اشتراک کنندگان نشست ویانا این نشست را سرآغاز روند سیاسی معنیدار عنوان کردند.
برخی از سیاسیون که در این نشست اشتراک کرده بودند، با نشر اعلامیهای حکومت طالبان را به انحصار و تمامیتخواهی و عدم توجه به حکومت برخواسته از آرای مردم متهم کردند و گفتند که آنان خواهان حل مشکلات افغانستان از راه گفتوگوی سیاسی هستند.
آنها تاکید کردند که تلاشهای ملی و بینالمللی برای ایجاد یک حکومت فراگیر و پاسخگو در افغانستان اثر گذار نبوده است. اما طالبان همواره حکومتشان را همهشمول دانسته اند.
در این اعلامیه آمده است، در نشست سه روزهٔ ویانا، در مورد فاجعهٔ روز افزون بحران بشری، عدم مشروعیت ملی و بینالمللی نظام، انزوای افغانستان، وضع محدودیت بر آموزش و کار زنان و دختران افغان، زندانی کردن، قتلهای هدفمند، محکمهٔ صحرایی، جنایت جنگی و جنایت بشری بحث شده است.
در اعلامیه آمده است، گسترش گروههای هراسافگن منطقهیی و بینالمللی، سلب نظاممند آزادی بیان، آزادی رسانهها و فعالیتهای سیاسی و مدنی، تبعیض در ساختار حکومت و نادیده گرفتن تنوع اجتماعی در افغانستان، نقض تعهدات بینالمللی و فقدان یک روند فراگیر سیاسی و گفتمان ملی از مواردی اند که از سوی حکومت طالبان نادیده گرفته شده است.
مواردی که طالبان پیش از این آن را رد کرده اند.
اعلامیه افزوده است که اشتراک کنندگان در این نشست خواستار هرچهٔ زودتر بازشدن مکاتب به روی دختران دانش آموز بالاتر از صنف ششم هستند و از مبارزهٔ زنان برای حق خواهیشان حمایت میکنند.
سیاسیون که در نشست ویانا شرکت کردند، افزدوه اند که آنان از به رسیمت نشاختن حکومت طالبان از سوی اجماع منطقهای و جهانی استقبال میکنند.
نشست ویانا در اتریش از سوی انستیتوت بینالمللی اتریش از ۱۵ الی ۱۷ سپتمبر برگزار شده بود.
طالبان هرچند به تازگی در این مورد چیزی نگفتهاند، اما پیش از این ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفته بود، تصامیم اشتراک کنندگان در این نشست به خیر مردم افغانستان نیست.
احمد مسعود رهبر جبههٔ مقاومت ملی، شکریه بارکزی و فوزیه کوفی، نمایندگان ولسی جرگه در نظام پیشین جمهوریت و از فعالان حقوق زنان، محمود صیقل، نمایندۀ پیشین نظام جمهوریت در سازمان ملل متحد و برخی سیاسیون دیگر از جملهٔ اشتراک کنندگان این نشست بودند.
پر خوانندهترینها
۱