لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۵

افغانستان

یک شهروند افغانستان در آلمان پس از حمله به ۴ فرد دیگر، توسط پولیس کشته شد

این سومین موردی است که از حملاتی در آلمان طی ۱۵ روز گشذته خبر داده می‌شود که شهروندان افغانستان در آن نقش داشته‌اند.
این سومین موردی است که از حملاتی در آلمان طی ۱۵ روز گشذته خبر داده می‌شود که شهروندان افغانستان در آن نقش داشته‌اند.

پولیس آلمان می گوید که یک مرد افغان به ضرب گلولۀ پولیس شدیداً زخمی شد و بعداً در شفاخانه جان باخته است. پولیس آلمان گفته است که این مرد افغان به یک هموطن خود و سه تن دیگر حمله کرده بود.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، یک شهروند ۲۷ سالۀ افغانستان نخست بر یک هموطن ۲۳ سالۀ خود با یک شی شبیه چاقو حمله کرد و این افغان ۲۳ ساله بر اثر جراحاتی که برداشته بود درگذشت.

این حمله در شهرک وولمیرشتد در حدود ۱۳۰ کیلومتری غرب برلین رخ داده است. مهاجم بعداً بالای یک گروهی از افراد حمله ور شد و سه آلمانی را زخمی کرد.

پولیس گفته که دو تن از آنان شدیداً زخم برداشته اند.

این افراد شام روز جمعه در حویلی یک خانه، نخستین بازی رقابت‌های فوتبال قهرمانی اروپا بین آلمان و اسکاتلند را از تلویزیون تماشا می‌کردند.

پولیس گفته که مهاجم به مأموران پولیس که به محل رویداد فرستاده شده بودند نیز حمله کرد و سپس در تیراندازی پولیس زخم برداشت و در شفاخانه جان باخت.

پولیس گفته که انگیزۀ حمله هنوز معلوم نیست.

این سومین حملۀ شهروندان افغانستان در هفته‌های اخیر در آلمان است.

پولیس آلمان هفتۀ گذشته گفت که یک زن آلمانی در شهر فرانکفورت بر اثر حملۀ یک شهروند ۱۹ سالۀ افغانستان شدیداً زخمی شد.

پیش از آن، یک شهروند افغانستان در ۱۱ جوزا در شهر منهایم آلمان بالای شماری از افراد حمله کرد و چند تن به شمول یک پولیس زخمی شدند. این پولیس که شدیداً زخم برداشته بود در شفاخانه درگذشت.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

مشروبات الکولی غیرقانونی در هند جان ۵۳ تن را گرفته است

مشروبات دست‌ساز الکولی که به گونۀ غیرقانونی در هند تولید می‌شود.
مشروبات دست‌ساز الکولی که به گونۀ غیرقانونی در هند تولید می‌شود.

شمار قربانیان نوشیدن مشروبات الکولی غیر قانونی و سمی در هند به بیش از ۵۳ تن افزایش یافته است.
رسانه‌های هندی امروز یکشنبه (سوم سرطان) این موضوع را به نقل از مقام‌های این کشور خبر دادند.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، یک مقام ارشد دولتی ایالت تامیل نادو به یک خبرگزاری هندی گفته است که بر اساس معلومات دیروز تعدادی در شفاخانه جان باختند.
همزمان، برخی دیگر از رسانه‌های هندی شمار قربانیان را ۵۵ نفر اعلام کردند، اما این خبر از سوی منابع مستقل تایید یا تکذیب نشده است.
پیش از این، وزیر ارشد ایالت تامیل نادو در جنوب هند گفته بود که روز سه شنبه، ۳۷ نفر در چند ساعت به دلیل نوشیدن مشروبات سمی جان خود را از دست دادند.
رسانه‌ها می‌گویند که بیش از ۱۰۰ تن مسموم شده به شفاخانه ها منتقل شده اند، اما حال برخی از آن‌ها خوب نیست.
سالانه صدها نفر در هند به دلیل نوشیدن الکل ارزان که در خانه ساخته می‌شود در هند جان خود را از دست می‌دهند، اما امسال تعداد مسمومیت‌ها و مرگ‌ومیر ناشی از نوشیدن الکول افزایش یافته است

نیکاراگوا برای افغانستان تحت حاکمیت طالبان سفیر غیر مقیم گماشته است

بیرق نیکاراگوا
بیرق نیکاراگوا

رسانه‌های محلی نیکاراگوا، کشوری در امریکای مرکزی، گزارش داده‌اند که این‌کشور در یک اقدام نادر برای افغانستان تحت کنترل طالبان، سفیر غیرمقیم گماشته‌ است.

