بر اساس گزارش این مرکز برای بیش از ۲۰ کشور یک سال تعلیق کمکهای امریکا میتواند منجر به کاهش بیش از یک درصد از درآمد ناخالص ملی آنها شود.
این گزارش همچنین تأکید کرده که هشت کشور از جمله سودان جنوبی، سومالیا و افغانستان ممکن است با کاهش سه درصدی یا بیشتر در درآمد ناخالص ملی خود مواجه شوند.
تأثیر این اقدام بهویژه برای این هشت کشور شدید خواهد بود، زیرا بیش از یکپنجم کمکهای خارجی آنها از طریق USAID تأمین میشود.
بر اساس این گزارش کمکهای USAID حدود ۳۵ درصد از کل کمکهای خارجی افغانستان، ۳۶ درصد از کمکهای سودان جنوبی و ۴۰ درصد از کمکهای سومالیا را تشکیل میدهد.
مرکز توسعهی جهانی در این گزارش اشاره کرده که «حمایت مالی امریکا آنقدر گسترده است که بهطور کامل جایگزین نخواهد شد»، اما کمکهای توسعهای سایر کشورها میتواند تنها بخشی از این تاثیرات را کاهش دهد.
این مرکز همچنین تأکید کرده که کشورهایی مانند جرمنی، کانادا، جاپان و سویدن ممکن است برای کمک به کشور های فقیر اقدام کنند.
این درحالی است بخش بزرگ از کمک هی بشری امریکا از طریق اداره انکشافی ایالات متحده به افغانستان می رسید.
قطع این کمک نه تنها بر این که بر زندگی مردم تاثیر منفی میگذارد بلکه در مجموع تولید ناخالص کشور هم آسیب میرساند.
آذرخش حافظی آگاه اقتصادی می گوید که تاثیر تعلیق این کمک نه تنها بر زندگی مردم بلکه بر اقتصاد افغانستان وارد خواهد شد.
" قطع این کمک نه تنها بر این که بر زندگی مردم تاثیر منفی میگذارد بلکه در مجموع تولید ناخالص کشور هم آسیب میرساند و قدرت خرید مردم افغانستان را کاهش می دهد. هرچند اقتصاد افغانستان پیش از این هم در وضعیت پایدار قرار ندارد."
دونالد ترمپ، رئیس جمهور جدید ایالات متحده، پس از روی کار آمدن حکومت اش، تمام کمکهای خارجی را به مدت سه ماه به حالت تعلیق در آورد. ترمپ گفته است که کمکهای خارجی امریکا و بروکراسی آن با منافع امریکا همخوانی ندارد و در بسیاری از موارد با ارزشهای این کشور در تضاد است.
وزارت خارجه امریکا گفته بود که اداره انکشاف بین المللی امریکا (USAID) از وظیفه اساسی اش که تقویه منافع امریکا در خارج از این کشور است انحراف کرده است.
مارکو روبیو وزیر خارجه امریکا از زمان تصدی این سمت در ماه گذشته گفته است: "هر دالری که خرچ میکنیم، هر برنامهای که تأمین مالی میکنیم و هر سیاستی که دنبال میکنیم، باید با پاسخ به سه سؤال ساده توجیه شود: آیا این کار امریکا را امنتر میکند؟ آیا آن را قویتر میکند؟ آیا باعث رفاه بیشتر امریکا میشود؟"