لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۹

کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی جهان در دُبی آغاز شد


لوگوی کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی که در شهر دُبی امارات متحده برگزار شده است
لوگوی کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی که در شهر دُبی امارات متحده برگزار شده است

کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی جهان امروز(۳۰ نوامبر) در شهر دبی در امارات متحدۀ عربی آغاز شد و الی ۱۲ دسمبر ادامه خواهد یافت.

در این کنفرانس از حکومت طالبان و یا نمایندۀ ادارۀ حفظ محیط زیست افغانستان که در کنترول طالبان قرار دارد، دعوت نشده است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان امروز در شبکه X (تویتر سابق) اعلامیۀ ادارۀ حفظ محیط زیست افغانستان را منتشر کرده که در آن گفته شده که عدم اشتراک نمایندگان آنها در این کنفرانس یک مانع و محدویت برای دسترسی افغانستان به میکانیزم های مالی و عدم تطبیق پروژه های سازگار با تغییرات اقلیمی است.

در اعلامیه این حرکت یک "ظلم در حق مردم افغانستان" خوانده شده است.

طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی قدرت را در افغانستان در دست گرفتند اما تا هنوز حکومت آنها را هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

این درحالیست که برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد(WFP) می گوید که بحران تغییر اقلیم جهان، میلیون ها خانواده را در افغانستان تهدید می کند.

بخش افغانستان این اداره دیروز(چهارشنبه ۲۹ نوامبر) در آستانۀ آغاز کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی جهان در شبکه X (تویتر سابق) گفت که بحران تغییرات اقلیمی، اکنون به یک تهدید واقعی برای میلیون ها خانواده در افغانستان تبدیل شده است.

ادارۀ دبلیو اف. پی. می گوید که خشکسالی و کاهش حاصلات زراعتی افغان ها را بیش تر از پیش آسیب پذیر ساخته و در معرض افزایش گرسنگی قرار داده است.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، قبل از آغاز کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی جهان، از اشتراک کنندگان آن خواسته که مهم است تا جهان تلاش هایش را برای برآورده ساختن نیاز های خانواده های آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی جهان افزایش دهد.

خشکسالی تاثیرات عمیقی بر بسیاری از مناطق افغانستان گذاشته است
خشکسالی تاثیرات عمیقی بر بسیاری از مناطق افغانستان گذاشته است

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در ماه عقرب گفته بود که خشکسالی برای میلیون ها دهقان در افغانستان که هیچ منبع درآمد دیگر به غیر از زراعت ندارند، یک فاجعه را ایجاد کرده است.

موسسه بین المللی پاملرنه نیز در ماه سپتمبر با اعلام نتایج یک سروی گفت که درآمد ماهانه ۷۸ درصد مردم افغانستان کاهش یافته و یکی از دلایل آن خشکسالی مداوم در این کشور بوده است.

افغانستان در زمرۀ کشورهایست که در تغییرات اقلیم جهان کمترین سهم را دارد، اما به عقیدۀ کارشناسان بیشترین از آن متاثر می شود.

با افزایش تغییرات اقلیم جهان، باران ها و برف باری های بی موقع، جاری شدن سیلاب های غیر معمول و خشکسالی های پی هم در افغانستان نیز افزایش یافته و میلون ها تن را متاثر ساخته است.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG