لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۹

حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان زیر شعار « تغییر» اعلام موجودیت کرد


حنیف اتمر وزیر خارجه پیشین افغانستان و یکی از اعضای کلیدی حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان
حنیف اتمر وزیر خارجه پیشین افغانستان و یکی از اعضای کلیدی حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان

حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان زیر شعار «تغییر» امروز شنبه اعلام موجودیت کرد و بر مذاکره و مفاهمه تاکید می کند.

به گفتۀ تشکیل دهندگان حرکت، در ترکیب این حرکت، بیش از ۲۰۰ تن از مقام های پیشین و فعالان حقوق زنان شامل استند.

در نشست مجازی این جریان تازۀ سیاسی، محمد حنیف اتمر وزیر پیشین خارجه و محمد معصوم ستانکزی رئیس پیشین امنیت ملی حکومت مخلوع افغانستان شرکت کردند.

محمد حنیف اتمر، خودش را عضو این حرکت معرفی کرد، نظام کنونی را نامشروع خواند و گفت که راه حل بحران موجود ادامۀ جنگ نیست.

او گفت که هدف شان آنست تا نظامی ایجاد شود که مشروعیت خود را از طریق آرای مردم حاصل کند.

"ما برای یک هدف گردهم آمده ایم که آن صلح در کشور است و باید نظامی ایجاد شود که مشروعیت خود را از ملت در سطح ملی و بین المللی داشته باشد. این مرام ما است. به همین منظور گردهم آمده ایم و امروز حرکت ملی صلح و عدالت افغانستان را اعلام می کنیم."

معصوم ستانکزی
معصوم ستانکزی

مبارز راشدی، وزیر پیشین مبارزۀ با مواد مخدر حکومت مخلوع افغانستان و گردانندۀ این نشست گفت که هدف آن ها تغییر وضعیت موجود افغانستان از راه مذاکره است نه جنگ.

آقای راشدی افزود که راه حل مشکل افغانستان، عدالت و مشارکت همۀ مردم در تعین سرنوشت شان است.

"ما هرگز نمی توانیم افغانستان و مردم افغانستان را در وضعیتی که امروز قرار دارند، تحمیل کنیم و صدا، نیروی، انرژی و همت، ایده و تفکر خود را به خرچ ندهیم. ما باورمند به آنیم که افغانستان باید تغییر کند. اما تغییر از راه جنگ و ادامۀ چرخۀ نفرت و کشتار انتخاب ما نیست."

حکومت طالبان تا هنوز در بارۀ اعلام موجودیت این حرکت تازۀ سیاسی ابراز نظر نکرده است.

حنیف اتمر: رهبران سیاسی و دولتی جمهوریت، فساد و خودخواهی آن ها، و بی اتفاقی آن ها سبب سقوط شد.

محمد حنیف اتمر که برای نخستین بار پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان به گونۀ علنی صحبت می کرد، گفت که عاملان سقوط نظام جمهوریت بشمول خودش باید حسابده قرار داده شوند.

او گفت که سه جناح عامل فروپاشی نظام استند:

"اول، رهبران سیاسی و دولتی جمهوریت، فساد و خودخواهی آن ها، و بی اتفاقی آن ها سبب سقوط شد. بدبختانه، من هم در این جمع به حساب می آیم. دوم، مسئولیت متوجه طالبان و آن عده از رهبران شان می شود که زحمات افغانستان و جهان را که وضعیت بحرانی افغانستان از راه صلح حل شود، تا آخر فرصت های صلح را زیر پا کردند، بر راه حل نظامی تاکید کردند و افغانستان، وطن و منطقه را به این مصیبت رو به رو کردند. سوم، مسولیت متوجه آن عده از حلقات و مأموران خارجی می شود که بخاطر منافع خود افغانستان را یک بار دیگر به منجلاب انداختند و قربانی اش کردند، با وصف آن که با افغانستان پیمان و تعهد داشتند."

از هنگامی که حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، شماری از افغان ها فعالیت های سیاسی را در مورد آیندۀ افغانستان آغاز کرده اند.

جبههٔ مقاومت ملی افغانستان یکی از تشکیلات نظامی است که از نخستین روز های برگشت طالبان به قدرت در مخالفت با حکومت طالبان قرار گرفته است
جبههٔ مقاومت ملی افغانستان یکی از تشکیلات نظامی است که از نخستین روز های برگشت طالبان به قدرت در مخالفت با حکومت طالبان قرار گرفته است

جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود در کنار تاکید بر مذاکره با طالبان، از ادامۀ مبارزۀ مسلحانه در برابر طالبان سخن گفته است.

آن سو شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان است که در ۲۳ اسد امسال در شهر انقرۀ ترکیه اعلام موجودیت کرد.

توماس وست، نماینده ویژۀ ایالات متحده برای افغانستان پس از نشستی در ترکیه گفته است که گروهی از افغان‌ها خواهان دیالوگ ملی در مورد آیندۀ افغانستان شده اند.

آقای وست در یازدهم ماه آکتوبر در توییتر نوشت که با شماری از افغان‌ها بشمول مقام‌های پیشین حکومت مخلوع افغانستان و رهبران سیاسی در شهر انقرۀ ترکیه دیدار کرده است.

XS
SM
MD
LG