افغانستان
یازده افغان از زندان های ایالت سیند در پاکستان آزاد شدند
قونسلگری افغانستان در کنترل طالبان در شهر کراچی پاکستان از رهایی ۱۱ شهروند افغانستان از زندان های ایالت سیند خبر می دهد.
عبدالجبار تخاری ، جنرال قونسول طالبان در کراچی در یک پیام ویدیویی روز شنبه ۲۶ عقرب گفت که این افغان ها به شمول یک زن و هفت کودک از طریق گذرگاه چمن – سپین بولدک به افغانستان منتقل شدند.
گفته نشده که این افغان ها چرا بازداشت و زندانی شده بودند.
مقام های امنیتی ایالت سیند در ماه میزان سال گذشته گفته بودند که ۱۸۰۰ افغان بدون اسناد مهاجرت را بازداشت کرده اند.
آقای تخاری گفته که پیش از این ، ۴.۲۵۸ شهروند افغانستان شامل زنان و کودکان از زندان های ایالت سیند رها و به افغانستان انتقال داده شده بودند و حدود ۳۵ افغان هنوز در محابس این ایالت باقی مانده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
شرکت برشنا تحت کنترل طالبان اعلام کرده است که مشکل تخنیکی برق وارداتی ایران حل شد
شرکت برشنا تحت کنترل طالبان اعلام کرده است که مشکل تخنیکی برق وارداتی ایران حل شده و روند تأمین برق به حالت عادی بازگشته است.
این درحالی است که روز یکشنبه این اداره خبر داد که برق وارداتی از ایران به دلیل مشکلات فنی در داخل خاک ایران قطع شده بود و بخش بزرگی از مناطق ولایات غربی افغانستان بدون برق باقی مانده بودند.
پیش از این، صبح یکشنبه برق وارداتی ترکمنستان نیز با مشکلاتی روبه رو شده بود.
افغانستان ۷۰ در صد برق خود را از تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان و ایران وارد میکند.
پیش از این نیز برق افغانستان به طور عمده به دلیل مشکلات فنی یا مالی از سوی این کشورها قطع شده بود که باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای مردم شده است.
سازمان ملل؛ ۱۷۵ هزار تن از بیجاشدگان داخلی در افغانستان کمکهای زمستانی دریافت میکنند
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان در افغانستان ( یو ان اچ سی آر) میگوید که قرار است در زمستان پیش رو ۱۷۵ هزار تن از بیجاشدگان داخلی کمکهای زمستانی دریافت کنند.
این اداره روز یکشنبه در صفحه ایکس (توییتر سابق) نوشته که این کمکها شامل کمپل، وسایل آشپزخانه و ترپال میباشد و با همکاری آژانس همکاری بینالمللی توسعه چین و سفارت چین در افغانستان توزیع خواهد شد.
این کمکها در حالی توزیع میشود که در سال جاری، حوادث طبیعی مانند سیلاب، بارانهای شدید و طوفانها، باعث تخریب خانههای بسیاری از مردم در برخی از ولایات افغانستان بیجا شدند.
حکومت طالبان از سقوط حکومت سوریه به دست گروه "هیئت تحریر الشام" استقبال کرد
حکومت طالبان از سقوط حکومت سوریه به دست گروه "هیئت تحریر الشام" استقبال کرده و گفته که با این تحول عامل جنگ و بیثباتی سوریه از بین رفته است.
ایالات متحده و بیشتر کشورها، گروه هیئت تحریر الشام را یک سازمان تروریستی میدانند.
وزارت خارجۀ طالبان امروز (یکشنبه) با نشر اعلامیهای به زبانهای مختلف پیروزی شورشیان سوری را به مردم سوریه تبریک گفته است.
این وزارت از تحولات اخیر سوریه به عنوان یک انقلاب یاد کرده و افزوده است، طرفهای دخیل در این تحولات باید وضعیت را به گونهای مدیریت کنند که یک نظام امن، متحد و با ثبات به میان آید.
وزارت خارجۀ طالبان گفته که روند انتقال قدرت باید به گونهای صورت گیرد که یک نظام اسلامی مطابق به آرمانهای تمام مردم به میان آید.
طالبان از شورشیان سوری خواسته که به دور از تفاوتها عفو عمومی را در پیش گیرند و با متحد کردن تمام مردم یک سیاست مثبت را در پیش گیرند که سوریه از رقابتهای خارجی به دور نگهدارد و زمینۀ برگشت میلیونها پناهجوی سوری را فراهم کند.
یونیسف: در سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۲ میلیون کودک افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که در سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۲ میلیون کودک افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
یونیسف دیروز (شنبه) در گزارشی اعلام کرد که این بخشی از بحران بزرگی است که به دلیل آن ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمک نیاز دارند.
یونیسف در گزارشی که یک تصویر تیره از وضعیت بشری در افغانستان ارائه کرده، گفته است که توجه از جنگ به سمت مشکلات اقتصادی، اثرات تغییرات اقلیمی و موانع عملی معطوف شده است.
یونیسف با اشاره به افزایش موانع بر سر راه رساندن کمکهای بشردوستانه، افزوده است، تنگتر شدن عرصۀ عمل برای سازمانهای بشردوستانه، ارسال کمکها را دشوارتر کرده است.
به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، خدمات اولیه برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت کودکان آسیبپذیر ضروری است.
در نتیجۀ یک رویداد ترافیکی در ارزگان سه نفر جان باختند
در نتیجۀ یک رویداد ترافیکی در ارزگان سه نفر جان باختند و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند.
مسئولان محلی طالبان در ارزگان میگویند که این رویداد ترافیکی در منطقۀ شینی و باریکی ولسوالی خاص ارزگان رخ داده است.
بلال روزگانی، سخنگوی فرماندهی امنیۀ طالبان در ارزگان گفته که این رویداد حوالی ساعت ۹ صبح امروز (یکشنبه) در نتیجۀ سرنگون شدن یک موتر مسافربری رخ داده است.
او علت این رویداد را بیاحتیاطی راننده و خرابی جاده عنوان کرده است.
باشندگان ولسوالی خاص ارزگان هم علت اصلی رویدادهای ترافیکی در این ولسوالی را خرابی جادهها عنوان میکنند و خواستار بازسازی جادههای این ولسوالی اند.
یونیسف: برای حمایت از پناهجویان افغان در پاکستان به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر نیاز دارد
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که برای حمایت از پناهجویان افغان در پاکستان به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر نیاز دارد.
یونیسف گفته است که از روز جمعه کمپاینی را برای جمع آوری ۱۴۱ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر برای پناهجویان افغان در پاکستان آغاز کرده است.
یونیسف در گزارشی اعلام کرد که بیش از سه میلیون پناهجوی افغان در پاکستان وجود دارد که ۴۹ درصد آنها را کودکان تشکیل میدهند.
شاهراه سالنگ به روی ترافیک باز شد
وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان میگوید، شاهراه سالنگ که به دلیل برفباری و طوفان شب گذشته بسته شده بود امروز یکشنبه ۱۸ قوس به روی ترافیک بازگشایی شده است.
محمد اشرف حق شناس سخنگوی این وزارت در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) امروز نوشت که شاهراه سالنگ از شمال به سمت جنوب ساعت ۱۰ صبح به روی وسایط خورد مسافربری باز شد و در جریان روز به عبور وسایط از جنوب به سمت شمال نیز اجازه داده خواهد شد.
او افزوده است که برفباری در سالنگها متوقف شده اما طوفان جریان دارد.
شاهراه سالنگ که ۹ولايت شمالی افغانستان را به کابل وصل میکند، همه ساله براثر برفباری شدید و طوفان موقتاً بسته میشود.
شاهراه سالنگ به دلیل برفباری شدید و توفان به روی همه وسایط مسدود شد
شاهراه سالنگ به دلیل برفباری و توفان به روی همه وسایط شب گذشته بسته شد.
محمد اشرف حق شناس سخنگوی وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان در شبکۀ ایکس (تویتر سابق) نوشته است که این شاهراه به دلیل برفباری، توفان و محدودیت ساحۀ دید ساعت ۰۹:۱۰ دقیقۀ شنبه شب ۱۷ قوس به روی رفتوآمد تمام وسایط نقلیه موقتاً مسدود شد.
او افزوده است که کارکنان حفظ و مراقبت سالنگها در حال تخلیۀ وسایط آسیبپذیر از دو طرف شاهراه سالنگ هستند.
حق شناس همچنان نوشته که به محض مساعد شدن شرایط جوی، مناطق برفگیر پاکسازی و شاهراه بازگشایی خواهد شد.
شاهراه سالنگ که ۹ولايت شمالی افغانستان را به کابل وصل می کند ، همه ساله براثر برفباری و توفان موقتاً بسته می شود.
شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان طالبان را به خاطر بستن مراکز اموزش طبی دختران نکوهش کرد
کرن دیکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان می گوید که تصمیم گزارش شدۀ رهبر طالبان مبنی بر بستن انستیتوتهای طبی به روی زنان و دختران در هر زبان، فرهنگ و مذهب غیرقابل دفاع است.
خانم دیکر ، در پستی در شبکۀ ایکس (تویتر سابق) شب گذشته ۱۷ قوس گفت که «حاکمان در قندهار قبلاً با منع دختران از معلم یا انجنیر شدن، آیندۀ افغانستان را به خطر انداخته است و اکنون با منع دختران از داکتر یا قابله شدن آیندۀ این کشور را به طور کامل نابود میکند.»
این دیپلومات ایالات متحده در دامه گفته«نوزادان متولد نخواهند شد ،مادران خواهند مرد، تمام مردم افغانستان رنج خواهند برد.»
وی خواهان پایان یافتن رنج های زنان افغانستان شده است.
بر اساس دستور تازۀ ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان، انستیتوت ها و نهاد های آموزشی طبی سر از روز سه شنبه ۱۳ قوس به روی زنان و دختران در افغانستان مسدود شدند.
این دستور توسط وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان روز دوشنبه ۱۲ قوس به مسئولان انستیتوت های طبی در کابل ابلاغ شد.
طالبان در این مورد به گونۀ رسمی هنوز چیزی نگفته اند.
حکومت طالبان گزارش تازهٔ بانک جهانی در مورد افغانستان را رد کرد
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان گزارش اخیر بانک جهانی را رد کرد.
این معاونیت روز شنبه(۷ دسمبر) در اعلامیه ای، گزارش بانک جهانی تحت عنوان"رشد اقتصادی افغانستان" را دور از حقیقت خوانده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان پیش از این گفته بود که با وصف میزان بلند بیکاری و پایین بودن سطح سرمایه گذاری در افغانستان، پروژه های بزرگی مانند قوش تیپه عملی شده و برای مردم فرصت های کاری را فراهم ساخته است.
بانک جهانی در گزارش اخیر خود در چهارم دسمبر هشدار داده که اقتصاد افغانستان با آزمونهایی مواجه است و آیندهٔ آن روشن نیست.
پیش از این بانک جهانی در یک گزارش دیگر گفته بود که صادرات افغانستان در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته و دلیل آن افزایش مالیات بر اموال تجار افغان از سوی پاکستان یاد شده است.