لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۰ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۹

صندوق نجات کودکان: آمار آوارگان اقلیمی در افغانستان افزایش یافته است


آوارگان غوری که پس از سرازیر شدن سیلاب‌ها خانه و زندگی خود را از دست دادند.
آوارگان غوری که پس از سرازیر شدن سیلاب‌ها خانه و زندگی خود را از دست دادند.

صندوق نجات کودکان (سیف د چلدرن) در مورد فاجعهٔ انسانی ناشی از تغییرات اقلیمی در افغانستان هشدار داده است.

این سازمان روز یک‌شنبه ۲۷ عقرب در صفحهٔ ایکس (توئیتر سابق) خود نوشته که تنها در ماه‌های نخست سال جاری میلادی، بیش از ۳۸ هزار نفر که نیمی از آن‌ها کودکان‌اند، به دلیل شرایط بد جوی در افغانستان آواره شده‌اند.

سیف د چلدرن افزوده که این رقم بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.

این سازمان در ادامه گفته که «به دلیل انتشار کم کاربن، افغانستان با پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی مانند خشکسالی، سیل و طوفان مواجه است.»

به نقل از ارشد ملک، رئیس صندوق نجات کودکان در افغانستان، آمده که بحران آب‌وهوا وضعیت انسانی در افغانستان را بدتر می‌کند و خانواده‌ها را آواره کرده، منابع آب را نابود می‌کند و کودکان را از آموزش باز می‌دارد.

آقای ملک همچنان افزوده که کودکان تازه متولد شدهٔ افغان در طول زندگی خود ۵.۳ برابر بیشتر از افراد ۶۰ سالهٔ امروزی با خشکسالی مواجه خواهند شد.

افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر به دلیل تغییرات اقلیمی است.

علاوه بر خشکسالی و کمبود منابع آبی، سیلاب، زلزله‌های مرگبار و طوفان‌های شدید از دیگر پیامدهای تغییرات اقلیمی در افغانستان است که مردم را آسیب‌پذیر ساخته و مجبور به ترک مناطق‌شان کرده است.

نور رحمان، باشندهٔ ولایت بغلان، می‌گوید که به دلیل سیلاب‌های زیاد در این ولایت مجبور به ترک ولایت‌اش شده است.

او به رادیو آزادی گفت:
«اخیراً با مشکلات زیاد از بغلان به کابل کوچ کردیم. ما اینجا کسی را نمی‌شناسیم، همهٔ اقوام ما در بغلان هستند. چون سیل در بغلان بیشتر بود و احتمال وقوع بلایای طبیعی آنجا بیشتر است به همین خاطر است که به کابل آمدیم.»

فرمان شاه، باشندهٔ ولسوالی سپین‌غر ولایت ننگرهار که اکنون در منطقهٔ تورخم زندگی می‌کند، به رادیو آزادی گفت:
«خانهٔ من امسال در اثر بارندگی شدید فرو ریخت و نتوانستم دوباره بسازم. به همین خاطر به تورخم آمدم و به خانهٔ یکی از اقوام‌ام زندگی می‌کنم.»

در گزارش آمده است که بحران آب‌وهوا منابع آب افغانستان را نابود و خانواده‌ها را آواره کرده است.
در گزارش آمده است که بحران آب‌وهوا منابع آب افغانستان را نابود و خانواده‌ها را آواره کرده است.

در حالی که افغانستان یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، چندین دهه جنگ خسارات زیادی به بار آورده است و در بخش زیست‌محیطی نیز افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی آسیب‌های زیادی دیده است.

کنفرانس بین‌المللی به هدف مبارزه با تغییرات اقلیمی به ابتکار سازمان ملل متحد، در باکو، پایتخت آذربایجان، در حال برگزاری است.

هیئتی از حکومت طالبان به رهبری مطیع‌الحق خالص، رئیس ادارهٔ ملی حفاظت از محیط زیست حکومت‌شان، برای اولین بار در این کنفرانس شرکت کرده است.

او در سفر به باکو در یک کنفرانس گفت که افغانستان برای مبارزه با اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی به حمایت جامعهٔ جهانی نیاز دارد، اما حکومت آن‌ها که تاکنون از سوی جامعهٔ جهانی به رسمیت شناخته نشده است، ممکن است نتواند جذب کمک‌های بین‌المللی برای مبارزه با اثرات نامطلوب تغییرات آب‌وهوایی جلب کند.

آمارهای ادارهٔ بین‌المللی مهاجرت (آی‌او‌ام) نیز نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی باعث افزایش بی‌جا شدن خانواده‌ها در افغانستان شده است.

صندوق نجات کودکان اخیراً اعلام کرده که حدود ۱.۳۶ میلیون نفر به شمول ۸۵۸ هزار کودک در ولایت‌های کنر، لغمان و ننگرهار تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار گرفته‌اند.

XS
SM
MD
LG