باشندگان ولسوالی خمآب ولایت جوزجان می گویند که سرک رفت و آمد آنها که ولسوالی خمآب را با شهر شبرغان ومزار شریف وصل می کرد در اثر آب خیزی های موسمی سواحل دریای آمو از بین رفته بود.
آنها شکایت دارند که به دلیل آنچه بی توجهی حکومت طالبان می خوانند، مجبور شدند با جمع آوری پول به هزینه شخصی شان ۲۰ کیلو متر سرک خامه بسازند.
عبدالمجید سعادت، باشنده ولسوالی خمآب به رادیو آزادی گفت، هرچند مردم خمآب بسیار غریب و نادار هستند، با آنهم مجبور شدند تا خود شان تصمیم بگیرند و دست به کار شوند:
« در فصل آب خیزی سرک ما مردم برای پنج تا شش ماه بسته می شد. رفت و آمد بسیار سخت بود. از این خاطر مردم حاضر شدند تا پنج ملیون افغانی پول جمع کنند و سرک بسازند.»
الله بیردی، باشندهً مرکز ولسوالی خمآب، نیز شکایت دارد که بگفته او، هزینهً ساخت سرک از جیب مردم غریب ونادار کار بسیار سختی است.
او به رادیو آزادی گفت که مردم نان خوردن ندارند، اما از روی مجبوریت سرک می سازند:
« مردم خودشان پول جمع کردند و سرک ساختند وحالا از حکومت میخواهیم که باقی مانده کار ها، از قبیل جغل اندازی و قیر زی، را با ما همکاری کند.»
مردم خمآب از پول شخصی خود مجبور شده اند سرک تخریب شده را بازسازی کنند
از سوی دیگر، عیسی قل، یکی دیگراز باشند گان خمآب، می گوید که پیش از اعمار سرک، شماری از نوزادان و مریضان به دلیل خرابی سرک وشرایط سخت گرما وسرما تلف می شدند:
« مریضان و نوزادان در رفت و آمد در مسیر راه تلف می شدند وما خیلی نگران بودیم. از حکومت می خواهیم این سرک را برای ما پخته و اساسی ویا هم قیر کند.»
باشندگان خمآب می گویند، آب خیزی های موسمی دریای آمو علاوه بر تخریب خانه های مردم، به زمین های زراعتی و به سرک ها نیز آسیب می رساند.
آنها از حکومت طالبان میخواهند که برای جلوگیری از تخریبات دریای آمو و اعمار سرک، با مردم خمآب کمک کند.
آن دسته مردمانی که در امتداد سواحل در یای آمو زندگی می کنند می گویند، که آب خیزی های پی در پی دریای آمو افزون برضرر مالی، گاه گاهی تلفات جانی نیز در پی داشته است.
در همین حال، شورای علمای جوزجان می گوید که آنها چالش ها و خواست های مردم خمآب را به گوش مقامات مرکزی خواهند رساند.
بر اساس گزارش ها، سال ها است که مردم ولسوالی خمآب و قرقین از آب خیزی های پی هم شکایت دارند و خواهان تحکیمات کنار دریا شده اند
اما حکومت های قبلی و فعلی در این زمینه هیچ توجه جدی نکرده اند.
دریای آمو منطقه مرزی مشترک با کشور های تاجکستان، اوزبیکستان و ترکمنستان است که همه ساله بر اثرطغیان آب آن و گشت زنی کشتی های کشورهای همسایه، مردم چندین و لایت در شمال افغانستان متضرر می شوند