فرانس‌پرس روز شنبه ۲ سرطان گفت که قرار است مایکل کمپبل، که در حال حاضر سفیر نیکاراگوا در چین است، از دفترش در پکن فعالیت‌های خود برای افغانستان را نیز به‌‌پیش برد.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت در نزدیک به سه سال گذشته، حکومت آنان توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. به اساس گزارش، حکومت نیکاراگوا هم در اعلامیۀ خود به موضوع به رسمیت شناختن حکومت طالبان اشاره‌ای نکرده است.

شمار انگشت‌شماری از کشورها از جمله چین، روسیه و ایران دیپلمات‌های طالبان را پذیرفته‌اند و سفارت‌های برخی از کشورها در کابل فعال هستند.

طالبان با تفسیر سختگیرانه‌ای از اسلام، بر بخش‌های مختلف اجتماعی از جمله کار و آموزش صدها هزار زن در افغانستان محدودیت‌هایی اعمال کرده‌اند که مورد نکوهش حامیان حقوق بشر قرار گرفته است.

به گزارش فرانس‌پرس، دانیل اورتگا، رئیس‌جمهور نیکاراگوا، که از سال ۲۰۰۷ بر سر کار آمده است، با شیوه‌های به‌شدت استبدادی حکومت می‌کند.او محدودیت‌های دوره ریاست‌جمهوری را لغو کرده و کنترول همه شاخه‌های دولت را به‎‌دست گرفته است.

در همین حال، از گماشته شدن سفیر غیر مقیم نیکاراگوا برای افغانستان استقبال کرده است.

وزارت خارجۀ طالبان امروز یکشنبه (سوم سرطان) در شبکه اجتماعی ایکس «توئیتر سابق» نوشت که حکومت طالبان برای اولین‌بار با تعیین سفیر غیر مقیم جمهوری نیکاراگوا برای افغانستان در پکن موافقت کرده است.

وزارات خارجه طالبان همچنان به سفارت خود در پکن هدایت داده تا با سفارت نیکاراگوا در چین، روابط نزدیک کاری داشته باشد.

در ۲۳ ولایت افغانستان بارندگی های شدید و سیلاب پیش بینی شده است

بارندگی های شدید و سیلاب های اخیر در افغانستان مشکلات فراوانی به مردم ایجاد کرده است.
بارندگی های شدید و سیلاب های اخیر در افغانستان مشکلات فراوانی به مردم ایجاد کرده است.

ریاست هواشناسی حکومت طالبان می گوید به روز (۲۳ جون) در ۲۳ ولایت افغانستان بارندگی، سیلاب و باد های شدید پیش بینی شده است.

این ریاست روز شنبه ( ۲۲ جون) در اطلاعیه احتمال بارن های نسبتاً شدید همراه با رعد و برق و جاری شدن سیلاب های آنی را در ولایات بدخشان، تخار، بغلان، پنجشیر، نورستان، کنر، لغمان، کاپیسا، پروان، ننگرهار، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، ولایات پکتیکا، غزنی، میدان وردگ، دایکندی، بامیان، سمنگان، غور، سرپل و فاریاب بارندگی پیش بینی کرده است.

ریاست هواشناسی همچنین گفته که احتمال وزیدن بادهای شدید توام با گرد و خاک در برخی مناطق ولایات شمالی، غربی، جنوبی و مرکزی افغانستان به شمول سالنگ ها، وجود دارد.

یک مقام طالبان: ۶۰ خارجی در افغانستان زندانی اند

زندان پلچرخی در کابل، جای که بیشترین زندانی ها در آن نگهداری می‌شوند
زندان پلچرخی در کابل، جای که بیشترین زندانی ها در آن نگهداری می‌شوند

یک رسانه محلی افغانستان از قول طالبان گزارش داده که در مجموع ۶۰ شهروند خارجی در محابس افغانستان، زندانی اند.

آریانا نیوز روز شنبه(۲۲ جون) از قول عبدالله همدرد، معاون ریاست زندان های حکومت طالبان گفته که ۶۰ شهروند خارجی از جمله ۱۰ زن در زندان های افغانستان، نگهداری می شوند.

این مقام طالبان در مورد هویت این زندانیان و اینکه شهروندان کدام کشورها هستند چیزی نگفته، اما ریچارد بینت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد اخیراً هشدار داده که رایان کوربت، یک امریکایی که از دو سال به اینسو نزد طالبان زندانیست، به دلیل عدم دسترسی به خدمات صحی، در معرض خطر آسیب های جبران ناپذیر و حتی مرگ قرار دارد.

