همزمان با از سرگیری روند صدور ویزه هند به افغانها، بسیاری از بیماران افغا و خانواده های آنان از این اقدام با ابراز خرسندی، استقبال کرده اند.
نزدیک به سه سال پیش، پس از تسلط طالبان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، هند سفارت خود را در کابل تعطیل کرد و صدور ویزه ی آنلاین برای افغانها را متوقف ساخت. اما اخیرا وزارت امور خارجه هند اعلام کرده که صدور ویزه برای افغانها را از سر گرفته است.
یک باشنده شهر کابل که به دلایل امنیتی نخواست نامش در گزارش منتشر شود به رادیو آزادی گفت که برای تداوی دخترش در دوران جمهوریت به هند سفر میکرد و پس از روی کار آمدن حکومت طالبان و عدم صدور ویزه با مشکل ربرو شد:
"وقتی ویزه بند بود مردم با مشکلات روبرو شدند، من شخصا خودم آنلاین با داکتر صحبت می کردم و معاینات و دوا های که داکتر نوشته میکرد، در افغانستان نبود، خلاصه تداوی خوب صورت نمیگیرد. اگر این ویزه واقعا باز شود سهولت بزرگی برای مردم افغانستان است."
این درحالی است به دلیل کمبود امکانات صحی در افغانستان برخی از افغان ها برای تداوی به کشور های پاکستان، ایران و هندوستان میروند.
هفته گذشته شماری از بیماران و مقامهای محلی طالبان در ننگرهار به رادیو ازادي گغته بودند که حکومت پاکستان گذرگاه تورخم را به روی بیماران مسدود کردهاست و اما مقامهای پاکستانی این موضوع را رد کرده، گفته بود که در تورخم تنها جلو کسانی را گرفتهاند که با ویزۀ جعلی صحی و تحصیلی تلاش رفتن به این کشور را کرده بودند.
آزیتا باشنده شهر هرات برای تداوی یکی اعضای خانواده اش مدت ها در انتظار ویزه هند بود و اکنون با شنیدن این خبر بسیار خرسند شده است:
" پدرم مشکل شش و نفس تنگی دارد، داخل افغانستان تداوی نشد و باید به بیرون از کشور تداوی شود، اکنون که خبر منتشر شده است، امیدوارم که پروسه ویزه هم راهنمایی شود تا بتوانیم که پدر و مادرم را به هندوستان برای تدوای ببرم."
در دوران نظام جمهوری پیشن، بیشتر طی مراحل ویزه هند از طریق شرکت موسوم به شهیر انجام میشد که این شرکت درسه سال گذشته غیر فعال بود.
اما وزارت امور خارجه هند در وبسایت خود نوشته است که درخواست ویزه را به صورت آنلاین میپذیرد.
در کنار هزاران تن از افغانهای که نیاز رفتن به هند برای تداوی دارند، در جریان سه سال گذشته صد ها محصل افغان نیز به دلیل عدم صدور ویزه در انتظار مانده اند.