متحدان غربی اوکراین دور تازه تحریمها بر روسیه را اعلام کرده و برای کمکهای بیشتر نظامی به کییف وعده سپرده اند.
تنها جو بایدن رئیس جمهور امریکا، کمک یک میلیارد دالری برای اوکراین را اعلام کرده. قرار است بایدن امروز به وارسا برود و در مورد مسایل انرژی و بحران پناهجویان اوکراینی با مقامهای پولندی گفتگو کند.
تخمین میشود که در نتیجۀ تهاجم روسیه، حدود چهار میلیون شهروند اوکراین به سایر کشورها پناه برده اند.
رهبران ۳۰ کشور عضو ناتو، ۲۷ عضو اتحادیه اروپا و گروه هفت کشور صنعتی جهان به دنبال اجلاسهای پیهمشان دیروز (۲۴ مارچ) در بروکسل، از تحریمهای تازه بر روسیه و کمکها به اوکراین پرده برداشتند.
رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی به خاطر حمایت ناتو و اتحادیه اروپا از اوکراین و وضع تحریمهای تازه بر روسیه استقبال کرده است. اما ابراز تاسف هم کرد که چرا چنین اقدامها زودتر صورت نگرفت. اکنون تهاجم روسیه بر اوکراین وارد دومین ماه شده زیرا این تهاجم در ۲۴ فبروری امسال آغاز شده و کماکان ادامه دارد.
در عین حال، وضعیت بشری در داخل اوکراین به سوی بحران جدی روان است. علاوه بر حدود چهار میلیون پناهجو، دهها هزار تن در شهرهای مختلف بدون اساسیترین خدمات مانند غذا، برق و آب بسر میبرند.
تنها در شهر ماریوپول که در محاصره نیروهای روسی قرار دارد، هزاران تن در زیر زمینیها گیر مانده اند و بدون غذا، ادویه، آب آشامیدنی و برق بسر میبرند.
ماریوپول هم مرز با شبه جزیره کریمیای اوکراین است، منطقۀ که از سوی روسیه در سال ۲۰۱۴ به خاک آنکشور ملحق شد.
در خطوط مقدم جبهه، نظامیان اوکراینی ادعا کرده اند که نیروهای روسی را در برخی مناطق اطراف شهر کییف به عقب رانده اند.
رئیس جمهور زلنسکی ناوقت شب گذشته به شهروندان اوکراین پیام امیدواری و اراده داد.
به گفتۀ زلنسکی، با هر روز دفاع از خاک اوکراین، کشورش به صلح و پیروزی نزدیکتر میشود.
او افزوده که اوکراین برای یک لحظه هم نمیتواند در برابر جنگ متوقف بماند.
در یک اقدام دیگر، اجلاس عمومی سازمان ملل متحد دیروز خواهان محافظت از غیرنظامیان و کمکهای بشری در اوکراین شد و از روسیه به خاطر به میان آوردن وضعیت وخیم بشری انتقاد کرد. قطعنامۀ هم به این منظور ارائه شد که با ۱۴۰ رای موافق همراه شد.
روسیه، کوریای شمالی، سوریه، بلاروس و ایریتریا به آن رای مخالف دادند و آرای ۳۸ کشور دیگر به آن ممتنع بود.