لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۲

دختران محروم از مکتب در افغانستان: دسترسی به برنامه های آموزشی آنلاین دشوار است


تصویر آرشیف: یکی از دختران که برنامه های آموزشی آنلاین را دنبال می کند.
تصویر آرشیف: یکی از دختران که برنامه های آموزشی آنلاین را دنبال می کند.

برخی از دخترانی که در بیش از سه سال حاکمیت طالبان در افغانستان از آموزش بالاتر از صنف ششم محروم اند ،می گویند نمی‌توانند از فرصت های دروس آنلاین یا آموزش از راه دور به گونه اساسی و دوامدار بهره مند شوند.

آنان روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی با آن که آموزش آنلاین را برای پیشبرد دروس شان سودمند می خوانند اما می گویند که برخی فرُصت های مساعده شده دوره های آموزشی آنلاین برای آنان با مشکلاتی به همراه است.

حکیمه صمیمی زاده یکی از صدها هزار دانش آموزش افغان است که از آموزش محروم شده است.

او در صحبت به رادیو آزادی در حالی که بر بازگشایی مکاتب به روی دختران تاکید کرد، ضعف اقتصادی، خدمات انترنت با کیفیت پایین و نبود برق دوامدار را از چالش ها در این بخش خواند:

«مکتب های آنلاین و حضوری واقعا از هم خیلی تفاوت های زیادی دارد ، اولا مشکل قیمت انترنت است که به مشکل می‌‌توانیم پول انترنت خود را پرداخت کنیم و دوم مشکلات مخابراتی و آنتن دهی و برق است،با این برقی که گاهی داریم و گاهی هیچ نداریم، که این خودش خیلی سخت است.»

یکی از دختران دانش آموز در تخار که برنامه های آموزشی آنلاین را از خانه دنبال می کند.
یکی از دختران دانش آموز در تخار که برنامه های آموزشی آنلاین را از خانه دنبال می کند.

سحر یکی دیگر از دانش آموزانی است که به رادیو آزادی از مشکلات دروس آنلاین می‌گوید:

« برای دختران در این شرایطی که در افغانستان مکاتب بسته شده می‌توانند تحصیل کنند، ولی یک مشکلی که داره این است استادان به صورت آنلاین حضور نمی‌یابند به صورت هوشمند است و ما اگر سوالی داشته باشیم نمی‌توانیم حل کنیم. »

با این حال یک فعال حق آموزش با راه اندازی یک مکتب آنلاین مدعی است که از هفت ماه به اینسو بیش از ده هزار دختر محروم از آموزش از ولایت های مختلف افغانستان از این خدمات به طور رایگان استفاده می کنند.

شبانه بسیج راسخ که بنیانگذار مکتب آنلاین سوله برای دختران افغان است روز جمعه در صفحه اکس (یویترسابق) خود گفته با آن که آموزش از راه دور را معادل آموزش حضوری نمی‌داند، اما آن را یک گزینه مناسب در شرایط کنونی می داند.

طالبان با تسلط به قدرت در افغانستان دروازه های مکاتب متوسطه و لیسه را مسدود کردند و صد ها هزار دختر از روند آموزش به دور مانده اند.
طالبان با تسلط به قدرت در افغانستان دروازه های مکاتب متوسطه و لیسه را مسدود کردند و صد ها هزار دختر از روند آموزش به دور مانده اند.

او در ماه مارچ سال جاری یک مکتب آنلاین را به نام "سوله ایکس" در خارج از افغانستان ،برای ارائه آموزش از راه دور برای دختران افغان راه اندازی کرد.

در حالیکه ممنوعیت طالبان بر آموزش زنان و دختران با واکنش گسترده در داخل و خارج از افغانستان روبرو شده اما حکومت طالبان، همواره این انتقادها را رد کرده گفته که آموزش دختران و زنان "موضوع داخلی" افغانستان است و به کسی اجازه نمی‌دهد که در مسایل داخلی افغانستان مداخله کند.

حکومت طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان در اگست ۲۰۲۱ رفتن دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب را ممنوع قرار داد و سپس در اواخر سال ۲۰۲۲ دروازه پوهنتون ها را نیز بروی آنان بست.

XS
SM
MD
LG