این صحبتهای گابریل تیلمن رییس سارنوالی مرکزی مبارزه با تندروی و تروریزم در مونیخ است.
او همچنین گفت ماموران پولیس شهادت داده اند که فرد مظنون، به اسم فرهاد نوری، هنگام حمله شعار "الله اکبر" سر داده است، اما افزود که شواهدی وجود ندارد که نشان دهند، او با سازمانهای تروریستی رابطه داشته.
این مقام سارنوالی مونیخ گفت که فرد مظنون در جریان بازپرسی اعتراف کرده که قصداً موتر خود را به جمعی از مردم رانده است.
او از ارائۀ جزئیات بیشتر در بارۀ جریان تحقیقات از فرد مظنون خودداری کرد.
به گفتۀ پولیس جرمنی در این حمله، که مظنون اصلی آن یک مهاجر افغان ۲۴ ساله معرفی شده است، حد اقل ۳۶ تن، به شمول یک دختر ۲ ساله، زخمی شده اند و وضعیت صحی دو تن وخیم است.
مقامهای جرمنی امروز جمعه (۲۶ دلو) همچنان با اصلاح اطلاعات قبلی گفتند که فرد مظنون با سند اقامت قانونی در جرمنی زندگی میکرد و هیچ سابقۀ جرمی نداشت.
پیش از این، دیروز، یواخیم هرمن، وزیر داخلۀ ایالت باویریا گفته بود که مظنون سابقۀ جرمی دارد، درخواست پناهنده گی او رد شده ولی هنوز از جرمنی اخراج نشده بود.
خبرگزاری دی پی ای جرمنی امروز گزارش داد که فرهاد نوری در اواخر سال ۲۰۱۶ زمانی به جرمنی پناهنده شد که هنوز۱۸ ساله نشده بود.
به گزارش این خبرگزاری، تقاضای پناهنده گی او در سال۲۰۲۰ رد و به او دستور داده شد که جرمنی را ترک کند، اما در سال ۲۰۲۱ حکومت ایالتی به او اجازۀ اقامت را داد.
دی پی ای همچنان گزارش داده که فرهاد نوری، سپس آموزشهای مسلکی را تکمیل کرد و به حیث مامور امنیتی در دو شرکت امنیتی کار میکرد.
شماری از افغانها از وقوع چنین رویداد ابراز نگرانی کرده و میگویند که میتواند بالای پرونده های مهاجرین افغان تاثیر بگذارد.
شمس میرزایی یکی از این افغانهای مقیم در جرمنی به رادیو آزادی گفت "دوستانی را از نزدیک میشناسم که پرونده های شان در اداره های مهاجرتی آلمان تحت بررسی قرار دارد و قطعاً از وقوع چنین حوادث نگران اند. به خاطری که این رویداد ها بالای پرونده های مهاجرین، زندگی و آیندۀ آنها تاثیرات خیلی ناگوار دارد"
همچنان این اتفاق، بحث های انتخاباتی را در جرمنی دوباره به مسایل مهاجرت متمرکز ساخته است.
انتخابات جرمنی در ۲۳ فبروری برگزار میشود.
زاهد مصطفی یک نویسندۀ افغان که در جرمنی زنده گی میکند به رادیو آزادی گفت
"در گذشته دیدیم که جریان راست افراطی در جریان انتخابات چه قدر از چنین حملات استفادۀ تبلیغاتی کرد. حتی اگر در انتخابات پیشرو جریان راست افراطی به قدرت نرسد، بازهم احزاب و جریانهای دیگر مجبور میشوند یک سری پالیسی های سختگیرانۀ در قبال پذیرش شهروندان افغانستان که در آلمان منتظر پذیرش اند، اتخاذ کنند، تا میدان را برای راستگرایان افراطی خالی نکنند".
همزمان با این محاکمۀ یک افغان دیگر که متهم به حملۀ ماه می سال ۲۰۲۴ در شهر منهایم جرمنی است، دیروز پنجشنبه آغاز شد.
حمله کننده که سلیمان ای. معرفی شد، متهم است که شش تن را با ضرب چاقو به شدت زخمی کرد. یکی از زخمی ها که مامور پولیس بود اندکی پس از حادثه جان داد.
سارنوالان گفته اند که او این حمله بر تظاهرات ضد مسلمانها را با "انگیزۀ جهادی" انجام داده بود.