رایان کوربت، با سازمان های غیر دولتی کار کرد و پس از بازگشت طالبان در سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد، اما در جنوری ۲۰۲۲ به افغانستان برگشت و توسط طالبان دستگیر شد.

روزا اوتنبایوا: هیچ کس نمی‌تواند برای سازمان ملل در خصوص چگونه‌گی برگزاری جلسات، شرط تعیین کند

Security Council Meets on Situation in Afghanistan
Security Council Meets on Situation in Afghanistan

روزا اوتنبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل (یوناما ) در افغانستان دیروز پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت که هیچ کس نمیتواند برای این سازمان و شیوۀ برگزاری نشست های آن، شرایط تعیین کند.

نشست شورای امنیت دیروز جمعه در نیویارک در بارۀ افغانستان برگزار شد.

قرار است سازمان ملل متحد در آخر ماه جاری میلادی سومین نشست را در بارۀ افغانستان در دوحه پایتخت قطر برگزار کند.

روزا اوتنبایوا گفت که نشست دو روزۀ دوحه را روزمری دی کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح، رهبری خواهد کرد.

نشست دوحه، پیشاپیش با انتقادهای فعالان و سازمانهای حقوق بشر مواجه شده است، زیرا هیچ نمایندۀ زنان افغان در آن حضور نخواهد داشت.

تیرینا حسن، رییس اجرائی سازمان دیده بان حقوق بشر گفته است که به دلیل فشار طالبان، ملل متحد میخواهد نشستی را برگزار کند که در آجندای آن بحث بالای حقوق زنان شامل نباشد و زنان افغان در اتاق جلسه حضور نداشته باشند، که این اقدام، به گفتۀ او، "تکان دهنده است".

از سوی هم اگنیس کالمار، رییس سازمان عفو بین الملل گفته است که اگر در نشست دوحه، زنان و نماینده های جامعۀ مدنی افغانستان حضور نداشته باشند، "اعتبار این نشست از بین میرود".

نخستین گروه از حاجی‌های افغانستان پس از ادای مراسم حج، به کابل برگشت

تصویر آرشیف: گروهی از زائران افغان
تصویر آرشیف: گروهی از زائران افغان

نخستین گروه از حاجیان افغان امروز شنبه از عربستان سعودی به افغانستان رسید.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق» نوشته است که بیش از ۳۰۰ حاجی امروز وارد میدان هوایی کابل شدند.

وزارت حج و اوقاف حکومت طالبان گفته است که امسال حدود ۳۰ هزار افغان برای ادای مراسم حج به عربستان سعودی رفتند.

گزارش شده است که بیش از هزار تن از زائران از کشور های مختلف جهان در جریان این مراسم در گرمای «طاقت فرسا» جان باخته اند.

جان باختن شماری از زائران پاکستان، اردن، اندونیزیا، ایران، سینگال، تونس ، عراق و هند نیز تایید شده است.

تا هنوز رسماً در مورد این که زائران افغان هم جان باخته اند یا نه، چیزی گفته نشده است.

حدود یک میلیون و هشتصد هزار نفر از سراسر جهان در مراسم حج امسال شرکت کردند.

نگرانی کشور های منطقه به خاطر گسترش تروریزم از افغانستان، در شورای امنیت مطرح شد

تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل
تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل

روزا اوتنبایوا نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان می گوید که کشورهای منطقه همچنان نگران گسترش تروریزم از افغانستان اند.

اوتنبایوا این مطلب را شام روز جمعه ( اول سرطان) هنگام سخنرانی خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره وضعیت افغانستان، بیان کرد. او افزود:

«منطقه در مورد خطر بالقوه تروریزم یا افراط گرایی از افغانستان، نگرانی دارد. آنها همچنین در مورد نیاز به همکاری بیشتر در مبارزه با مواد مخدر، نگران اند، اما تلاش ها برای مشارکت عملی به هدف حمایت از ثبات به ویژه در بخش اقتصادی مهم است و باید ادامه یابد.»

پیش از این، برخی از کشورهای جهان از حضور گروه های افراطی مانند القاعده و گروه دولت اسلامی یا داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.

اندره بلوسف، وزیر دفاع روسیه، در نشستی در شهر آلماتا قزاقستان به تاریخ ۱۱ ماه جوزا گفت که برخی از گروه های افراطی در افغانستان مستقر شده اند، بنابر این مسکو مجبور است امنیت مرز میان تاجیکستان و افغانستان را تأمین کند.

