سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان بر تقویت آموزش علوم دینی در نظام تحصیلی افغانستان تأکید کرد.
عبدالباقی حقانی در نشستی در کابل گفت که علوم دینی و علوم طبیعی هر دو بخشی از دین اسلام هستند.
خیمۀ لویه جرگه در شهر کابل امروز میزبان گردهمایی مسئولان وزارت تحصیلات، مسئولان و استادان پوهنتونها بود.
در این نشست که از سوی این وزارت برگزار شد، عبدالباقی حقانی، سرپرست وزارت تحصیلات بر تقویت آموزش علوم دینی در نظام تحصیلی کشور تأکید کرد.
به گفتۀ آقای حقانی، دولت قبلی با تبعیت از غیرمسلمانان به جداسازی علوم دینی از علوم طبیعی تمرکز کرده بود.
او افزود که اسلام هیچ تفاوتی میان علوم دینی و ساینی قایل نیست.
آقای حقانی گفت: "اسلام تفریق و فرق قایل نیست که مدارس دینی و ادارههای عصری با هم جدا هستند و یکی مربوط دین است و دیگرش نیست. بلکه این هردو مربوط دین است. و حکومت اسلامی به وسیلۀ وسایل ساینسی و علوم ساینسی تقویت پیدا میکند."
آقای حقانی از استادان پوهنتونها و کادرهای علمی خواست که از کشور بیرون نشوند و دیگران را نیز ترغیب به ماندن در کشور کنند.
این در حالیست که شماری از فعالان در شبکههای اجتماعی گفته اند که برخی از استادان پوهنتونها در روزهای گذشته کشور را ترک کرده اند.
از سوی دیگر عباس بصیر، وزیر اسبق تحصیلات عالی افغانستان در این نشست بر بهبود نظام تحصیلی افغانستان در آینده تأکید کرد.
آقای بصیر گفت که رهبری وزارت تحصیلات عالی که از سوی گروه طالبان معرفی شده اند، در نشست شان با رهبری پیشین این وزارت بر حفظ دست آوردهای نظام تحصیلی کشور تأکید کرده اند.
او افزود: "آنچه که افغانستان را ضربه زده است، انقطاع بوده است. هر جریان سیاسی که به قدرت رسیده است، گذشتهها را نفی کرده و از صفر آغاز کرده است. اما رهبری جدید وزارت تحصیلات اطمنان میدهد که دست آوردهای گذشته را حفظ نموده و در برابر خلاها و چالشهای پیش رو مبارزه میکند."
آقای بصیر ابراز امیدواری کرد که تهدات و گفتههای طالبان در عمل نیز تطبیق شود.
پس از سقوط کابل به دست طالبان و ترک افغانستان از سوی رئیس جمهور غنی، روند کاری ادارههای دولتی به شمول نظام تحصیلی مختل شد و همه موارد در یک سر درگمی بهسر میبرد.