لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۴

خبر ها

کشته شدن بیش از ۳۰۰ تن در نتیجه حملات هوایی تازه اسرائیل بر نوار غزه

جسد قربانیان حملات هوایی اسرائیل در غزه- ۲۸ حوت
جسد قربانیان حملات هوایی اسرائیل در غزه- ۲۸ حوت

شمار تلفات حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه از بیش از ۳۰۰ نفر گذشت.

چندین رسانه به نقل از منابع مقام های صحی غزه گزارش داده اند که شمار کشته شدگان حملات صبح وقت سه شنبه ۲۸ حوت بر مناطق مختلف غزه به ۳۲۶ نفر رسیده است.

منابع مستقل هنوز این آمار را تایید نکرده اند.

دفتر هماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد در اراضی اشغالی فلسطینیان در اعلامیه‌ای گفت که این حملات اسرائیل غیرقابل قبول است و خواستار آتش‌بس فوری شده است.

اسرائیل می‌گوید که این حملات افراط گرایانی را هدف قرار داده است که حملات تروریستی را برنامه ریزی می‌کردند و درگیری دیگری را در منطقه دامن می‌زدند.

دفتر بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل با نشر اعلامیه‌ای گفت که اسرائیل با تمام توان عملیاتی را علیه گروه حماس راه اندازی کرده است.

حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس جمهور اوکراین می گوید که به روس ها اعتماد ندارد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین(آرشیف)
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین(آرشیف)

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین می گوید، وضعیت و آتش بس احتمالی نباید صرف در دست روسیه باشد.

زلنسکی روز سه شنبه(۱۸ مارچ) در یک کنفرانس خبری انلاین گفت که به روس ها اعتماد ندارد، زیرا به گفتۀ او پوتین می‌گوید که اکنون به اردوی آن کشور دستور می‌دهد که از حملات دست بردارد، اما به گفتۀ زلنسکی همه اینها دروغ است. او باید مطمئن شود که وضعیت و آتش بس احتمالی فقط در دست روسیه نیست و به توانایی های آنها بستگی ندارد.

این اظهارات رئیس جمهور اوکراین پس از آن صورت گرفت که دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مورد نیاز به صلح و آتش بس در جنگ اوکراین تیلفونی صحبت کرد و هر آنها موافقت کردند که درگیری در اوکراین باید با صلح پایدار پایان یابد.

یک قاضی فدرال امریکا حکم کرد که انحلال یو اس آی دی، احتمالاً قانون اساسی را نقض می کند

یک قاضی فدرال امریکا روز سه شنبه(۱۸ مارچ) حکم داد که انحلال ادارۀ توسعه بین المللی ایالات متحده(یو اس آی دی) احتمالاً قانون اساسی امریکا را نقض می کند و ادارۀ ایلان ماسک میلیاردر را از کاهش بیشتر در این ادارۀ مانع شد.

بر اساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، تئودور چوانگ(Theodore Chuang) قاضی منطقه ای در مریلند به ادارۀ ترمپ دستور داد تا دسترسی به ایمیل ها و کمپیوتر های همۀ کارمندان یو اس آی دی، از جمله کسانی که به حالت مرخصی اداری قرار گرفته اند را دوباره احیا کند.

در ماه فبروی، ادارۀ ترمپ، به جز تعداد اندک، همۀ کارمندان یو اس آی دی را در سراسر جهان مرخص کرد و به حداقل 1600 کارمند یو اس آی دی مستقر در ایالات متحده اطلاع داد که از کار اخراج شده اند. تلاش ها برای از بین بردن این اداره که از شش دهه به اینسو فعالیت می کند، بخشی از تلاش گسترده تر برای لغو میلیاردها دالر مصارف خارجی بود.

صدراعظم ایتالیا از متحدان غربی خواست، به همکاری دیرینه شان ادامه دهند

جورجیا میلونی، صدراعظم ایتالیا(آرشیف)
جورجیا میلونی، صدراعظم ایتالیا(آرشیف)

جورجیا میلونی، صدراعظم ایتالیا با هشدار به شرکای اروپایی در مورد تشدید منازعۀ تجارتی با ایالات متحدۀ امریکا از طریق تعرفه های تلافی جویانه، از متحدان غربی خواست، به همکاری دیرینه شان ادامه دهند.

ملونی روز سه شنبه(18 مارچ) گفت که روابط بین اروپا و امریکا باید حفظ شود و از هرگونه پیشنهادی مبنی بر اینکه کشورهای اتحادیۀ اروپا به ایجاد یک چتر امنیتی مستقل نیاز دارند، فاصله می گیرد.

او قبل از اجلاس سران اتحادیه اروپا که در اواخر این هفته دایر می شود، گفت، این یک واقعیت ساده است که نمی‌توان با تقسیم اروپا و امریکا، تضمین امنیتی پایدار را تصور کرد.

بر اساس خبرگزاری رویترز، جورجیا میلونی، صدراعظم ایتالیا همچنین گفت که استقرار نیروهای ایتالیایی در اوکراین هرگز در دستور کار قرار نگرفته و او معتقد است که استقرار نیروهای اروپایی پیشنهادی فرانسه و بریتانیا نیز یک گزینه بسیار پیچیده، پرخطر و ناکار آمد است.

ملونی روابط مستحکم با رئیس جمهور ترمپ برقرار کرده و تنها رهبر اروپایی حاضر در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری او در ماه جنوری بود.

جرمنی در مورد حملات اخیر اسرائیل بر نوار غزه، ابراز نگرانی کرد

آنالینا بائربوک وزیر امور خارجۀ جرمنی
آنالینا بائربوک وزیر امور خارجۀ جرمنی

آنالینا بائربوک وزیر امور خارجۀ جرمنی می گوید که پایان آتش بس در نوار غزه به دلیل حملات اسرائیل، موجب نگرانی شدید است و خواستار از سرگیری فوری مذاکرات در مورد مرحلۀ دوم آتش بس و آزادی بیشتر گروگان ها شد.

بر اساس خبر گزاری رویترز، بائربوک روز سه شنبه(۱۸ مارچ) در برلین گفت که تصاویر آتش زدن خیمه ها در کمپ های پناهندگان تکان دهنده است و تاکید کرد که قوانین بین المللی شامل اصل تناسب حتی در دفاع از خود می شود. او به ویژه از ایالات متحده خواست، تا ز نفوذ منطقه ای خود استفاده کند.

این اظهارات وزیر امور خارجه جرمنی بعد از آن صورت گرفت که به گفتۀ مقام های صحی فلسطینی در غزه در نتیجۀ حملات هوایی صبح وقت دیروز اسرائیل بر نوار غزه، بیش از ۴۰۰ تن کشته شدند.

منابع مستقل تا هنوز این آمار را تایید نکرده اند.

حکومت طالبان اظهارات اخیر رییس جمهور روسیه را رد کرد

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان

حکومت طالبان در واکنش به اظهارات اخیر رییس جمهور روسیه مبنی بر اینکه مسکو تهدیدها و آزمون‌هایی موجود از سوی افغانستان را زیر نظر دارد، می گوید که هیچ خطری از جانب افغانستان وجود ندارد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان روز سه شنبه(۱۸ مارچ) در یک پیام ارسالی به رسانه ها گفت که جغرافیای افغانستان تحت کنترل حکومت آنها قرار دارد است، هیچ تهدید و یا خطری از جانب افغانستان، متوجۀ هیچ کشوری نیست.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اخیراً در مراسم امضای قرار دادهای دو جانبه با تاجیکستان در مسکو در حالیکه امان علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان نیز حضور داشت گفت که روسیه با در نظر داشت تهدیدها از جانب افغانستان، برای حفظ صلح و امنیت در آسیای میانه تلاش خواهد کرد.


مقام های صحی فلسطین: در حملات هوایی اسرائیل در غزه بیش از ۴۰۰ تن کشته شدند

یکی از خانه های ویران شده در اثر حملات اسرائیل(آرشیف)
یکی از خانه های ویران شده در اثر حملات اسرائیل(آرشیف)

مقام های صحی فلسطینی امروز سه شنبه ۱۸ مارچ اعلام کردند که در حملات هوایی اسرائیل در غزه بیش از ۴۰۰ نفر کشته شده اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، اسرائیل و گروه جنگجوی حماس یک دیگر را به نقض آتش بس که از جنوری عمدتاً نافذ بود متهم می کنند.

ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا ، حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسند.

حماس در حمله به اسرائیل در ۷ اکتوبر سال ۲۰۲۳ میلادی دستکم ۱۲۰۰ تن را کشت و ۲۵۰ تن را گروگان گرفت.

بر اساس گزارش رویترز ، ۵۹ گروگان هنوز در بند حماس اند.

حملۀ حماس به اسرائیل منجر به آغاز جنگ در غزه شد.

این گروه ، اسرائیل را متهم کرده که تلاش های میانجی ها را برای مذاکره در خصوص توافق دائمی در زمینۀ پایان جنگ در معرض خطر قرار داده است.

بنیامین نتانیاهو ، صدراعظم اسرائیل گفته است که دستور حملات هوایی علیه حماس را صادر کرده زیرا به گفتۀ او ، حماس پیشنهاد ها برای تمدید آتش بس را رد کرده است.

نتانیاهو وعده کرده که اقدام نظامی را تشدید می کند.

صحبت تیلیفونی دونالد ترمپ رئیس ‌جمهور امریکا با همتای روسی اش آغاز شد

دونالد ترمپ رئیس ‌جمهور ایالات متحدۀ امریکا و ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهور روسیه
دونالد ترمپ رئیس ‌جمهور ایالات متحدۀ امریکا و ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهور روسیه

دونالد ترمپ رئیس ‌جمهور ایالات متحده تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهور روسیه را برای گفتگو در مورد آتش‌بس در جنگ اوکراین آغاز کرده است.

داد اسکاوینو ، معاون رئیس کارکنان قصرسفید در شبکۀ ایکس (توییترسابق) امروز سه شنبه ۱۸ مارچ نوشت که این تماس تلفنی در جریان است و به خوبی به پیش می رود.

او افزوده است که تماس تلفنی حوالی ساعت سه پس از ظهر به وقت اروپای مرکزی آغاز شده است.

ترمپ اواخر روز یکشنبه ۱۶ مارچ اعلام کرد که با پوتین روز سه شنبه تلفنی گفتگو خواهد کرد.

دمیتری پیسکوف سخنگوی کرملین امروز گفت که در این تماس تلفنی در بارۀ مسایل زیادی در خصوص روابط ایالات متحده و روسیه و همچنان جنگ اوکراین بحث خواهد شد.

الینا والتونن خواستار اجرای قانون اساسی در بوسنیا-هرزگوینا شد

الینا والتونن، رئیس سازمان امنیت و همکاری اتحادیه اروپا - تصویر از آرشیف
الینا والتونن، رئیس سازمان امنیت و همکاری اتحادیه اروپا - تصویر از آرشیف

الینا والتونن، رئیس سازمان امنیت و همکاری اتحادیه اروپا، امروز سه شنبه ۲۸ حوت خواستار اجرای قانون اساسی در بوسنیا-هرزگوینا شد.

خانم والتونن که وزیر خارجه فنلند هم است، در جریان سفرش به سراییوو پایتخت بوسنیا هرزگوینا گفت که او از تمام رهبران سیاسی این کشور میخواهد که به اصول قانون اساسی احترام بگذارند و از اقداماتی که میتواند منجر به بی ثباتی بیشتر شود، خودداری کنند.

بحران سیاسی موسوم به جمهوری سرپسکا تحت اداره صرب ها در بوسنیا هرزگوینا در حال تشدید است.

این درخواست در حالی مطرح شده که میلوراد دودیک رهبر جمهوری سرپسکا و حامی روسیه با نادیده گرفتن حکم دستگیری از سوی سارنوالی بوسنیا هرزگوینا، قلمرو این منطقه را به خودگردانی نزدیک تر از هرزمانی دیگر ساخته است.

