لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۰ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۲

سازمان‌های بین المللی: در نتیجه آفات طبیعی در افغانستان زنان بیشتر آسیب می‌بینند 


زنان روستایی در افغانستان.
زنان روستایی در افغانستان.

در یک گزارش تازه مشترک برخی نهاد‌ها از جمله اسلامیک ریلیف و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) آمده که زنان و مردان به دلیل نقش‌های متفاوت شان در خانواده و جامعه، به شکل‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

با تغییرات اقلیمی و حوادث طبیعی برخی زنان افغان کسب‌وکار و حتی سرپناه خود را از دست داده و با چالش‌های مختلف به ویژه در روستا‌ها روبرو اند.

انیسه از ولسوالی رودات ننگرهار یکی از این زنان روز شنبه به رادیو آزادی گفت:
«ما گاو و مرغداری داشتیم و یک فارم بزرگ ساخته بودیم که با کمک یک سازمان ایجاد شده بود. اما سیلاب شبانه آمد و همه چیز از بین رفت، ما فقط توانستیم جان خود را نجات دهیم، ضربهٔ بزرگی به ما رسید.»

زرمینه از ولسوالی سرخ‌رود ولایت ننگرهار هم می‌گوید که رویدادهای طبیعی دکان کوچک مواد خوراکی‌اش را که در نزدیک خانه‌اش داشت ویران کرده است.

او به رادیو آزادی گفت این دکان تنها منبع درآمد خانواده‌اش بوده است.

«یک دکان داشتم که طوفان و باران همه چیز را نابود کرد. زندگی‌ام از آن طریق می‌گذشت، اما حالا بی‌پناه مانده‌ام.»

گلنار باشنده ولایت پروان بانوی دیگر متاثر از تغییرات اقلیمی است که در نتیجه آن مواشی خود را از دست داده است.

«چند گاو و مرغ داشتیم که حالا زیر پلاستیک نگهداری می‌کنیم. اما دو گاو ما بر اثر این باران‌ها مردند و وضعیت ما بسیار خراب است."

این درحالی است که در یک گزارش مشترک که توسط چهار نهاد بین المللی منتشر شده آمده که زنان در افغانستان در نتیجه آفت‌های طبیعی بیش‌تر از مردان آسیب می‌بینند.

در این گزارش که به تازگی توسط ساموئل های، اسلامیک ریلیف، پوهنتون شانگهای و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) منتشر شده، آمده که زنان و مردان به دلیل نقش‌های متفاوت شان در خانواده و جامعه، به شکل‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

در ادامه گفته شده که زنان و دختران افغان به دلیل درآمد پایین، نبود دسترسی به آموزش و محدودیت در مشارکت در تصمیم‌گیری، بیشتر از مردان در معرض خطر هستند.

زنان و کودکان در هنگام آوارگی با تهدیدات مانند آزارهای جنسی و نبود دسترسی به خدمات صحی مواجه می‌شوند.
زنان و کودکان در هنگام آوارگی با تهدیدات مانند آزارهای جنسی و نبود دسترسی به خدمات صحی مواجه می‌شوند.

گزارش افزوده که به طور سنتی، مردان در افغانستان مسئول کشت و زراعت هستند، در حالی که زنان عمدتاً در تولید لبنیات و نگهداری حیوانات خانگی فعالیت دارند و در زمان خشک‌سالی، حيوانات یا فروخته می‌شوند یا مورد استفاده غذایی قرار می‌گیرند، که این امر زندگی و معیشت سنتی زنان را به شدت تهدید می‌کند.

در گزارش مشترک این سازمان‌ها آمده که در مناطق روستایی، مسوولیت آوردن آب بيشتر بر دوش زنان و کودکان است، که در زمان کمبود آب، آنها مجبور به طی مسافت‌های طولانی برای آوردن آب هستند و همچنین، زنان و کودکان در هنگام آوارگی با تهدیدات چندجانبه‌ی مانند کمبود پناه‌گاه‌های جداگانه، آزارهای جنسی و نبود دسترسی به خدمات صحی مواجه می‌شوند.

در این حال وزارت دولت طالبان در امور رسیدگی به حوادث اخیرا اعلام کرده که یک تیم کاری با همکاری سازمان‌های بین‌المللی تشکیل داده تا امکان خشکسالی در سال آینده را بررسی کند.

این ادره به نقل از مسئولان دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) گفته که ۱۰ میلیون دالر برای مدیریت خشکسالی در افغانستان اختصاص یافته و این بودجه برای توزیع بذرهای مقاوم به خشک‌سالی، معیشت جایگزین برای مردم آسیب‌دیده و تهیه خوراک حیوانات استفاده خواهد شد.

سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی، پیش‌تر نیز بارها نگرانی خود را از پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی در افغانستان اعلام کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG