لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۰ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۲

دیپلوماسی با طالبان؛ دویچه‌ویله: جرمنی به فعالیت قنسلگری مرتبط با طالبان در مونشن اعتبار داده است


بیرق جرمنی
بیرق جرمنی

پس از آن‌که حکومت طالبان در اواخر ماه جولای سال جاری میلادی خدمات سفارت و قنسولگری‌های افغانستان در کشورهای اروپایی، کانادا و استرالیا را بی‌اعتبار اعلام کرد، این اولین باری است که جرمنی به این خواسته طالبان تن می‌دهد.

شبکه خبری دویچه‌ویله جرمنی روز پنجشنبه « ۵ سپتمبر» در گزارشی اعلام کرده که وزارت خارجه این کشور تصمیم طالبان مبنی بر بی‌اعتبار کردن فعالیت سفارت و قونسلگری‌های افغانستان در برلین و بن را پذیرفته است.

این رسانه مدعی است که در این زمینه به اسناد رسمی دست یافته که نشان می‌دهد وزارت خارجه جرمنی در این مورد با وزارت خارجه طالبان در کابل مکاتبه کرده و پذیرفته که پس از این خدمات قونسلی برای افغان‌ها از طریق قونسلگری شهر مونشن که با طالبان تعامل دارد، انجام شود.

دویچه‌وله در این گزارش همچنان افزوده که وزارت خارجه جرمنی در یکی از این مکاتبات این درخواست طالبان را رد کرده که قونسلگری شهر مونشن افغانستان به تمام شهروندان افغان مقیم اروپا خدمات قونسلی ارائه کند، زیرا این درخواست را در تضاد با کنوانسیون ۱۹۶۱ ویانا در مورد روابط دیپلماتیک دانسته است.

ساختمان وزارت خارجه افغانستان که در کنترول طالبان است.
ساختمان وزارت خارجه افغانستان که در کنترول طالبان است.

بر اساس اطلاعات این شبکه خبری جرمنی، حکومت این کشور در این باره با حکومت طالبان گفت‌وگوهای در مورد موضوعات فنی و تخنیکی نیز داشته است.

وزارت خارجه حکومت طالبان در اواخر جولای سال روان اعلام کرد که اسناد صادر شده از سوی سفارت‌های افغانستان در برخی از کشورهای اروپایی، کانادا و استرالیا را به رسمیت نمی‌شناسد و تنها خدمات ارائه شده­ی سفارت‌های افغانستان در هالند، اسپانیا، بلغاریا، جمهوری چک و قونسلگری مونشن جرمنی برای آن‌ها قابل اعتبار است.

برخی آگاهان به این نظر اند که ممکن حکومت جرمنی توافقات پشت پرده با طالبان داشته باشد.

در همین حال مهاجران افغان در جرمنی در این مورد نظریات متفاوت دارند.

عبدالبشیر طاووس یک مهاجر افغان در برلین به رادیو آزادی گفت که پس از اعلام طالبان در این مورد با مشکلات زیاد روبه‌رو بودند و اکنون با تصمیم حکومت جرمنی مبنی بر پذیرفتن فعالیت قونسلگری مونشن، مشکلات آن‌ها تا حدی کاهش خواهد یافت:

"این خبر مهم برای افغان‌ها است، زیرا سفارت هویت ما است و بیشتر مسائل ما بر اساس پاسپورت حل می‌شود. برخی افغان‌ها ویزه دایمی دارند، اما برخی دیگر باید هر سه سال ویزه خود را تمدید کنند. اگر پاسپورت‌هایمان مدت اعتبار کم داشته باشد، آن‌ها به ما ویزه نمی‌دهند. اکنون بسیاری از مشکلات در بخش پاسپورت حل می‌شود."

در ماه اگست سال ۲۰۲۱ جرمنی هزاران تن از افغانها را از میدان هوایی کابل به جرمنی و یا هم جا های دیگر انتقال داد.
در ماه اگست سال ۲۰۲۱ جرمنی هزاران تن از افغانها را از میدان هوایی کابل به جرمنی و یا هم جا های دیگر انتقال داد.

نصیر احمد افغان، دیگر پناهجوی افغان مقیم جرمنی اما از تصمیم حکومت جرمنی مبنی بر پذیرفتن غیر معتبر کردن خدمات سفارت و قونسلگری‌های افغانستان در برلین و بن ابراز ناامیدی می‌کند. او به رادیو آزادی گفت:

"بی‌اعتیار دانستن خدمات سفارت و قونسلگری‌های افغانستان در برلین و بن نگران‌کننده است و مشکلاتی برای افغان‌های که در شهرهای دیگر زنده‌گی می‌کنند، ایجاد می‌کند. افغان‌ها مجبور خواهند شد که برای انجام امور خود به مونشن سفر کنند که این کار هزینه و زمان زیادی نیاز دارد. محدودیت خدمات قونسلی مشکلات بسیاری برای افغان‌ها ایجاد خواهد کرد و این مسئله نگران‌کننده است."

این درحالی‌ست که جرمنی به تاریخ ۳۰ آگست ۲۸ مهاجر افغان که سابقه جرمی داشته اند را به افغانستان اخراج کرد.

هرچند اطلاعات رسمی در باره توافق حکومت‌های جرمنی و طالبان منتشر نشده، اما برخی آگاهان امور مهاجرت به رادیو آزادی گفته‌ اند که ممکن است توافق‌هایی پشت پرده بین جرمنی و حکومت طالبان در این زمینه صورت گرفته باشد.

XS
SM
MD
LG