اتحادیه اروپا خواستار ادامه اصلاحات در بوسنیا هرزگوینا شده و گفته است که اصلاحات عنصر کلیدی برای عضویت این کشور در این اتحادیه است.

فضانوردان امریکایی پس از نه ماه گیر ماندن در فضا به زمین بر می‌گردند

تصویر تازه از بوچ ویلمور و سونی ویلیامز، دو فضانورد امریکایی گیرمانده در فضا
تصویر تازه از بوچ ویلمور و سونی ویلیامز، دو فضانورد امریکایی گیرمانده در فضا

دو فضانورد ناسا که برای ۹ ماه در ایستگاه فضایی بین المللی گیرمانده بودند، صبح وقت سه شنبه ۲۸ حوت، سفر شان به سوی زمین را آغاز کردند.

براساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، بوچ ویلمور و سانی ویلیمز به همراه دو فضانورد دیگر در یک کپسول اسپیس ایکس از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شدند و انتظار می‌رود که پس از گذرندان هفده ساعت به زمین برسند.

نیک هیگ، فضانورد امریکایی و اکساندر گوربونوف، فضانورد روسی اند که دو فضانورد گیرمانده را همراهی می کنند. آنها خزان سال گذشته با کپسول اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین المللی رسیده بودند.

خانم ویلیمز و آقای ویلمور دو فضانورد گیرمانده در ایستگاه فضایی بین المللی قرار بود که سال گذشته با کپسول فضایی تجربوی استارلاینر بوئینگ به زمین برگردند اما این کپسول با مشکل فنی مواجه شد و درنتیجه این کپسول خالی به زمین برگشت.

براساس برنامه، قرار بود که کپسول فضایی شرکت اسپیس ایکس مربوط به ایلان ماسک در ماه فبروری این فضانوردان را به زمین برگرداند اما این برنامه هم با تاخیر مواجه شد.

پیش از این هم چندین فضانورد مدت بیشتری را در فضا سپری کرده اند اما وضعیت آقای ویلمور و خانم ویلیمز توجه بیشتری را به خاطر به خود جلب کرد که هیچ فضانوردی پیش از این با چنین وضعیت مبهم مواجه نشده بود.

طالبان در دستور تازه نشر صدای زنان از رسانه‌ها در قندهار را ممنوع اعلام کرد

اتاق خبر یکی از رسانه های افغانستان- تصویر از آرشیف
اتاق خبر یکی از رسانه های افغانستان- تصویر از آرشیف

مرکز خبرنگاران افغانستان می‌گوید که وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در قندهار نشر صدای زنان را به طور مطلق ممنوع اعلام کرده است.

این مرکز، سه شنبه ۲۸ حوت در گزارشی در ویب سایت خود نوشت که ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در قندهار چندین دستورالعمل جدید را به رسانه ها صادر کرده که ممنوعیت پخش صدای زنان شامل آن است و همچنان رسانه ها را مکلف کرده که پس از این ملا هبت الله اخندزاده رهبر طالبان را "عالیقدر امیر المونین حفظه الله" و حکومت طالبان را امارات اسلامی خطاب کنند.

به گفتۀ مرکز خبرنگاران افغان، تبلیغات دارو و لوازم آرایشی هم در رسانه ها بدون اجازه ریاست صحت ممنوع اعلام شده است.

در دستورالعمل جدید طالبان به رسانه ها در قندهار گفته شده که خبرنگارانی که برای تهیه گزارش به شهر و ولسوالی های این ولایت سفر می‌کنند باید جواز ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان را داشته باشند.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در بیش از سه سال گذشته، محدودیت ها بر رسانه ها و خبرنگاران افزایش یافته است.

افغانستان سال گذشته میلادی در شاخص آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز در میان ۱۸۰ کشور در جایگاه ۱۷۸ قرار گرفت، در حالی که یکسال پیش از آن در جایگاه ۱۵۲ قرار داشت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG