لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۴۲

خبر ها

ریاست هواشناسی: احتمال باران و سیلاب‌ در ۲۰ ولایت افغانستان وجود دارد

سیلاب های امسال در افغانستان
سیلاب های امسال در افغانستان

بر اساس پیشبینی ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان ، امروز دوشنبه ۷ عقرب نیز احتمال باران و سیلاب‌ در ۲۰ ولایت افغانستان وجود دارد.
این ریاست در خبرنامه‌ای دیروز گفت که ولایت‌های بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، کاپیسا، پروان، پنجشیر، تخار، بغلان، کندز، سمنگان، بلخ، بامیان، سرپل، جوزجان، فاریاب، غور، بادغیس و هرات روز های یکشنبه و دوشنبه گواه باران شدید، رعد و برق و سیلاب‌های آنی خواهند بود.
مقدار بارندگی در مناطق مختلف بین ۱۵ الی ۳۵ ملی‌متر پیشبینی شده‌است.
در حالی بار دیگر از احتمال باران و سرازیر شدن سیلاب در بسیاری ولایت‌های افغانستان هشدار داده می‌شود که سیل روز شنبه ۵ عقرب در شهر فیض آباد مرکز ولایت بدخشان جان یک پسر سیزده ساله را گرفت.
بخش‌های از این این شهر شاهد بارندگی و جاری شدن سیلاب بود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بارندگی و سیلاب منجر به بسته شدن شاهراه بدخشان-تخار شد

 سرازیر شدن سیلاب در افغانستان، آرشیف
سرازیر شدن سیلاب در افغانستان، آرشیف

شاهراه بدخشان-تخار به دلیل ریزش باران‌های شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها بسته شده است.

محمد اکرم اکبری، رئیس ریاست مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان در بدخشان به رسانه ها گفت که این شاهرا صبح چهارشنبه ۲۰ حمل به روی رفت و آمد ترافیک بسته شد و تلاش ها برای بازگشایی آن جریان دارد.

اکبری از مسافران و رانندگان خواست که تا باز شدن این شاهراه، از رفت و آمد به ولایت بدخشان خودداری کنند.

هنوز از تلفات و خسارات احتمالی ناشی از بارندگی ها و سیلاب ها در بدخشان جزئیاتی در دست نیست.

رویترز: کمکهای بشری امریکا به ۶ کشور از سر گرفته شد، افغانستان شامل این کشور ها نیست

شماری از زنان افغان برای دریافت کمکهای بشری انتظار می‌کشند
شماری از زنان افغان برای دریافت کمکهای بشری انتظار می‌کشند

خبرگزاری رویترز به نقل از چندین منبع گزارش داده است که ادارۀ رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های خارجی را که قطع کرده بود، برای شش کشور از سر گرفته است. افغانستان شامل این شش کشور نیست.

رویترز به نقل از پنج منبع گزارش داده است که دولت امریکا بودجۀ سازمان غذایی جهان در لبنان، سوریه، سومالیا، اردن، عراق و اکوادور را از سر گرفته است.

این خبرگزاری همچنان گزارش داده است که به ایمیلی دست یافته که از سوی سرپرست معاونیت اداری ادارۀ انکشاف بین المللی ایالات متحدۀ امریکا (USAID) به کارمندان این اداره فرستاده شده و در آن گفته شده است که پرداخت بودجۀ سازمان غذایی جهان در این شش کشور از سر گرفته شود.

دو منبع دیگر به رویترز گفته اند که بودجۀ ادارۀ بین المللی مهاجرت (IOM) ، در چهار مورد، در منطقۀ پاسیفیک نیز احیا شده است.

روز دوشنبه خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که دولت امریکا به رهبری رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های حیاتی را به ارزش ۱.۳ ملیارد دالر، به بیش از ۱۰ کشور، به شمول افغانستان، یمن، سومالیا و سوریه قطع کرده است.

روز سه شنبه، تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا به خبرنگاران گفت که ایالات متحده نگران این است که از کمکهای این کشور به سازمان غذایی جهان، در افغانستان و یمن، طالبان و حوثی ها سود میبرند.

فرو ریختن سقف یک کلوب شبانه در دومینیکن دست‌کم ۹۸ کشته برجای گذاشت

عمله نجات در حال خارج کردن جسد یکی از قربانیان از کلوب شبانه «جِت سِت» در سانتا دومینگو، پایتخت دومینیکن
عمله نجات در حال خارج کردن جسد یکی از قربانیان از کلوب شبانه «جِت سِت» در سانتا دومینگو، پایتخت دومینیکن

مقام‌های جمهوری دومینیکن می‌گویند به دنبال فرو ریختن سقف یک کلوب شبانه در پایتخت این جزیره، دستکم ۹۸ نفر کشته و ۱۶۰ نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری‌ها، سقف کلوب شبانه «جِت سِت» در سانتا دومینگو، پایتخت دومینیکن بامداد سه‌شنبه ۱۹ حمل سقوط کرد و امدادگران همچنان در حال برداشتن آوار و بیرون آوردن اجساد قربانیان و زخمی‌ها هستند.

گزارش شده که این حادثه در جریان برگزاری کنسرتی اتفاق افتاد که شماری از سیاستمداران، ورزشکاران و افراد دیگر در آن حضور داشتند.

خوان مانوئل مندز، مدیر مرکز عملیات اضطراری، سه‌شنبه شب گفت: "ما به برداشتن آوار و جستجوی افراد ادامه می‌دهیم. ما به طور خستگی‌ناپذیر به دنبال مردم خواهیم بود."

نزدیک به ۱۲ ساعت پس از فروریختن سقف ساختمان کلوب، گروه‌های نجات همچنان در حال بیرون‌ آوردن بازماندگان از زیر آوار بودند و اطرافیان خود را ساکت می‌کردند تا بتوانند به فریادهای ضعیف برای کمک گوش دهند.

به گزارش رسانه‌های محلی، حدود ۵۰۰ تا هزار نفر در این کلوب حضور داشتند که فاجعه حوالی ساعت ۱۲:۴۴ بامداد سه‌شنبه رخ داد. این کلوب ظرفیت ۷۰۰ چوکی و حدود هزار نفر ایستاده را دارد.

رئیس‌جمهور دومینکین ساعاتی بعد با حضور در محل حادثه سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

مدیریت کلوب در بیانیه‌ای اعلام کرد که برای رسیدگی به این حادثه «به طور کامل و شفاف» با مقامات همکاری می‌کند.

جمهوری دومینیکن، یکی از مراکز جذاب گردشگری در کارائیب است و در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۱ میلیون گردشگر به آن سفر کردند.

گردشگری حدود ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این جزیره را تشکیل می‌دهد و موسیقی و تفریحات شبانه، سواحل دریای کارائیب و همچنین معماری دوران استعماری پایتخت، سانتو دومینگو، از جذابیت‌های آن به شمار می‌رود.

سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا: واشنگتن و مسکو مذاکرات برای عادی‌سازی ماموریت‌های دیپلماتیک را از سر می‌گیرند

تمـی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده
تمـی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده

قرار است ایالات متحده و روسیه به‌روز پنج‌شنبه، ۲۱ ماه حمل، مذاکرات در مورد عادی‌سازی مأموریت‌های دیپلماتیک‌شان از سر بگیرند.

این مذاکرات در شهر استانبول آغاز خواهد شد.

تَمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت که هیئت‌هایی از مسکو و واشنگتن دومین دور از مشورت‌ها را که بر فعالیت سفارت‌ها متمرکز است، برگزار خواهند کرد.

خانم بروس تأکید کرد که هیچ موضوع سیاسی یا امنیتی مورد بحث قرار نخواهد گرفت.

او افزود که جنگ در اوکراین «به‌هیچ‌وجه» شامل آجندا نخواهد بود.

مقامات واشنگتن و مسکو برای آخرین‌بار، در ۲۷ فبروری در استانبول دیدار کرده بودند.

هر دو طرف، دور اول این مذاکرات را که پشت درهای بسته انجام شد، سودمند توصیف کرده بودند.

