لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۲ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۰

یونیسف وضعیت اطفال کارگر را در افغانستان نگران کننده خواند


تعدادی از اطفال کارگر که در حومه شهر کابل در داعش های خشت پزی کار می کنند.
تعدادی از اطفال کارگر که در حومه شهر کابل در داعش های خشت پزی کار می کنند.

یونیسف یا صندوق اطفال ملل متحد می گوید بسیاری از اطفال در افغانستان از مهاجرت نا امن، جدایی از خانواده ها ، بازداشت، جراحت های ناشی از مهمات منفجر نشده ومحروم ماندن از تعلیم٬ رنج می برند.

این ادارۀ ملل متحد به مناسبت «روز جهانی مبارزه با کار اطفال » روز دوشنبه گفت که در افغانستان از هر پنج کودک یکی آنها به علت عوامل ذکرشده به کار مشغول است.

اکثر این اطفال برای تامین مصارف خانواده به دستفروشی در سرک ها ، شاقه کاری در کوره های خشت پزی وخشتمالی ویا جمع کردن لوازم پلاستیکی وآهن پاره ها از خاک روبه ها و رنگ کردن بوت مردم رو می آورند.

برخی از این کودکان در حالی که مکتب می روند و درس می خوانند٬ کار هم می کنند.

یونیسیف می گوید شمار این کودکان در ماه های اخیر روبه افزایش نهاده است.

اطفال کارگر در یکی از مستری خانه ها
اطفال کارگر در یکی از مستری خانه ها

صفی الله امرخیل مسوول بخش مصئونیت اطفال در دفتر یونیسف در افغانستان دریک پیام ویدیویی گفت:

" کار اطفال در افغانستان مایۀ نگرانی جدی است، شمار اطفال کارگر در افغانستان بعد از تحولات سیاسی اخیر در کشور افزایش یافته است.

وی افزود که شمار قابل ملاحظۀ از اطفال کارهای شاقه می کنند و این یک فاجعه برای اطفال است."

بیشتر از سه میلیون تن از اطفال در افغانستان کار می کنند

جمشید دوازه ساله و برادرکوچکترش بعد از وفات پدر بارمسوولیت خانواده را بدوش می کشند و روزانه درسرک های کابل کار می کنند.

وی به رادیو آزادی گفت که با بسیار مشکل می تواند که چند قرص نان برای خانواده خود تهیه کند:

" هیچ کاروبار نیست ، همانقدر می شود که پول سه- چهارنان را کار می کنیم ومی آئیم . اگرپیش کسی بروی که کاکا بوت هایت را رنگ کنم ؟ چهل رقم سرت ناز و دماغ می کند ودلت را از کار سیاه میکند."

آمار جدیدی از کودکان کارگر در افغانستان در دست نیست، اما در سال‌های گذشته اتحادیه ملی کارگران افغانستان و سایر نهادها این رقم را ۳.۷ میلیون کودک کارگر، نشان داده اند.

اطفال در کابل و سایر شهر های افغانستان همه روزه روی جاده ها سرگردان اند تا بتوانند لقمه نانی برای خانواده های خود تهیه کنند
اطفال در کابل و سایر شهر های افغانستان همه روزه روی جاده ها سرگردان اند تا بتوانند لقمه نانی برای خانواده های خود تهیه کنند

فعالان حقوق بشر ابراز نگرانی کرده اند که این تعداد به دلیل شرایط اقتصادی کنونی افغانستان افزایش یافته است.

ارقام سازمان جهانی کار نشان می دهد که حدود ۱۶۰ میلیون کودک درجهان مصروف کار اند که از جمله هشتاد میلیون آن کار های پرخطر انجام میدهند.

کمیته حمایت از کودکان (سیف د چیلدرن) گفته که منع کار زنان در موسسات غیر دولتی از سوی طالبان٬ سبب شده است که شمار اطفال کارگر بیش از پیش افزایش یابد.

کشورهای عضو ملل متحد بر اساس معاهده حقوق اطفال مکلف اند که از هرگونه سوء استفاده وبهره برداری اقتصادی از کودکان جلوگیری کنند.

XS
SM
MD
LG