شورای جهانی کریکت٬ افغانستان را از فهرست کشور های که جام جهانی کریکت در آن دوره میکند٬ حذف شده و این مسئله بحث های فراوانی را نیز بر انگیخته است.
شورای جهانی کریکت به روز سهشنبه در ویب سایت خود نوشته است، تور به نمایش گذاشتن کپ جام جهانی ۵۰ آورۀ کریکت ۲۰۲۳ آغاز شد.
در گام اول این کپ (جام) به ارتفاع ۱۲۰ هزار فوت بالاتر از سطح زمین فرستاده میشود و پس از فرود در ورزشگاه احمدآباد هند، در ۱۸ کشور دیگر جهان به نمایش در خواهد آمد.
در میان این ۱۸ کشور، علاوه بر کشورهای شرکت کننده در جام جهانی بعدی، کشورهایی هم هستند که در این جام شرکت نمیکنند، اما افغانستان از این فهرست حذف شده است.
شورای جهانی کریکت توضیح نداده است که چرا این بار کپ جام جهانی به افغانستان ارسال نمیشود و سخنگوی کریکت بورد افغانستان نیز به سوالات رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.
با این حال ابراهیم مومند، رئیس پیشین بخش رسانههای کریکت بورد و آگاه امور کریکت از کریکت بورد افغانستان انتقاد میکند که این بار برای آوردن این جام به افغانستان قناعت شورای جهانی کریکت را حاصل نکرده است:
در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ جام جهانی کریکت برای نمایش به افغانستان ارسال شده بود
"متاسفانه کریکت بورد نتوانست قناعت شورای جهانی کریکت بگیرد. دیپلوماسی و روابط آنها با شورای جهانی کریکت و کشورهای عضو آن چیزی نیست که باید باشد."
خیرالله پرهر، خبرنگار ورزشی میگوید که در کنار عدم هماهنگی بین کریکت بورد افغانستان و شورای جهانی کریکت، وضعیت جاری در افغانستان نیز دلیل عدم ارسال جام جهانی کریکت امسال به افغانستان است:
"یک تغییر سیاسی وجود دارد که دولت کنونی را جهان به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل است که جام جهانی به افغانستان نیامد. در گذشته یک بار جام جهانی به افغانستان آورده شد و همچنین به بسیاری از ولایات باستانی و تاریخی افغانستان برده شد."
بهار سمسور یکی دیگر از ناظران کریکت افغانستان میگوید که افغانستان در جام جهانی کریکت ۲۰۲۳ شرکت میکند و این جام باید به افغانستان هم انتقال مییافت، اما به گفتۀ او، چنین اقداماتی بر بازیکنان و هواداران کریکت تاثیر منفی میگذارد و ورزش افغانستان را نیز منزوی میکند:
"عدم آوردن این گپ مطمئناً روی بازیکنان کریکت افغانستان تأثیر میگذارد، به گونهای که به استعداد، توانایی و نام افغانستان نگاه مثبتی نمیشود. طرفداران کریکت و ما فکر میکنیم که شورای جهانی کریکت یا سازمانهای ورزشی، افغانستان را به انزوا میکشانند. اگر این جام به افغانستان آورده میشد، احترام به کریکت افغانستان بود."
پیش از این در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ جام جهانی کریکت برای نمایش به افغانستان ارسال شده بود و در مناطق تاریخی و باستانی به نمایش گذاشته شده بود. اما امسال که طالبان در افغانستان در قدرت هستند و حکومت آنها را هیچ کشوری را به رسمیت نمیشناسد، جام جهانی کریکت به افغانستان آورده نمیشود.