ایالات متحده: استیف ویتکاف با ایران گفت‌وگو می‌کند

استیف ویتکاف به روز شنبه، ۱۲ اپریل به نمایندگی از امریکا با ایران گفت‌وگو می‌کند.
استیف ویتکاف به روز شنبه، ۱۲ اپریل به نمایندگی از امریکا با ایران گفت‌وگو می‌کند.

ایالات متحده تایید کرد که استیف ویتکاف، نماینده ویژه این کشور، در پایان هفته با جانب ملاقات خواهد کرد.

اما به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، ایالات متحده تأکید کرد که ویتکاف در این دیدار خواسته‌هایی را درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح خواهد کرد و مذاکراتی در کار نخواهد بود.

تمـی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده، روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت، ویتکاف، از دوستان دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده که به‌عنوان نماینده او در جنگ‌های غزه و اوکراین نیز کار کرده، روز شنبه با طرف ایران در عمان خواهد دید.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، خانم بروس با اتخاذ موضعی سخت‌گیرانه پیش از آغاز این مذاکرات گفت: «روز شنبه یک ملاقات برگزار می‌شود. مذاکرات نیست.»

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفته است، باور دارد در صورتی که واشنگتن حسن‌نیت نشان دهد، جمهوری اسلامی می‌تواند با ایالات متحده به توافق برسد.

تورنمنت فوتسال با اشتراک افغانستان در مراکش آغاز می‌شود

اعضای تیم‌ ملی فوتسال افغانستان (عکس آرشیف)
اعضای تیم‌ ملی فوتسال افغانستان (عکس آرشیف)

تورنمنت فوتسال امروز، چهارشنبه، ۲۰ ماه حمل، میان تیم‌های ملی فوتسال افغانستان، مراکش، چین، و پرتگال در مراکش آغاز می‌شود.

فدراسیون فوتبال افغانستان روز سه‌شنبه در صفحهٔ فیس‌بوک خود از سفر تیم ملی فوتسال کشور به‌این‌هدف به مراکش خبر داد.

این رقابت‌ها تا روز یک‌شنبه ادامه خواهند داشت.

تیم افغانستان پس از پایان این تورنمنت، در ۱۶ اپریل بازی دوستانه نیز با تیم میزبان، مراکش، خواهد داشت.

جان باختن ۷ کارگر بشمول ۳ افغان در معدن زغال سنگ در ولایت سمنان ایران

رسانه‌های ایران گزارش دادند که در نتیجهٔ انتشار گاز در داخل یک معدن زغال‌سنگ در ولایت سمنان این کشور، ۷ کارگر معدن به‌شمول ۳ شهروند افغانستان جان باخته‌اند.

به‌گزارش رسانه‌های ایران، این ۳ کارگر افغان جان‌باخته بین ۲۰ تا ۲۵ سال بودند.

این رسانه‌ها نوشته‌اند: «یکی از آن‌ها با تخلص «ابراهیمی» ۲۰ ساله، دومی «اکبری» ۲۵ ساله و سومی نیز با تخلص «ابراهیمی» ۲۵ ساله بوده‌است.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، این رویداد پس از چاشت روز دوشنبه در معدن زغال‌سنگ جواهر رخ داده‌است.

پناهجویان افغان در ایران عمدتاً مشغول کارهای بسیار دشوار و شاقه هستند و اجازهٔ کار در بسیاری از بخش‌ها را ندارند.

پژوهشگر دیدبان حقوق‌بشر: پاکستان تعهد عدم بازگرداندن افراد به‌جایی که حقوق‌شان در خطر است را نادیده گرفته‌است

لوگوی دیدبان حقوق بشر
لوگوی دیدبان حقوق بشر

به‌دنبال اخراج هزاران مهاجر افغان در جریان یک هفتهٔ اخیر از پاکستان، شماری از سازمان‌ها و گروه‌های حقوق‌بشر در این مورد ابراز نگرانی کرده‌اند.

فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان در دیده‌بان حقوق‌بشر گفته‌است که «پاکستان تعهد بین‌المللی خود مبنی بر عدم بازگرداندن افراد به‌جایی که حقوق‌شان در خطر است را نادیده گرفته‌است.»

