افغانستان
باشنده گان کندهار صدها هزار افغانی به زلزله زده های هرات اعانه داده اند

باشنده گان ولایت کندهار با گذاشتن صندوق های جمعآوری اعانه به زلزله زده های هرات تاکنون حدود پنجصد هزار افغانی و نزدیک به یک میلیون کلدار جمعآوری کرده اند.
خبرنگار رادیو آزادی در کندهار به نقل از انعام الله سمنگانی رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت گزارش داده است که روند جمعآوری اعانه امروز نیز ادامه می یابد.
از سوی دیگر ده تیم صحی از ولایت کندهار برای رساندن امداد به زلزله زده ها به هرات اعزام شده اند.
مسوولین صحی در کندهار گفته اند که در این تیم ها ۳۷ کارمند صحی حضور دارند که با خود دو تُن ادویه نیز به مناطق زلزله زده برده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
ریچارد بنت: اخراج مهاجران افغان از جرمنی حتا اگر مجرم باشند راه حل نیست

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، با ابراز نگرانی از اخراج ۸۱ افغان از جرمنی، خواستار توقف این روند شد.
آقای بنت امروز شنبه ۲۸ سرطان در صفحه ایکس خود نوشت که اخراج این مهاجران به افغانستان حتی اگر مجرم باشند، راهحل مناسبی نیست.
این در حالی است که جرمنی روز جمعه این تعداد افغان را که از سوی محکمه مجرم شناخته شدهاند، با همکاری قطر و توافق طالبان به افغانستان بازگرداند.
جرمنی اعلام کرده است که این روند ادامه خواهد داشت.
همزمان، جرمنی و چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا توافق کردند سیاستهای سختگیرانهتری در قبال مهاجران اجرا کنند؛ این اقدامات شامل بازگرداندن اجباری پناهجویان به کشورهایی مانند افغانستان و سوریه نیز میشود.
این توافق نیاز به تایید نهایی از سوی بروکسل دارد.
وزیر داخلۀ پاکستان میگوید که مدت اعتبار کارتهای "پی او آر" مهاجرین افغان تمدید نخواهد شد

محسن نقوی، وزیر داخلۀ پاکستان روز جمعه، ۱۸ جولای تأیید کرده است که حکومت تصمیم گرفته است که کارتهای (POR) مهاجرین افغان را تمدید نکند.
به گزارش رسانۀ پاکستانی "سما"، او در یک گفتوگوی غیررسمی با خبرنگاران اظهار داشت، افغانهایی که اکنون از پاکستان اخراج میشوند، در لیست سیاه قرار خواهند گرفت و از ورود مجدد به پاکستان منع هستند.
نقوی تصریح کرد که قرار گرفتن افغانهای اخراج شده در لیست سیاه بخشی از یک تغییر سیاست ملی گستردهتر است.
مدت اعتبار کارتهای "پی او آر" مهاجرین افغان در پایان ماه جون پایان یافت و پیش از این حکومت پاکستان گفته بود که تمدید اعتبار این کارتها تحت بررسی قرار دارد.
پی او آر کارتهایی هستند که در سال ۲۰۰۷ از سوی کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) به مهاجران افغان توزیع شدند.
پیش از این، سازمانهای مختلف بینالمللی از جمله عفو بینالملل و دارندگان کارتهای "پی او آر" بارها در مورد تهدید اخراج ۱.۴ میلیون مهاجر افغان دارندۀ این کارت از پاکستان، ابراز نگرانی کردهاند.
صدر اعظم جرمنی از همکاری قطر در روند اخراج برخی افغانها از جرمنی قدردانی کرد

فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی گفت که بازگرداندن شماری از افغانها به افغانستان "با همکاری نزدیک با دولت قطر» انجام شده است که به گفتۀ او، قطر در این روند "نقش میانجی را ایفا کرده است."
او روز جمعه در صفحۀ ایکس خود قطر را شریک قابل اعتماد و استراتژیک در منطقه خواند و از امیر قطر تشکر کرد.
جرمنی روز جمعه اعلام کرد که ۸۱ افغان محکوم به جرم را به افغانستان تحت حکومت طالبان فرستاده است.
جرمنی پیش از این نیز گروهی از افغانهایی را که متهم به انجام جرایم مختلف بودند، به افغانستان فرستاده بود، اقدامی که توسط گروههای حقوق بشری محکوم شده است.
صدراعظم جرمنی پیش از این در برلین به خبرنگاران گفت که بازگرداندن افغانهای دخیل در جرایم به افغانستان به معنای تغییر موضع جرمنی در مورد حکومت طالبان یا به رسمیت شناختن آن نیست.
نگرانی ریچارد بنیت از احتمال اخراج پناهجویان افغان از امارات متحدۀ عربی

