رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور دختران، زنان و حقوق بشر افغانستان، عمیقاً از ادامه محدودیتهای طالبان بر دختران و زنان و عدم مشارکت معنا دار آنان در جامعه ابراز نگرانی کردهاست.
رینا امیری نوشته است که از موثر نبودن فشارهای بینالمللی بر طالبان برای دختران، زنان و حقوق بشر افغانستان نا امید شده است.
خانم امیری پس از دیدار تام ویست نماینده ویژه امریکا و هیئت همراهش با طالبان٬ در حساب توییتر خود نوشت که او پس از رای زنیها تصمیم گرفته است که در این نشستها شرکت نکند.
او افزود، "هرگاه نشانهیی از برداشتن گامهای عملی دیده شود، با طالبان دیدار خواهیم کرد."
این مرحله دیگری از تحریمها دربرابر طالبان است که ظاهراً به دلیل عدم تعهد آنان به جامعه جهانی در مورد دختران، زنان و حقوق بشر است.
طالبان در این باره به پرسشهای ما پاسخ ندادند، اما پیش از این گفته بودند به تامین حقوق تمام مردم افغانستان متعهد استند.
در همین حال وزارت خارجه امریکا جزئیات کامل دیدار نمایندگان خود با هیئت طالبان را منتشر کرده است.
وزارت خارجه امریکا در بیانیهیی اعلام کرد که توماس وست در ۲۹ جون با هیئت همراهش به شمول نمایندگان وزارت خزاین و اداره توسعه بین المللی ایالات متحده(USAID) با هیئت طالبان دیدار کرد تا در مورد وضعیت زنان افغان و محدودیتهای روزافزون طالبان بر حقوق دختران گفتگو کند.
در این بیانیه آمده است: "ایالات متحده از خواست مردم افغانستان مبنی بر اجازه بازگشت دختران به مکاتب و اجازه کار به زنان برای کمک به رشد اقتصادی کشور و داشتن یک زندگی آزاد حمایت میکند.
در همین حال، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان، گفت که وضعیت دختران، زنان و حقوق بشر در این کشور برای افغانستان فاجعهبار است و درکنار توجه بیشتر، باید گامهای قطعی در این زمینه برداشته شود.
او به روز جمعه در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنیو گفت که رویکرد کنونی طالبان در قبال دختران، زنان و حقوق بشر در افغانستان با دوره قبلی حکومت شان در دهه ۱۹۹۰ میلادی تفاوتی ندارد.
"از سرگیری آموزش متوسطه دختران تنها نیاز نیست. در ماههای اخیر، علاوه بر سرکوب معترضان توسط طالبان، محدودیتهای متعددی در قسمت کار، سفر و پوشش زنان اعمال شده که دستاوردهای زنان و دختران در بیست سال گذشته را از بین برده است. "
گزارشگر ویژۀ سازمان ملل ممانعت زنان از مشارکت شان در امور عامه، تبعیض و خشونت در برابر آنان را محکوم کرد و از طالبان خواست تا برای شنیدن خواستههای آنان با زنان افغان گفتگوی معنادار داشته باشند.
اما طالبان هنوز کاری نکرده اند تا نشان دهند که به مشارکت عموم دختران و زنان در جامعه متعهد هستند.