وزارت صحت عامهٔ حکومت طالبان از مردم خواسته است که برای عملیات جراحی رایگان کودکان مبتلا به لب چاک، ثبت نام کنند.
این وزارت روز شنبه در صفحهٔ ایکس، توییتر سابق خود خبر داده است که روند ثبت نام کودکان مبتلا به لب چاک یکشنبه هفتۀ جاری در شفاخانۀ صحت طفل کابل آغاز شده و تا روز سهشنبه ادامه خواهد یافت.
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان افزوده که عملیات جراحی این کودکان در یک دورۀ ده روزه با کمک یک تیم داکتران بنگلهدیشی صورت خواهد گرفت.
از سوی هم داکتر محمد اقبال، سر طبیب شفاخانهٔ صحت طفل در کابل به رادیو آزادی گفت، سه داکتر بنگلهدیشی آمده اند و طی ده روز با کمک تیم صحی آنها کودکان مبتلا به لب چاک را که ثبت نام میکنند، به گونهٔ رایگان جراحی میکنند.
در همین حال برخی از خانوادههای که کودکانشان مبتلا به لب چاک هستند، میگوید، بنا بر مشکلات اقتصادی نمیتوانند کودکانشان را با هزینهٔ شخصی جراحی کنند.
آنها خرسنداند که کودکانشان به گونهٔ رایگان جراحی میشوند.
همایون یعقوبی که سجاد احمد، پسر ده ماههاش لب چاک دارد به رادیو آزادی گفت:
"ما بسیار تلاش کردیم که به گونهٔ شخصی جراحی کنیم، اما هزینهاش بالا بود و نتوانستیم. حال که معلومات به دست آوردیم که این عملیات در صحت طفل رایگان میشود، بسیار خوشحال هستیم که برای مه هم زمینه فراهم شد تا کودک ما جراحی شود."
بهار کتوازی، باشندهٔ لوگر میگوید که محمد نعیم، خواهرزادۀ سه سالهاش مبتلا به لب چاک است و او را برای جراحی رایگان به شفاخانهٔ صحت طفل به کابل آورده است.
او به رادیو آزادی گفت:
"ما بسیار تشکر میکنیم، ما این کودک را با هزینهٔ شخصی جراحی کرده نمیتوانیم، حال که به گونهٔ رایگان در صحت طفل جراحی میشود بسیار خوشحال هستیم، از داکتران تشکری میکنیم."
این در حالی است که عبدالغفارغیور، یک داکتر افغان که در اوایل ماه دلو از ترکیه به افغانستان آمده بود، به رادیو آزادی گفت که حدود ۵۰۰ کودک لب چاک و کام چاک را در ولایات مختلف به گونۀ رایگان عملیات کرده است.
به گفته داکتران، هزینهٔ عمل جراحی لب چاک به صورت شخصی به ارزش ۶۰ هزار افغانی است که اکثر مردم توان پرداخت آن را ندارند.
این که تعداد کودکان لب چاک در افغانستان چقدر است، از وزارت صحت عامهٔ حکومت طالبان پرسیدیم، اما مسئولان این وزارت به پرسشها رادیو آزادی در این باره پاسخ نداند.
به گفتهٔ داکتران، استفاده از داروهای بدون مشورهٔ داکتر در زمان بارداری و عدم تغذیۀ کافی در هنگام بارداری از علتهای اصلی بروز مشکلات لب چاک و کام چاک در نوزادان به شمار میرود.
پر خوانندهترینها
۱