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، روز جمعه نگرانی عمیق خود را در مورد گزارشهایی مبنی بر احتمال اخراج قریبالوقوع تعدادی از افغانها از امارات متحدۀ عربی ابراز کرد.
بنیت در صفحه ایکس خود نوشت: "من عمیقاً نگران گزارشهایی هستم که حاکی از آمادهسازی برای اخراج تعدادی از افغانهای آسیبپذیر از امارات متحده عربی است."
او از امارات متحده عربی خواست که فوراً این برنامهها را متوقف کند.
بنیت گفت: "افغانستان امن نیست و کسانی که مجبور به بازگشت میشوند با آزار و اذیت و خشونت جدی روبرو هستند."
این هشدار پس از آن صادر شد که بنیت و دیگر گزارشگران ویژۀ ملل متحد، ادامۀ اخراج اجباری افغانها توسط ایران و پاکستان را محکوم کردند.
در این بیانیه آمده است: "کارشناسان ملل متحد ادامۀ بازگشت اجباری افغانها از ایران و پاکستان را محکوم میکنند." آنها تأکید کردند که بازگشتهای اجباری باید فوراً متوقف شود.
کارشناسان ملل متحد از همه دولتها خواستند تا به تعهدات بینالمللی خود عمل کنند و تا زمانی که شرایط برای بازگشت داوطلبانه، امن و آبرومندانۀ آنها به افغانستان فراهم شود، از پناهندگان و پناهجویان افغان محافظت کامل کنند.
یونسیف: نیمی از کودکان افغان با فقر شدید غذایی روبرو اند

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده که تقریبا نیمی از کودکان افغان در فقر شدید غذایی به سر میبرند و تنها در سال جاری، بیش از ۳.۵ میلیون کودک با خطر سوءتغذیه شدید روبهرو خواهند شد.
یونیسف شام پنجشنبه ۲۶ سرطان، با انتشار اعلامیهای در صفحه ایکس خود از آغاز برنامهای برای مبارزه با سو تغذیه کودکان خبر داده است.
این اداره ملل متحده گفته که از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ ادامه خواهد داشت و با حمایت مالی دولت بریتانیا اجرا میشود.
هدف این طرح، بهبود دسترسی کودکان به تغذیه سالم از طریق تقویت سیستمهای غذایی محلی، افزایش آگاهی عمومی درباره تغذیه مناسب و جلب مشارکت جوامع محلی است.
براساس آمار یونیسف، نزدیک به نیمی از کودکان زیر پنج سال به دلیل کمبود مواد غذایی دچار اختلال رشد هستند و بیش از نیمی از کودکان شش تا ۲۳ ماهه تنها یک یا دو نوع غذا دریافت میکنند؛ در حالی که برای رشد سالم، به دستکم پنج نوع ماده غذایی نیاز دارند.
جرمنی ۸۱ مرد افغان را امروز به افغانستان اخراج کرد

جرمنی امروز جمعه ۲۷ سرطان، ۸۱ مرد افغان را که در این کشور به جرم محکوم شده بودند به افغانستان اخراج کرد.
براساس گزارش فرانس پرس؛ الکساندر دُبرینت وزیر داخله جرمنی گفته که حکم اخراج آنها براساس تصمیم محکمه صادر شده است.
این دومین دور اخراج مهاجران افغان از جرمنی؛ پس از روی کار آمدن حکومت طالبان است.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز امروز در صفحه ایکس خو نوشته حکومت طالبان درجریان اخراج این مهاجران قرار دارد.
موضوع اخراج مهاجران دوباره به یک بحث مهم سیاسی درجرمنی تبدیل شده، بهویژه در شرایطی که حزب راستگرای افراطی «آلترناتیو برای جرمنی» (AfD) محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
پیش از این جرمنی در دوران صدراعظمی اولاف شولتس در ۳۰ آگست ۲۰۲۴ برای اولینبار پس از بازگشت طالبان به قدرت، ۲۸ افغان محکوم به جرم را اخراج کرده بود.
وزارت داخله جرمنی گفته است که قطر در اجرای عملیات اخراج اخیر کمک کرده و تأکید کردهاند که این روند باید در آینده نیز ادامه پیدا کند.
یک محکمه طالبان در ولایت پکتیکا یک معلم را به اتهام توهین به پیامبر اسلام به اعدام محکوم کرده

برخی رسانهها گزارش دادهاند که یک محکمه طالبان در ولایت پکتیکا یک معلم را به اتهام توهین به پیامبر اسلام به اعدام محکوم کرده است.
به گزارش آژانس خبری پژواک و برخی منابع دیگر، سیفالسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، گفته است که این حکم توسط محکمه ابتدایی ولسوالی جانیخیل صادر شده است.
شماری از کاربران شبکههای اجتماعی گفتهاند که فرد متهم از مدافعان آموزش دختران بوده و ممکن این حکم به دلایل دیگری صادر شده است.
سفر مقامات پاکستان و ازبکستان به کابل برای اشتراک در نشست سه جانبه

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، امروز پنجشنبه ۲۶ سرطان در یک سفر یکروزه وارد کابل شد تا توافقنامه مطالعه امکانسنجی پروژه خطآهن افغان ترانس ( ازبکستان–افغانستان–پاکستان) را امضا کند.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه پاکستان، او را یک هیئت بلندپایه همراهی میکند که شامل وزیر خطآهن پاکستان، نماینده ویژه صدراعظم در امور افغانستان و معاون وزارت خط آهن میباشد.
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه طالبان در اعلامیهای گفته است هیتی به رهبری بختیار سعیدوف وزیر امور خارجه ازبکستان نیز برای امضای این توافقنامه و اشتراک در نشست سه جانبه به کابل آمده است.
اگر این پروژه کامل شود، ازبکستان از راه افغانستان به پاکستان وصل میشود و کشورهای آسیای مرکزی میتوانند به بندرهای دریایی پاکستان دسترسی پیدا کنند.
وقوع زلزلهای با شدت ۴.۷ در ولایات شمال غربی افغانستان

زلزلهای با شدت ۴.۷ ریشتر روز پنجشنبه، ۲۶ سرطان در ولایتهای شمالغرب افغانستان تکان داد.
بهگزارش مرکز لرزهنگاری جرمنی، مرکز این زلزله در ۱۶ کیلومتری شمال ولسوالی نهرین در ولایت بغلان قرار داشت.
بر اساس این گزارش، لرزهها ساعت ۱۰:۵۲ پیش از ظهر رخ داده است.
تا کنون گزارشی از تلفات جانی یا خسارات مالی ناشی از این زلزله منتشر نشده است.
پیش از این در ۶ حمل ۱۳۸۱ (۲۶ مارچ ۲۰۰۲)، زلزلهای شدید با قدرت ۶ ریشتر در نهرین رخ داد که در آن دستکم ۱۸۰۰ نفر کشته و بیش از ۴ هزار نفر زخمی شدند.
سیف د چلدرن: تنها در ماه جون، ۸۰ هزار کودک افغان از ایران به افغانستان اخراج شدهاند

سازمان حفاظت از کودکان (سیف د چلدرن) اعلام کرده است که تنها در ماه جون، ۸۰ هزار کودک افغان از ایران به افغانستان اخراج شدهاند.
این سازمان روز پنجشنبه، ۲۵ سرطان ویدیویی را از مرز اسلامقلعه هرات در صفحهٔ ایکس خود منتشر کرده و گفته که بسیاری از خانوادهها فقط با لباس تن خود به افغانستان برمیگردند.
سیف د چلدرن هشدار داده است که مهاجران بازگشته از ایران با گرسنگی، ترس و آیندهای نامعلوم روبهرو هستند و به کمک فوری سازمانهای بشردوستانه نیاز دارند.
این در حالی است که ایران روند اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است. کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) این موج اخراج را بیسابقه خوانده و اعلام کرده که در شش ماه نخست سال جاری میلادی، حدود ۱.۳ میلیون افغان از ایران به افغانستان بازگشتهاند.