به‌گزارش خبرگزاری رویترز، خانم عباسی افزوده‌است، تمام کشورهایی که میزبان پناهجویان افغان هستند باید روی این موضع تأکید کنند که افغانستان برای بازگشت امن نیست.

در گزارش رویترز آمده‌است، کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) روز سه‌شنبه اعلام کرد که حکومت پاکستان از اول ماه اپریل تاکنون بیش از ۸ هزار شهروند افغانستان را اخراج کرده‌است.

اسلام‌آباد به‌تمامی مهاجران افغان فاقد اسناد قانونی اقامت یا دارندهٔ کارت شهروندی افغانستان، ای‌سی‌سی هشدار داده‌بود که تا ۳۱ مارچ آن‌کشور را ترک کنند، ورنه اخراج خواهند شد.

 وزارت داخلهٔ حکومت طالبان: پروندهٔ زوج بریتانیایی به محاکم سپرده شده ‌است

پیتر و باربی رینلدز، زوج بریتانیایی بازداشت‌شده از سوی طالبان
پیتر و باربی رینلدز، زوج بریتانیایی بازداشت‌شده از سوی طالبان

وزارت داخلهٔ حکومت طالبان گفته‌است، پروندهٔ یک زوج بریتانیایی بازداشت‌شده از سوی طالبان به محاکم سپرده شده ‌است.

به‌گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت گفته‌است که طالبان این زوج را به‌دلیل یک موضوع جزئی در افغانستان بازداشت کرده‌اند.

او در پیامی به اسوشیتد پرس گفته‌است: «تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که موضوع در ابتدا در اختیار وزارت داخله بود و اکنون به محاکم سپرده شده‌است. مشکل (جرم) آن‌ها بزرگ نیست. ان‌شاءالله مشکل‌شان به‌زودی حل می‌شود و یک تصمیم شرعی (بر اساس قانون شریعت) اتخاذ خواهد شد. این موضوع کوچکی است و نباید باعث نگرانی شود.»

این نخستین‌بار در بیش از یک‌ماه گذشته‌است که حکومت طالبان به‌طور علنی دربارهٔ پروندهٔ پیتر و باربی رینلدز تبصره می‌کند.

به‌گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، این زوج در اوایل ماه فبروری، پس از انتقال از خانه‌شان در ولایت بامیان به کابل، بازداشت شدند.

این زن و شوهر یک سازمان آموزشی و تربیتی را اداره می‌کنند. اعضای خانوادهٔ آن‌ها در بریتانیا گفته‌اند که این زوج در زندان پل‌چرخی تحت بدرفتاری قرار دارند و اتهامات آن‌ها هنوز مشخص نیست.

جانتن رینلدز، یکی از فرزندان آن‌ها اخیراً از دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده خواست که در رهایی پدر و مادرش کمک کند.

جرمنی به‌طور موقت پذیرش پناهجویان را در چارچوب برنامه اسکان مجدد ملل‌ متحد متوقف کرده است

پناهجویان تازه‌رسیده به کمپ براندنبورگ جرمنی
پناهجویان تازه‌رسیده به کمپ براندنبورگ جرمنی

جرمنی به‌طور موقت پذیرش پناهجویان آسیب‌پذیر را در چارچوب برنامه اسکان مجدد سازمان ملل متحد (یو.ان.ایچ.سی.آر) متوقف کرده است.

این اقدام در آستانه تشکیل دولت ائتلافی جدیدی انجام می‌شود که احتمالاً سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در قبال مهاجرت اتخاذ خواهد کرد.

خبرگزاری جرمنی سه‌شنبه ۱۹ حمل گزارش داد که وزارت داخله این کشور و کمشنری عالی پناهندگان سازمان ملل، این موضوع را تأیید کرده‌اند و اعلام کرده‌اند که در حال حاضر هیچ درخواست جدیدی برای اسکان مجدد پناهجویان تأیید نمی‌شود، چرا که مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در برلین ادامه دارد.

انتظار می‌رود دولت آینده جرمنی سیاست سخت‌گیرانه‌تری در قبال مهاجرت در پیش بگیرد؛ موضوعی که یکی از محورهای اصلی کارزارهای انتخاباتی پارلمانی در ماه فبروری بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG