انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا با مارتین گریفیت، مسئول هماهنگی کمکهای اضطراری سازمان ملل و پیتر ماورر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در باره تسریع روند تدارکات برای تأمین کمکهای اضطراری و بشردوستان در افغانستان صحبت کردند.
وزارت خارجه امریکا در اعلامیهای نوشته که این یک نشست آنلاین بوده است.
آقای بلینکن پس از این نشست در صفحۀ توییتر خود نوشته که مردم امریکا برای کمک به مردم افغانستان متعهد هستند.
در اعلامیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه امریکا در باره جزئیات گفتوگوی انتونی بلینکن با مارتین گریفیت و پیتر ماورر آمده که آقای بلینکن با اشاره به ۳۰۸ میلیون دالر کمک بشردوستانه، متعهد به ادامۀ حمایت ایالات متحده از مردم افغانستان شده است.
بر اساس این اعلامیه، این کمکها برای ارائه کمکهای بشردوستانه به افغانها در بخشهای سرپناه، مراقبتهای فوری پزشکی، تدارکات زمستانی، غذا و آب آشامیدنی پاک استفاده خواهد شد.
به گفته وزارت خارجه امریکا، انتونی بلینکن با مارتین گریفیتس و پیتر ماورر روی این هم بحث کردند که چگونه میتوان از روند دشوار عملیاتی کمککنندگان در افغانستان حمایت کرد تا اطمینان حاصل شود که این کمکها به افراد نیازمند میرسد.
مارتین گریفیتس، رئیس هماهنگی کمکهای اضطراری سازمان ملل متحد از این دیدار استقبال کرده اما گفته که افغانها برای بقای خود نه تنها به کمک بلکه به یک اقتصاد فعال نیاز دارند.
آقای گریفیتس افزود، آنان بر اساس برنامههای عملی و اصولی به رهبری ایالات متحده به دنبال جلوگیری از بحران و مشکلات بیشتر در افغانستان هستند.
حکومت طالبان نیز از هرگونه کمک بینالمللی به مردم افغانستان استقبال میکند.
بلال کریمی معاون، سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی میگوید: "امارت اسلامی از همۀ کمکها و همکاریها با مردم افغانستان استقبال میکند. ما از طرف خود اطمینان میدهیم که همه کمکها به گونۀ بسیار شفاف توزیع خواهد شد."
این در حالی است که سازمان ملل متحد برای جلوگیری از بحران بشری در افغانستان خواستار ۴.۵ میلیارد دالر کمک به این کشور شده است.
با این حال، انتونی گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد به تاریخ ۲۳ جدی در یک نشست خبری در نیویارک خواست تا به انتقال پول از راههای مختلف به افغانستان اجازه داده شود.
او همچنان افزود که ۹.۵ میلیارد دالر ذخایر منجمد شده افغانستان باید تحت برخی شرایط آزاد شود و کمکهای مالی بینالمللی به افغانستان برسد تا معاشات کارمندان دولتی پرداخت شود و ادارههای دولتی به مردم خدمات ارائه کنند.
خواستۀ که حکومت طالبان نیز همواره از آن استقبال کرده است.