علی دایی، ستاره سابق تیم ملی فوتبال ایران، به خاطر ممنوع الخروج بودن نمیتواند در مراسم جوایز بهترین های فدراسیون بین المللی فوتبال(فیفا) شرکت کند.
براساس خبرگزاری نیمه رسمی ایران"ایسنا"، فدراسیون بین المللی فوتبال چند روز قبل از علی دایی به طور رسمی دعوت کرد، تا در مراسم اهدای جوایز برترینهای سال فیفا اشتراک کند، اما در آن زمان معلوم نبود که آیا دایی اجازه خروج از ایران را دارد یا خیر؟
به نوشته ایسنا، حالا پیگیری در این زمینه نشان میدهد که علی دایی ممنوعالخروج است و اگر این مشکل حل نشود، او نمیتواند در مراسم برترینهای سال فیفا حضور یابد.
این مراسم در ۲۷ فبروری در سویس دایر میشود و فیفا از علی دایی خواسته تا بهترین بازیکن، بهترین مربی، بهترین گولگیپر و زیباترین گول سال جهان را معرفی کند.
فدراسیون بین المللی فوتبال در جریان مسابقات جام جهانی در قطر نیز از علی دایی دعوت کرده بود که با سفر به قطر شاهد این مسابقات باشد، اما این عضو تیم ملی سابق ایران با توجه به اعتراضات گسترده سراسری و سرکوب آن دعوت فیفا را نپذیرفته، گفت ترجیح میدهد در این شرایط کنار مردم خود باشد.
علی دایی ۵۳ سال عمر دارد. او مهاجم سابق تیم فوتبال بایرن مونیخ جرمنی هم بود
علی دایی یکی از مشهورترین بازیکنان فوتبال ایران است. او که ۵۳ سال دارد، مهاجم سابق تیم فوتبال بایرن مونیخ جرمنی هم بود و ۱۰۹ گول را در سطح بین المللی به ثمر رسانید و تا زمانی که کریستیانو رونالدو از او سبقت گرفت، برای مدت طولانی بی نظیر بود.
علی دایی از اعتراضات اخیر در ایران که در واکنش به مرگ مهسا امینی در توقیف پولیس گشت ارشاد تهران آغاز شد، بارها حمایت کرده است. این امر منجر به ضبط پاسپورت او شده. براساس گزارش ها فشار ها بر آقای دایی محدود به ضبط پاسپورت نمانده و او چندی بعد در یک پست انستاگرام از "تهدیدات بیشمار" علیه خود و خانواده اش خبر داد.
مقابله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران با علی دایی اوایل ماه جدی امسال بار دیگر زمانی خبرساز شد که ماموران جمهوری اسلامی طیارۀ حامل مونا فرخآذری و نورا دایی، همسر و دختر او را که عازم دوبی بودند در جزیره کیش فرود آورده و آنها را ممنوع الخروج اعلام کردند.
امیر نصرآزادانی فوتبالیست دیگر ایرانی به اتهام "معاونت در جنگ با خدا" به ۱۶ سال حبس در زندان محکوم شده است.
علی کریمی، فوتبالیست سابق تیم بایرن مونیخ جرمنی که زمانی کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران هم بود به دلیل حمایت از معترضان و پست هایش در شبکه های اجتماعی، از جمله در انستاگرام ۱۵ میلیون فالورز دارد، نیز هدف رژیم ایران قرار گرفته است.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، تلاشهای افراد مشهور برای حمایت از معترضان را "بی ارزش" توصیف کرده و خواستار اقدام قضایی علیه آنها شده است.
به گفته گروه های حقوق بشر از مرگ امینی تا اکنون، بیش از ۵۰۰ تن در اثر سرکوب پولیس ایران کشته شده اند، هزاران تن دیگر از جمله بسیاری از معترضان، خبرنگاران، وکلا، فعالان، مدافعان حقوق دیجیتال و سایر افراد دستگیر شده اند.