شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده امریکا و نظامیان پیشین این کشور که در افغانستان خدمت کردهاند میگویند همکاران افغانشان و خانوادههای آنها با کشتار هدفمند و تعقیب از سوی طالبان در افغانستان روبهرو اند.
آنان که ناوقت روز چهارشنبه در یک نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندهکان کانگرس امریکا در باره «انتقامجویی طالبان از همکاران سابق نیروهای امریکایی در افغانستان» شهادت میدادند، گفتند که نظامیان پیشین افغانستان صادقانه در کنار نیروهای امریکایی خدمت کردند، اما اکنون تنها گذاشته شدهاند.
اشتراک کنندگان این نشست با نگرانی از وضعیت آنها، روایتهای متعددی از کشتار، بازداشت و شکنجه همکاران افغانشان توسط طالبان را بیان کرده، تأکید کردند که ایالات متحده باید آنها را حمایت کند.
این نشست با حضور جمهوریخواهان، دموکراتها و سربازان پیشین امریکا و یک خبرنگار افغان برگزار شده بود.
برایان مست، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده که حین خدمتش در افغانستان در اثر انفجار پاهای خود را از دست داد با انتقاد از سیاست دولت جو بایدن رئیس جمهور امریکا در این مورد در این نشست گفت: "بانو نگار یک افسر پولیس افغان در مقابل چشمان شوهر و کودکانش در حالی به ضرب گلوله کشته شد که هشت ماه حامله بود، اما حکومت این واقعیت را نمیبیند که همتایان افغان توسط طالبان کشته میشوند. محمد هاشم یک آمر پولیس به ایالات متحده کمک کرده بود، به مدت ۴۹ روز شکنجه شد و سپس به دار آویخته شد."
او مقامهای حکومت بایدن را به دروغگویی متهم کرد و افزود که نظامیان پیشین و همکاران افغان ایالات متحده به گونه برنامهریزی شده هدف قرار میگیرند.
در همین حال مایکل سیزمار یک افسر پیشین نیروهای دریایی ایالات متحده امریکا و یکی از شاهدان در این نشست گفت که نیروهای نظامی پیشین افغان به طور هدفمند کشته میشوند و گزارشهای سازمانهای مختلف در این مورد موجود است.
او گفت که این افراد در کنار تهدیدات امنیتی با مشکلات اقتصادی روبهرو هستند و اگر طالبان آنها را از بین نبرد، گرسنگی و فقر آنها را نابود میکند.
او نیز به موارد متعددی از شکنجه، بازداشت و قتل نیروهای پیشین افغان از سوی طالبان اشاره کرد: "در سپتامبر ۲۰۲۳، احمد زبیر نوری عضو سابق نیروی حفاظتی ریاست جمهوری (پیپیاس) که او را برای رسیدن به پاکستان کمک کرده بودیم، اما به دلایل اقتصادی به افغانستان که توسط طالبان اداره میشود، بازگشته بود، جلو چشمان همسر و دو دختر خردسالش حلقآویز شد."
این در حالی است که برخی از نظامیان پیشین نیز که روز سه شنبه پیش از این نشست با رادیو آزادی صحبت کردند از مشکلات امنیتی و اقتصادی شکایت داشتند و افزودند که آزادی گشتوگذار را ندارند.
حکومت طالبان اما همواره گزارشهای سازمانهای مختلف به شمول ملل متحد در مورد قتل و شکنجه نیروهای امنیتی پیشین را رد کرده و آن را به دشمنیهای شخصی نسبت دادهاست.
حکومت طالبان مدعی است که همه اقشار در افغانستان امنیت دارند و به عفو عمومی که اعلام کردهاند پابند است، اما پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، نظامیان سابق، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و استادان پوهنتونها مورد بازداشت و شکنجه قرار گرفته و کشته شدهاند.