لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۶

آغاز نشست مقام‌های ملل متحد با زنان افغان و فعالان مدنی در دوحه


نشست حاشیوی مقام‌های ملل متحد با شماری از زنان افغان و فعالان مدنی امروز در دوحه آغاز شد.
نشست حاشیوی مقام‌های ملل متحد با شماری از زنان افغان و فعالان مدنی امروز در دوحه آغاز شد.

پس از پایان نشست اصلی سوم دوحه، یک نشست حاشیوی با حضور روزماری دی‌کارلو، معاون سرمنشی ملل متحد در امور سیاسی و صلح‌سازی و روزا اوتنبایوا، رئیس دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما)، با شماری از زنان افغان، مدافعان حقوق بشر و فعالان جامعۀ مدنی امروز در دوحه، پایتخت قطر آغاز شد.

در ویدیوهای منتشر شده از سوی برخی رسانه‌ها از محل نشست، دیده می‌شود که در این نشست روزماری دی‌کارلو و روزا اوتنبایوا از ملل متحد، توماس ویست، نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ امریکا برای افغانستان، رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان، و زهره بهمن و زهره صبا، دو تن از فعالان حقوق زنان افغان حضور دارند.

اما ملل متحد تا هنوز در بارۀ فهرست تمام شرکت‌کنند‌ه‌گان این نشست چیزی نگفته است.

نشست اصلی سوم دوحه به دلیل حضور نماینده‌گان حکومت طالبان و دعوت نشدن فعالان مدنی، زنان و فعالان حقوق بشر با انتقادهای زیادی روبه‌رو بود.

حبیبه سرابی، زبیده اکبر و نبیله مصلح، سه تن از فعالان حقوق زنان، دعوت یوناما برای شرکت در نشست امروز دوحه را رد کرده‌اند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00
لینک مستقیم

این زنان علت رد این دعوت را عدم دعوت ملل متحد از نماینده‌گان جامعۀ مدنی بشمول زنان افغان در نشست سوم دوحه عنوان کرده‌اند.

روزماری دی‌کارلو از این تصمیم زنان افغان ابراز نگرانی کرده است.

زنان: در نشست‌هایی که حضور زنان «معنادار» نباشد، شرکت نمی‌کنیم

زبیده اکبر به رادیو آزادی گفت که از شرکت نکردن در این نشست خوشحال است. به باور او، در نشست‌هایی که حضور زنان معنادار نباشد یا آنها در ترتیب آجندا و تصامیم نقش نداشته باشند، بودن یا نبودن‌شان تاثیری بر وضعیت افغانستان به ویژه وضعیت زنان نداشته و بی‌نتیجه است.

اما دی‌کارلو روز یک‌شنبه در یک نشست خبری اطمینان داد که در دو روز گذشته با نماینده‌گان طالبان به گونه واضح در بارۀ حقوق زنان افغان گفت‌وگو کرده‌اند. او در بارۀ نشست امروز گفت که خواست و نگرانی‌های زنان شرکت کننده شنیده می‌شود.

عضو پیشین ولسی‌جرگه: باید بر طالبان فشار مثبت وارد شود، تا حقوق زنان را رعایت کنند

از سوی دیگر، آرین یون، عضو ولسی جرگه در نظام جمهوری پیشین که در نشست دوم دوحه شرکت کرده بود و حالا در افغانستان است، می‌گوید، نشست حاشیوی امروز دوحه جنبۀ سمبولیک دارد و زنان شرکت‌کننده در آن هم از زنان داخل افغانستان نماینده‌گی کرده نمی‌توانند.

او افزود، در این گونه نشست‌ها باید زنانی حضور پیدا کنند که در افغانستان زنده‌گی کنند و از جامعۀ خود خبر باشند که حقایق اصلی افغانستان را بیان کنند.

همچنین باید بر طالبان که مکاتب دختران را مسدود کرده و برای زنان اجازۀ کار نمی‌دهند، فشارهای مثبت وارد شود تا حقوق زنان تأمین شود.

برخی از فعالان مدنی و حقوق زنان مدعی‌اند که نشست حاشیوی امروز دوحه جنبۀ سمبولیک دارد و از شرکت در آن خودداری کرده‌اند.
برخی از فعالان مدنی و حقوق زنان مدعی‌اند که نشست حاشیوی امروز دوحه جنبۀ سمبولیک دارد و از شرکت در آن خودداری کرده‌اند.

پیش از نشست سوم دوحه انتقادهایی از آدرس زنان افغان در بارۀ این نشست وجود داشت و برخی از فعالان حقوق زنان انتقاد کرده بودند که نتایج آن چندان خوب نخواهد بود.

آنها تقاضای شرکت در نشست اصلی سوم دوحه را مطرح کرده بودند که به گفتۀ آن‌ها ملل متحد به خواست طالبان از آنان دعوت نکرده بود.

ملل متحد در حالی با برخی از زنان و نماینده‌گان جامعۀ مدنی افغانستان در دوحه نشست برگزار می‌کند که هنوز هم محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران در افغانستان پابرجاست و بر اساس فرمان‌های رهبر طالبان هر روز به این محدودیت‌ها افزوده می‌شود.

XS
SM
MD
LG