نشریه آنلاین هند اندیا بلومز در اینمورد نوشته است که بانک مرکزی پاکستان طرح ایجاد یک صندوق کمکی به افغانستان را رد کرده است.
نشریه به استناد گزارشها نوشته است که میگویند حکومت پاکستان تحت رهبری تحریک انصاف در نظر داشت یک حساب بانکی را باز نماید که در نتیجه آن کمکهای داخلی و خارجی بیشتر خواهد شد و این کمکها برای حمایت از مردم افغانستان و پوره کردن احتیاجات فوری آنها مصرف خواهد شد.
نشریه بلومز هند در ادامه مینویسد وزارت مالیه پاکستان در هشتم ماه دسمبر به بانک مرکزی این کشور دستور داد که به نیت رساندن کمکهای بشری به افغانستان یک صندوق کمکی را ایجاد کند.
در این مطلب آمده که حکومت مرکزی پاکستان از رئیس بانک مرکزی اینکشور خواسته است که تشکیل چنین صندوق کمکی را در بانکهای دیگر نیز دستور بدهد.
مقامات پاکستان میگویند موضوع ایجاد چنین یک صندوق تحت بررسی قرار دارد.
به نوشته نویسنده مطلب پاکستان در حالی در این بخش تلاش میکند که بانکهای این کشور بخاطر سفید کردن پول و انتقال بعضی پولهایی که به تروریستان تعلق دارد در فهرست فولادی جای داده شده اند.
حکومتهای قبلی افغانستان مکرراً پاکستان را متهم میکردند که در امور افغانستان دست میزند و از گروههای تندرو حمایت میکند، ولی پاکستان این اتهامات را رد میکند.
عمران خان صدراعظم پاکستان از مقامات حکومت خود خواسته است برای جلوگیری از فاجعه بشری در افغانستان به این کشور در بخشهای طبی تکنالوژی معلوماتی و حسابداری افراد مسلکی خود را به افغانستان بفرستند تا از این بحران جلوگیری شود. اما یک ساعت بعد از این سخنان افغانها به این بیانات حکومت پاکستان واکنش شدید نشان دادند.
نشریه تورانتو ستار چاپ کانادا در شماره روز گذشته خود در مورد زندگی یک فتو ژورنالیست افغان به نام محمد عمران نوشته است که امروز در برلین بسر میبرد و آرزو دارد که یک روزی هر جوان افغان دختر و پسر چانس رفتن به پوهنتون را داشته باشند.
به نوشته نشریه بعد از آنکه طالبان در ۱۵ ماه اگست تسلط خود را بر افغانستان جاری ساختند بسیار محصلین و شاگردان مکتب مانند عمران از افغانستان بیرون شدند.
به نوشته نشریه از جمله این افغانهای که بیرون شده اند تعداد زیاد آنها در کشورهای مختلف جهان در کمپهای مهاجرین گیر مانده و بدون سرنوشت زندگی میکنند.
تورانتو ستار میافزاید محمد عمران ۲۳ ساله اکنون در یک کمپ در جرمنی بسر میبرد و بسیار ناراحت است که تمام چیز خود را در افغانستان عقب گذاشته.
دربخش دیگر این مطلب می خوانیم که بعد از تسلط طالبان بر افغانستان در حدود دوصد هزار افغان که هزاران محصل و شاگرد مکتب جز آنها بودند از افغانستان بیرون شدند و یک تعداد زیاد آنها اعضای خانوادهها، دوستان، رفقا و کار خود را به عقب مانده و به کشورهای دیگر مهاجر شده اند.
پر خوانندهترینها
۱