یک کارمند قنسلگری طالبان در مشهد به شکنجهٔ یک عکاس ایرانی متهم شد

سفارت افغانستان در تهران و نماینده‌گی های قنسلی آن در کنترول حکومت طالبان است
سفارت افغانستان در تهران و نماینده‌گی های قنسلی آن در کنترول حکومت طالبان است

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران برای افغانستان، می گوید که تهران خواستار فراخوانی یک کارمند قنسلی طالبان در مشهد شده که در برخورد با یک عکاس ایرانی تخلف کرده بود.

این کارمند قنسولگری طالبان متهم است که در ابتدای ماه جاری یک عکاس ایرانی را به داخل ساختمان قنسولگری برده و او را شکنجه کرده است.

حسن کاظمی قمی سفیر ایران در کابل می گوید که با کارمندان قنسولگری طالبان به صورت قانونی برخورد شده است، اما آقای قمی توضیح بیشتری در مورد چگونه‌گی برخورد قانونی نداده است.

رسانه های ایران به روز جمعه (اول سرطان) گزارش دادند که آقای قمی گفته که با نمایندگان سیاسی هر کشوری که تخلف می کنند، باید بر اساس اصول دیپلوماتیک برخورد صورت گیرد.

پیش از این، یک فعال مدنی افغان به نام قاری عیسی محمدی ادعا کرده بود که در جریان سفرش به مشهد، سه دیپلومات طالبان با استفاده از مصونیت دیپلوماتیک و موتر قنسولگری برای اختطافش تلاش کرده بودند و وی مدتی را در توقیف‌گاه مقامات ایرانی در میدان هوایی سپری کرده بود.

پیمان امنیت دسته‌جمعی تدابیر امنیتی مرز های تاجیکستان با افغانستان را تقویت می‌کند

پوسته امنیتی نیروهای سرحدی تاجیکستان در نزدیکی مرز با افغانستان
پوسته امنیتی نیروهای سرحدی تاجیکستان در نزدیکی مرز با افغانستان

شورای وزیران امور خارجه سازمان پیمان امنیت دسته جمعی، طرح تقویت بیشتر امنیت مرزی میان افغانستان و تاجیکستان را، تصویب کرد.

بر اساس گزارش رسانه های روسی، مراد نورتلئو(Murat Nurtleu)، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه قزاقستان گفت که پیش‌نویس توافقنامه این پیمان میان حکومت ها، در نشست روز جمعه (اول سرطان) شورای وزیران خارجه تأیید شد و برای تصویب به اجلاس سران کشور های عضو این پیمان، فرستاده می شود.

به گفته نورتالئو، این برنامه بین حکومت ها برای تقویت مرز های افغانستان و تاجیکستان ظرف یک سال تکمیل شده است.

کشور های آسیای مرکزی به ویژه تاجیکستان از گسترش احتمالی ناامنی از مناطق مرزی افغانستان، ابراز نگرانی کرده اند.

تاجیکستان مدت هاست اتهام وارد می کند که قاچاق مواد مخدر از افغانستان همچنان ادامه دارد، اما طالبان اطمینان داده اند که هیچ کشور همسایه ای از خاک افغانستان تهدید نخواهد شد.

روزا اتونبایوا: با وصف میلیارد‌ها دالر کمک، افغانستان با فقر گسترده رو به رو است

روزا اتونبایووا نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان
روزا اتونبایووا نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان

روزا اتونبایووا نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان می گوید، با وصف سرازیر شدن میلیارد ها دالر به افغانستان، این کشور همچنان با فقر گسترده رو به رو است.

او این موضوع را امشب در گزارشی در مورد وضعیت افغانستان به شورای امنیت این سازمان ابراز کرد.

خانم اتونبایووا افزود که در جریان حدود ۳ سال اخیر، تمویل کنندگان بین المللی برای عرضۀ کمک های بشردوستانه بیش از ۷ میلیارد دالر به افغانستان فراهم کرده اند.

او گفت که بیش از ۴ میلیارد دالر هم برای حمایت از نیازمندی های ابتدایی بشری به مردم افغانستان فراهم شده است.

این مقام ملل متحد افزود که فقر موجود، مردم افغانستان را در برابر رویداد های طبیعی آسیب پذیرتر می‌سازد.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، مردم از گسترش فقر و بیکاری در این کشور سخن زده و می گویند که در وضعیت دشوار اقتصادی بسر می برند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG