لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۴

افزایش نگران‌کنندۀ اعتیاد زنان به مواد مخدر پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان


زنانی که به اعتیاد رو آورده‌اند، حکایت‌های تلخی از زنده‌گی خود در افغانستان دارند و از وضعیت بدشان می‌گویند.
زنانی که به اعتیاد رو آورده‌اند، حکایت‌های تلخی از زنده‌گی خود در افغانستان دارند و از وضعیت بدشان می‌گویند.

با آن‌که بر اساس گزارش‌های نهادهای بین‌المللی، زنان و دختران در افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان بدترین وضعیت حقوق بشری را تجربه می‌کنند، تازه یک نهاد حامی زنان و کودکان از بحران جدیدی میان آنان پرده برداشته است.

مؤسسۀ تحکیم رفاه زنان و کودکان در افغانستان ادعا می‌کند که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در این کشور، اعتیاد به مواد مخدر در میان زنان افغانستان به شکل نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است.
این مؤسسه افزوده که یکی از دلایل افزایش اعتیاد زنان، مسدود بودن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران است. به‌گفتۀ این نهاد، دختران با مشکلات روحی و ناامیدی مواجه‌اند و برای رسیدن به آرامش به این اعتیاد روی آورده‌اند.
مؤسسۀ تحکیم رفاه زنان و کودکان به دلایل دیگری چون افزایش فقر، خشونت‌های خانواده‌گی، بی‌کاری زنان و مسائل دیگر نیز اشاره کرده‌است که منجر به افزایش معتادان زن در افغانستان شده است.
مریم معروف آروین، مسئول این نهاد، به رادیو آزادی می‌گوید که در این گزارش که تنها اکنون بخشی از آن را منتشر کرده، با تعدادی ۲۰۸ تن از زنان و خانواده‌هایشان در روستاها و مراکز ولایات صحبت کرده‌اند: "علاوه بر زنانی که در روستاها به گونۀ سنتی از مواد مخدر استفاده می‌کنند، ما شاهد رشد اعتیاد به مواد مخدر در داخل شهر و مراکز ولایات هستیم که در گذشته این زنان زنده‌گی متفاوت داشتند و متفاوت می‌اندیشیدند."

سازمان‌های بین‌المللی: محدودیت‌های طالبان و بسته‌بودن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها بر دختران به شکل نگران‌کننده‌ای منجر به افزایش مشکلات روحی و اعتیاد شده است.
سازمان‌های بین‌المللی: محدودیت‌های طالبان و بسته‌بودن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها بر دختران به شکل نگران‌کننده‌ای منجر به افزایش مشکلات روحی و اعتیاد شده است.
مؤسسۀ تحکیم رفاه زنان: بیشتر زنان به دلیل خشونت‌های خانواده‌گی معتاد شده‌اند

به‌گفتۀ خانم آروین، زنان و دختران مصاحبه‌شونده که مخصوصاً در روستاها بودند، روایت‌های تلخی از کارهای شاقه و طاقت‌فرسا در طول روز را داشتند و به این باور بودند که اگر روزانه اندکی مواد مخدر بیشتر استفاده کنند، در طول روز بیشتر می‌توانند کار کنند.
خانم آروین در مورد شمار دقیق تمام زنان معتاد، به خصوص این‌که چه تعداد زنان دیگر به آن افزایش یافته و چگونگی دریافت مواد مخدر توسط مصاحبه‌شونده‌گان جزئیات بیشتر نداد.
او تأکید کرد که اکثراً این زنان هرچند نخواستند این پرسش را پاسخ دهند، اما می‌گوید که بیشتر این زنان از خشونت‌های خانواده‌گی نیز در روآوردن‌شان به مواد مخدر، یادآوری کردند.

شیلا، باشنده ولایت کابل، یکی از قربانیان این وضعیت، به رادیو آزادی می‌گوید که پس از ازدواج به دلیل خشونت‌های خانواده‌گی و به زور شوهرش به استفاده از مواد مخدر شروع کرده‌است:

"دو سال می‌شود که ازدواج کردیم، بعد از عروسی، شوهر، ایورم‌هایم و خسرم همه مواد می‌کشیدند. من نمی‌فهمیدم که چی است، شوهرم من را مجبور کرد که تو هم باید مواد استفاده کنی. من نمی‌خواستم، او من را لت‌وکوب می‌کرد. می‌خواستم من را طلاق بدهد، اما من هم شروع کردم. طفل دو ماهه‌ام از بین رفت."

خانم آروین: بیشتر این زنان به دلیل خشونت‌های خانواده‌گی نیز به مواد مخدر، روی آوردند.
خانم آروین: بیشتر این زنان به دلیل خشونت‌های خانواده‌گی نیز به مواد مخدر، روی آوردند.

در همین حال داکتر سید میرآغا حسینی، روانشناس و متخصص ترک اعتیاد، در مورد این‌که زنان و دختران چگونه از اعتیاد خود را دور کنند، به رادیو آزادی می‌گوید:

"زنان باید مشغولیت‌های فکری و روانی را در خانه ایجاد کنند، مطالعه کنند و یا با دم کردن چای و میوه با فامیل صحبت‌های صمیمانه داشته باشند. این‌ها می‌تواند هم برای فکر و روان و هم برای دوری از اعتیاد مؤثر باشد."
این درحالی‌ست که پیش‌تر، برخی سازمان‌ها گزارش‌هایی منتشر کردند که نشان می‌دهد زنان و دختران پس از اعمال محدودیت‌های طالبان با بیماری‌های روحی و روانی، ازدواج‌های زودهنگام و خشونت‌های خانواده‌گی مواجه بوده‌اند.
حکومت طالبان پس از روی کار آمدن‌شان به قدرت، کشت کوکنار را منع کرده و ادعا می‌کنند که مبارزۀ‌شان با این پدیده بسیار موفق بوده‌است.
این درحالی‌ست که پیش‌تر ادارۀ مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد نیز در گزارش ماه گذشته خود اعلام کرد که کشت کوکنار در سال گذشته ۹۵ درصد کاهش یافته، اما هشدار داده بود که برخلاف سال گذشته امسال کشت کوکنار در افغانستان دوباره افزایش یافته و تولید تریاک از آن به‌طور چشم‌گیری افزایش خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG