حکومت پاکستان اعلام کرده که حکم تسهیلات رفتوآمد مردم محل، از دروازهٔ سپین بولدک - چمن را با استفاده از کارت شناسایی و تذکره لغو کرده، در حالیکه به گفتهٔ باشندههای محل، این دروازه در ۱۳ ماه گذشته بدون پاسپورت و ویزه بر روی مردم بسته بوده است.
نیروهای سرحدی پاکستان (ایف سی) در اطلاعیهای گفتهاند که از تاریخ ۱۷ نوامبر به بعد، رفتوآمد بدون پاسپورت و ویزه از این دروازه ممنوع است.
این در حالی است که هنوز احتجاج مردم محل در منطقهٔ چمن، در اعتراض به این فیصلهٔ پاکستان که قبلاً هم اعلام شده بود، ادامه دارد.
یک تنظیمکننده و سخنگوی احتجاج به نام صادق خان اچکزی روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت:
«این تسهیلات از یک سال وجود نداشت و حالا میگویند که ما آن را لغو میکنیم، در حالیکه اصلاً تسهیلاتی وجود نداشت. از ۱۸ نوامبر به بعد، هر کسی که بدون پاسپورت از این مرز عبور کند، زندانی میشود. این چیزی است که از یک سال پیش اتفاق میافتاد. این ممنوعیت از قبل وجود داشت و اعلامیهٔ جدید تنها جشن یکسالهٔ محدودیتهای آنها است.»
غوثالله اچکزی، یکی دیگر از سخنگویان این احتجاج مردمی، نیز به رادیو آزادی گفت که چنین اعلامیهها نوعی عوامفریبی است و مقامات پاکستان قصد دارند مردم را با این اعلانات گمراه کنند:
«این اعلانات نوعی فریب است؛ چون در این یک سال بسته بودن مرز، هیچکس نتوانست با استفاده از تذکره و کارت شناسایی رفتوآمد کند. این فقط یک اعلان نمایشی است، یک فریب است، و ستایش از یکسال ظلم آنها است.»
ساکنان دو طرف خط مرزی میگویند تا زمانیکه خواستههای آنها پذیرفته نشود، به احتجاج ادامه میدهند و خواهان اجازهٔ رفتوآمد با استفاده از کارت شناسایی و تذکره هستند.
ولی خان، یکی از ساکنان چمن، به رادیو آزادی گفت:
«ما را در این دروازه با کارت شناسایی نمیگذارند عبور کنیم. ۱۳ ماه است که در اینجا هستیم و هرگز از این دروازه عبور نکردهایم. حدود پنج هزار نفر مانند ما در اینجا هستند.»
یکی دیگر از شرکتکنندگان تحصن به نام ثناالله نیز میگوید:
«۱۳ ماه است که در اینجا نشستهایم. من ۵۶ سال دارم و از این دروازه نمیگذارند عبور کنم. آنها از ما پاسپورت میخواهند، در حالیکه نه پاسپورت داریم و نه توان گرفتن آن را داریم. ما میخواهیم با کارت شناسایی عبور کنیم.»
این اعتراضات از تاریخ ۲۱ اکتوبر سال گذشته آغاز شد، زمانیکه حکومت پاکستان فیصله کرد که برای عبور از دروازهٔ سپین بولدک - چمن، داشتن پاسپورت و ویزه ضروری است.
در آن زمان، حکومت پاکستان اعلام کرده بود که از تاریخ ۱ نوامبر ۲۰۲۳ این تصمیم عملی میشود و هدف آن، تأمین امنیت و جلوگیری از قاچاق بود.
پیش از این تصمیم، مردم محل در دو طرف خط مرزی با استفاده از تذکره و کارت شناسایی آزادانه رفتوآمد میکردند.