- واشنگتن پست
روزنامه واشنگتن پست در مقالهٔ نوشته که با افزایش نگرانی در مورد وقوع یک فاجعه بشری در افغانستان، غرب با یک معضل نا امید کننده مواجه بوده و آن اینکه آیا میتوان بدون کمک به طالبان، به افغانها امداد رساند؟
روزنامه مینویسد که نهاد های امداد رسان هشدار داده که وضع تعزیرات بر طالبان، به افغانهای عام آسیب رسانده است.
سازمان ملل متحد هشدار داده که مواد خوراکی در زمستان امسال به بیش از نیم مردم افغانسان نمیرسند.
پس از اینکه طالبان در پانزدهم ماه آگست کابل را تصرف کردند، ایالات متحده و اتحادیه اروپا نزدیک به ۱۰ میلیارد دالر پول افغانستان را منجمد اعلام کرده و نمیگذارند که طالبان از آن استفاده کنند.
در ضمن، دیروز چهارشنبه نشستی اقتصادی به اشتراک اعضای حکومت طالبان، سازمان ملل متحد، شماری از نهاد های کمکرسان و سکتور خصوصی برگزار شده بود.
محمد حسن اخند رئیسالوزرا حکومت طالبان در این نشست گفت که افغانستان به یک وضعیت بد اقتصادی روبهرو بوده، اما او دلیل آن را وضع تعزیرات غرب عنوان کرد.
او افزود که کمکهای بینالمللی در کوتاه مدت راه حل مشکل اقتصادی افغانستان نیست، باید یک راه حل بنیادی جستجو شود.
- یوروایشیا ریویو
نشریه یوروایشیا ریویو بر سر مسئله حقوق زنان افغان مقاله را به نقل از نوشته یک مرکز تحقیقاتی منتشر کردهاست.
در مقاله آمده که حاکمیت طالبان بر زندگی زنان و دختران افغان تأثیر منفی گذاشته است.
این مرکز حقوق بشری به وضعیت زنان در ولایت غزنی نگاهی انداخته است.
مقاله یوروایشیا ریویو مینویسد که طالبان در ۱۲ ماه آگست غزنی را تصرف کردند.
اما وضع محدودیتهای طالبان سبب شد که زنان و دختران آزادانه گشتوگذار نکنند که به این ترتیب آنها نمیتوانستند که از خانه بیرون برآیند، کار کنند و خانوادهشان را تمویل نمایند.
به عقیده برخی از تحلیلگران بعد از حاکمیت طالبان در افغانستان شماری از مقامهای حکومت پیشین و تعداد دیگر که زیر فشار های روزافزون طالبان بودند، تلاش میکنند که افغانستان را ترک کنند و هزاران تن آنها به ایالات متحده رسیده اند.
- ستارز اند سترایپس
روزنامه ستارز اند سترایپس مینویسد که حداقل ۵۵ هزار افغان در پایگاههای نظامی ایالات متحده جابهجا شده و تا هنوز در آن کشور اسکان نیافته اند.
روزنامه نبود خانه و شیوع ویروس کرونا را مانع در برابر این مشکل عنوان کردهاست.