لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۵

سازمان ملل: ظلمی که بر زنان در افغانستان صورت می‌گیرد، بی‌سابقه است


تصویر آرشیف: زنان و حاکمیت طالبان
تصویر آرشیف: زنان و حاکمیت طالبان

بخش زنان ملل متحد می گوید " ظلمی که زنان افغان بعد از اگست سال ۲۰۲۱ به آن روبرو اند، درحجم وتاثیرات خود بی سابقه است."

اعلامیه این نهاد می افزاید که محدودیت بر مکاتب، پوهنتون ها و کار دختران و زنان تاثیرات ویرانگری برنسل کنونی داشته ویک نمونه این تاثیر افزایش ۵۰ فیصدی مرگ و میر زنان حامله در این اواخر است.

بخش زنان ملل متحد این افزایش در مرگ ومیر را به تاثیرات منع بیش از یک میلیون دختر بالاتر ازصنف ششم از رفتن به مکتب ، منع بیش از صدهزار زن و دختر از رفتن به پوهنتون و تاثیرات محدودیت برکار زنان ارتباط می دهد.

بخش زنان ملل متحد با همکاری اتحادیه اروپا روز دوشنبه (دهم جون) نتایج مکمل پروفایل یا مشخصات جنسیتی افغانستان بعد از برگشت طالبان به قدرت را نشر کرد.

طالبان زنان و دختران را از رفتن به تفریحگاه ها منع کرده اند
طالبان زنان و دختران را از رفتن به تفریحگاه ها منع کرده اند

دراین گزارش تحقیقاتی آمده است که رژیم طالبان درسه سال گذشته دست آوردها دربخش مساوات جنسیتی را با بیش از هفتاد فرمان، اعلامیه و پالیسی های خود از بین برده است.

ارقام نشرشده حاکیست که درحال حاضر تنها یک فیصد از زنان افغان از داشتن نفوذ بالای دیگران درجامعه یاد آور می شوند و تقریبا همه زنان دیگر از نداشتن انتخاب و از دست دادن اختیار و نفوذ خود سخن می گویند.

پس از حاکمیت طالبان در افغانستان تعدادی از زنان تلاش کرده اند با خودکشی به زند‌گی خود پایان بدهند

دراین بررسی همچنین ادعا شده که هشت فیصد اشتراک کنندگان دراین نظرسنجی گفته اند که بعد از برگشت طالبان به قدرت در اگست سال ۲۰۲۱ حد اقل یک زن یا دختر را می شناسند که تلاش به خودکشی کرده است.

هژده فیصد دیگر زنان گفته اند که درسه ماه یکبارهم از خانه خود خارج نشده اند و زنان دیگر و خواهرخوانده های خود را ندیده اند.

حکومت طالبان برعلاوه اینکه حق آموزش و کار زنان و دختران را محدود کرده، بر رفتن زنان و دختران به پارک ها ، اماکن تفریحی ، سالون های ورزشی واماکن عامه دیگر نیز محدودیت وضع کرده است.

فرشته یعقوبی
فرشته یعقوبی

فرشته یعقوبی یکتن از فعالان حقوق زن درافغانستان به رادیو آزادی گفت که زنان در افغانستان از حق انتخاب محروم شده اند:

"سنت ها بسیاز زیاد حاکم است.سنت ها دربافت بافت ولا لای جامعه حکومت می کند و اذهان جامعه را اعم از زنان و مردان را در برگرفته و در ذهنشان ریشه دوانیده و از طرف دیگر قوانینی که فعلا حاکم است، نظامی که حاکم است متاسفانه به این سنت ها بسیار باورمند به شکل افراطی آن است."

فرزانه بارکزی ، یکتن دیگر از فعالان حقوق زنان به رادیو آزادی گفت که جامعه جهانی باید به صدور اعلامیه وپیام اکتفا نکند، بلکه برای حمایت از زنان افغان گام های عملی بردارد.

ملل متحد و اتحادیه اروپا در پایان این بررسی خود پیشنهاد می کنند که جهت تغییر وضعیت کنونی برای تقویت و حمایت از جوامع و انجمن های مدنی زنان، باید بودیجه دوامدار درنظر گرفته شود.

این هم توصیه شده که تلاش ها برای تساوی جنسیتی باید تمویل شود و از عادی سازی روش های تبعیض آمیز باید خودداری شود و درکل به حقوق بشر و حقوق زنان درهمه‌ای بخش ها توجه صورت گیرد.

XS
SM
MD
LG