صبح کابل بار دیگر با صدای یک انفجار آغاز شد. این انفجار در منطقه دیوان بیگی خوشحال خان مینه مربوط حوزه ۱۵ امنیتی٬ یک موترکاستر را هدف قرار داد و بر پریشانی های پایتخت نشینان افزود.
خالد زدران، سخنگوی فرماندهی امنیه حکومت طالبان در کابل به رادیو آزادی گفت که در این انفجار ۳ غیرنظامی زخمی شده اند.
«یک ماین جاسازی شده در گلدان کنار جاده درمنطقه دیوان بیگی ناحیه پنجم یک موتر کاستر را که افراد ملکی را انتقال می داد مورد هدف قرار داده است که بر اساس اطلاعات اولیه ۳ غیرنظامی در این انفجار زخمی شده اند. نیروهای امنیتی تلاش میکنند تا عاملاناین رویداد را شناسی و به پنجه قانون بسپارند.»
هرچند گفته میشود که این رویداد برموتر کارمندان وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان رخ داده است، اما مسوولان این وزارت تا نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی پاسخی ندادند.
این انفجار در حالی رخ میدهد که در ۲ هفته گذشته علاوه بر یک حمله انتحاری در مسجدی در کنار وزارت داخله حکومت طالبان ، انفجارهایی در رستورانی در منطقه دهمزنگ، آموزشگاه کاج در دشت برچی و مسجد وزیر محمد اکبرخان نیز رخ داد که تلفاتی زیادی بر جا گذاشته است.
از سویی هم شماری از باشندهگان کابل میگویند که وضعیت امنیتی این شهر در هفتههای اخیر بدتر شده و این انفجارها بر نگرانی آنان افزوده است.
یکی از باشنده های کابل: امنیت در شهر کابل بیخی خراب است مردم نمی توانند که به شهر و بازار بروند حتی مردها نمیتوانند به مسجد بروند.
شازیه و حمیرا دو تن از باشندهگان کابل در این مورد به رادیوآزادی گفتند:
«نگرانی مردم بسیار زیاد است بخاطریکه چندین حمله دراین اواخر صورت گرفته من خودم شخصاً کورس می روم و خانواده ام ازخاطر من نگران هستند و می ترسند که خدا ناخاسته باری دیگر این اتفاق در کورس های آموزشی رخ دهد. و همینطور نگرانی مردم بسیار شدید است از این که در موتر بالا میشوند در کاستر بالا می شوند احساس خطر می کنند چون چندین حمله را که ما شاهدبوده ایم بالای موتر های شهری بوده است.»
«امنیت در شهر کابل بیخی خراب است مردم نمی توانند که به شهر و بازار بروند حتی مردها نمیتوانند به مسجد بروند. در مسجدانفجار می شود ، در بازار انفجار می شود در کورس انفجار می شود درهمه جا. وقتی بیرون می رویم این امید را نداریم که دوباره خانه میاییم یانه ؟.»
در همین حال، جنرال اجمل عمر شینواری، سخنگوی نیروهای مسلح دولت مخلوع افغانستان و کارشناس نظامی، غیر مسلکی بودن نیروهای طالبان رایکی از عوامل حوادث اخیر امنیتی می خواند.
«طالبان برای جنگ منظم آموزش ندیده اند و در تشکیلات منظم سازماندهی نشده بودند. آنان به صورت گروههای کوچک برای عملیات تروریستی و چریکی تشکیل شده اند و به همین دلیل سیستم مدیریت و اداره سازمان یافته ای ندارند و به طور کلی آموزش حرفه ای نظامی ندیده اند.»
آقای شینواری علاوه بر نبود قابلیت های امنیتی، عدم تعامل طالبان با جامعه جهانی و بحران انسانی در افغانستان را بستری برای ظهور سایر گروه های مسلح دانسته میگوید که اگر چنین وضعیت ادامه پیدا کند امنیت بیشتر از این هم خرابتر خواهد شد.
پس از افزایش رخدادهای امنیتی در کابل و ولایات، مردم از حکومت طالبان می خواهند که برای جلوگیری از این حوادث و حفظ امنیت بر اساس وعده های خود اقدام کند.
اما وزارت داخلهء حکومت طالبان بارها از تامین امنیت مردم و امنیت کامل شهر کابل اطمینان داده اند.