در ادامه خواستهها برای حضور معنیدار زنان افغان در نشست دوحه، سازمان ملل متحد میگوید که در این نشست در کنار اشتراک کنندهگان دیگر زنان افغان نیز حضور خواهند داشت.
استیفان دوجاریک سخنگوی سرمنشی این سازمان ناوقت روز پنجشنبه در یک نشست خبری در مقر این سازمان گفت که در نشستهای این چنینی بسیار مهم است که صدای زنان افغان شنیده شود:
"همانطور که گفتم، نشستی بین نمایندهگان و گروههای جامعه مدنی برگزار خواهد شد که البته زنان افغانستان نیز در آن حضور خواهند داشت. بسیار مهم است که صدای زنان افغان در این گفتگوها شنیده شود."
این درحالیست که تنها دو روز دیگر به نشست دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد در مورد افغانستان باقی مانده است.
این نشست در ۱۸ و ۱۹ فبروری با حضور نمایندهگان کشورهای مختلف در دوحه پایتخت قطر برگزار میشود و در مورد وضعیت افغانستان بحث خواهد شد.
در این نشست از نمایندهگان حکومت طالبان هم دعوت شدهاست.
شماری از نهادهای مدافع حقوق زنان اما از دعوت و اشتراک نمایندهگان طالبان در این نشست انتقاد میکنند.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان روز پنجشنبه با نشر اعلامیهای در حساب ایکس خود اشتراک طالبان در این نشست را "تعامل و لابی به آنان" شمرده است.
در این اعلامیه آمده که اشتراک طالبان در نشست دوحه، ضایع کردن حقوق افغانان به خصوص حقوق زنان است.
همچنان جنبش شنبههای ارغوانی هم روز جمعه با نشر اعلامیهای از دعوت طالبان در این نشست انتقاد کرده و افزوده است با حاکمیت طالبان حقوق زنان و دختران، فعالان مدنی، اقلیتهای قومی و مذهبی و نظامیان پیشین نقض شدهاست.
در این اعلامیه از سازمان ملل خواسته شده که در نشستهای این چنینی نمایندهگان واقعی زنان را دعوت کند تا بر واقعیتهای عینی افغانستان تمرکز شود.
پریسا مبارز زن معترض هم همین دیدگاه را دارد:
"در این نشست باید زنانی حضور داشته باشند که نمایندههای واقعی زنان افغانستان در داخل افغانستان هستند، مخصوصاً زنان معترض که صدای واقعی عدالتخواهی علیه محدودیتها و محرومیتهای طالبان را بلند کردند و ایستادهگی کردند و مورد شکنجه و لتوکوب حتی قتل و زندان قرار گرفتند. باید این زنان در داخل افغانستان را دعوت کنند و حضور داشته باشند و طالب را پاسخگو قرار بدهند."
در کمتر از یک سال گذشته این دومین نشست به میزبانی سازمان ملل در دوحه است. در نشست قبلی دوحه که در ماه می سال گذشته میلادی برگزار شد نماینده طالبان دعوت نشده بود.
اما حکومت طالبان اشتراک احتمالی خود در نشست پیشرو را مشروط کردهاست.
با گذشت حدود دونیم سال از حکومت طالبان در افغانستان تا کنون هیچ کشوری در جهان آن را به رسمیت نشناخته است.
جامعه جهانی پیش از این برای طالبان در پهلوی دیگر موارد احترام به حقوق آموزش، تحصیل و کار زنان و دختران را که در این مدت به گونه جدی آن را نقض کردهاند بهعنوان یک شرط مهم برای به رسمیت شناختن آنان تعیین کردهاست. آنچه حکومت طالبان تا کنون قبول نکرده و تغییری در آن نیاورده است.