نهاد حمایت کنندۀ رسانههای آزاد افغانستان (نی) در پیوند به این ادعا که فدراسیون جهانی خبرنگاران هزاران یورو به خبرنگاران افغان در افغانستان و پاکستان کمک کرده، از این فدراسیون خواستار اطلاعات شده است.
ظریف کریمی، رئیس نهاد نی به رادیو آزادی گفت، بر اساس اطلاعات آنها، کمکهای فدراسیون بینالمللی خبرنگاران (IFJ) به خبرنگاران افغانستان نرسیده است و به همین دلیل او با ارسال یک ایمیل رسمی به این فدراسیون خواستار اطلاعات بیشتر در این باره شده است.
آقای کریمی نوشته است که تاکنون پاسخی به آنها داده نشده است، اما این موضوع را پیگیری خواهند کرد:
"بر اساس اطلاعات ما خبرنگاران افغان مقیم پاکستان و سایر کشورها و خبرنگاران در داخل افغانستان از کمک فدراسیون IFJ دریافت نکرده اند. درخواست جدی ما این است که فدراسیون بینالمللی خبرنگاران در این زمینه توضیح دهد و ما تلاش میکنیم شفاف سازی بیشتر در این زمینه صورت گیرد تا نهادهای مسئول را وادار به پاسخگویی کنیم."
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران در اعلامیهای به تاریخ ۱۴ آگست گفت که پس از استقرار مجدد حکومت طالبان در افغانستان به خبرنگاران افغان کمک نقدی کرده است.
در این اعلامیه آمده است که حدود ۲۰۰ خبرنگاری که در افغانستان مانده اند به گونۀ اوسط ۳۵۰ یورو کمک دریافت کرده اند که بیشتر آن در زمینههای غذا، سرپناه و دوا بوده است.
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران افزوده است، خبرنگارانی که در حال حاضر در پاکستان بسر میبرند و ویزا برای رفتن به خارج از کشور گرفته اند، برای خرید تکتشان به هر کدام ۲۰۰۰ یورو کمک کرده است.
اما بسیاری از خبرنگاران افغان میگویند که آنها با مشکلات شدید اقتصادی به کار خود ادامه میدهند و هیچ کمک مالی از هیچ نهاد کمک کننده دریافت نکرده اند.
سلما مایار، یک خبرنگار افغان در کابل به رادیو آزادی گفت، کار خود را از دست داده و هیچ گونه کمک مالی از سوی هیچ سازمان کمک کننده به وی داده نشده است:
"با فروپاشی دولت گذشته، بسیاری از خبرنگاران زن از جمله من، شغل خود را از دست دادند. اکنون حرفهایی به گوش میرسد که سازمانهای حامی خبرنگاران به خبرنگاران کمک کرده اند، نه من در چنین روندی حضور دارم و نه هم کسی از همکاران خبرنگارم چنین کمکی دریافت کرده است."
سید عمر سهار، خبرنگار افغان مقیم اسلام آباد پاکستان میگوید که چند ماه پیش در پاکستان پناهنده شده و با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است. او همچنین میگوید که هنوز هیچ سازمانی به او کمک نکرده است:
"شاید به نام خبرنگاران افغان در کشورهای دیگر از جمله پاکستان کمک شده باشد، اما این کمکها به درستی توزیع نشده است و آن دسته از خبرنگاران افغان که با مشکلات اقتصادی زیادی روبهرو هستند و هیچ نوع کار و مصروفیتی هم ندارند، هیچ نوع کمکی به آنها نرسیده است."
او میخواهد که کمکهای یاد شده باید به خبرنگاران نیازمند برسد.
این خبرنگاران افغان نهادهای حامی رسانههای مختلف را متهم میکنند که به گفتۀ آنها، بودجه را به نام خبرنگاران گرفته و بر اساس روابط خود بین افرادی که خبرنگار نیستند، توزیع کرده اند.
پس از استقرار مجدد حکومت طالبان بسیاری از خبرنگاران افغان در افغانستان شغل خود را از دست داده اند، علاوه بر این، بسیاری از خبرنگاران افغان به دلیل مشکلات امنیتی به کشورهای همسایه مهاجر شده اند که به گفتۀ آنها، در کنار مشکلات امنیتی با مشکلات جدی اقتصادی مواجه هستند.