لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۶ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۴۲

مخالفت دونالد ترمپ با ادامه ارسال پول از سوی ایالات متحده به افغانستان تحت حاکمیت طالبان


دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، آرشیف
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، آرشیف

با وصف آن که گزارش‌ها از افزایش فقر، بیکاری و ناداری در افغانستان منتشر می‌شوند، دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر با ادامه ارسال پول به افغانستان تحت کنترل طالبان مخالفت کرده است.

او شام روز دوشنبه ۷ اپریل درنشست مشترک خبری با بنیامین نتانیاهوصدراعظم اسرائیل گفت که جوبایدن رئیس جمهور پیشین امریکا نه تنها در چگونگی خروج از افغانستان باعث شرمساری امریکا شد، بل‌که به گفته او پول هنگفتی را به افغانستان تحت حاکمیت طالبان پرداخت کرده است.

منابع: امریکا فیصله کرده تا کمک های خود را به شمول افغانستان و یمن به چند کشور دیگر متوقف کند

آقای ترمپ گفت: "ما به کشورهای زیادی پول داده ایم. شاید باور نکنید که ما به افغانستان پول‌های هنگفتی داده ایم. البته این کار در زمان بایدن بود. او نه تنها با نحوه خروج از افغانستان باعث شرمساری شده، بل‌که میلیاردها دالر به آنها داد. ما به خوبی از دوستان خود مراقبت می‌کنیم، اما از دشمنان خود نه."

پیش از این نیز دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا از کمک‌های امریکا به افغانستان انتقاد کرده بود.

در همین حال، خبرگزاری رویترز به نقل از چند مقام امریکایی گزارش داده که حکومت امریکا فیصله کرده تا کمک های خود را به شمول افغانستان و یمن به چند کشور دیگر متوقف کند.

رویترز به نقل از یک بنیاد موسوم به "ستند فار اید" نوشته که این کمک‌ها مجموعا ً۳.۱ میلیارد دالر است که شامل ۵۶۲ میلیون دالر برای افغانستان، ۱۰۷ میلیون دالر برای یمن، ۱۷۰میلیون دالر برای سومالیا، ۲۳۷ میلیون دالر برای سوریه و ۱۲میلیون دالر برای غزه است.

رویترز نوشته که این تصمیم شامل تعلیق حمایت‌های مالی از نهادهای بین‌المللی مانند برنامه جهانی غذا، صندوق وجهی سازمان ملل متحد و شماری از سازمان‌های غیردولتی می‌شود.

دونالد ترمپ در ماه جنوری امسال تمامی کمک‌های خارجی امریکا را طی یک فرمان اجرایی به حالت تعلیق در آورد که این امر بر زندگی افراد نیازمند در افغانستان تأثیر منفی گذاشته است

این درحالیست که پیش از این دونالد ترمپ در ماه جنوری امسال تمامی کمک‌های خارجی امریکا را طی یک فرمان اجرایی به حالت تعلیق در آورد که این امر بر زندگی افراد نیازمند در افغانستان تأثیر منفی گذاشته و همچنین منجر به تعلیق پروژه‌های مختلف نجات‌بخش در افغانستان شده است.

او گفته است که این کمک‌ها باید بررسی شود، زیرا به گفته او این کمک با منافع و ارزش‌های ملی امریکا مطابقت ندارد.

بر اساس گزارش‌ها، ایالات متحده امریکا در سه سال گذشته بزرگترین کمک کننده به افغانستان بوده است و بیش از سه میلیارد دالر کمک کرده است.

شماری از افراد نیازمند در افغانستان به رادیو آزادی گفتند که با بیکاری و مشکلات شدید اقتصادی مواجه هستند.

میرافضل باشنده ولایت ننگرهار دراین مورد به را دیوآزادی گفت: "جوانان بیکار اند، فقر زیاد شده، خواهران زیادی در سرک ها نشسته اند و خیرات طلب می کنند، اطفال شان را بدوش کشیده اند. جهان نباید کمک‌ها را قطع کند، زیرا افغانستان با یک بحران بزرگ اقتصادی روبرو است."

ربانی یک باشنده شهرکابل نیز مشکل مشابهی را مطرح می‌کند."مشکلات اقتصادی ما بسیار جدی است، فعلا من در یک هوتل به ۱۵۰ افغانی کار می‌کنم، اما هیچ چاره‌ای ندارم، ما خانه از خود نداریم، نگهداری فرزندان بسیار دشوار است، مشکلات زیاد داریم."

برنامه جهانی غذا: کاهش کمک‌های غذایی اضطراری می‌تواند برای میلیون‌ها نفری که با گرسنگی حاد روبه‌رو اند، «سزای مرگ» باشد

این شکایت‌ها درحالی مطرح می‌شوند که سیندی مکین، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد بتازگی هشدار داده که کاهش کمک‌های غذایی اضطراری می‌تواند برای میلیون‌ها نفری که با گرسنگی حاد روبه‌رو اند، «سزای مرگ» باشد.

خانم مکین در بیانیه‌ای در صفحه‌ ایکس، توییتر سابق گفته که کاهش بودجه درکنار گرسنگی بی‌ثباتی مواد سوخت را افزایش می‌دهد و در این مورد با اداره ترمپ در ارتباط است.

پس حاکمیت دوباره طالبان درافغانستان، گزارش هایی از افزایش فقر و بیکاری در این کشور منتشر شده است.

دفترهماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد «اوچا» گفته که در حال حاضر بیش از نیمی از جمعیت افغانستان یعنی ۲۳ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

سازمان اکپس در گزارشی به تاریخ اول فبروری گفت که توقف کمک‌های امریکا به افغانستان باعث ایجاد شکاف‌های عمیق در برآورده ساختن نیازهای بشری در افغانستان به ویژه در زمینه‌های صحت و امنیت غذایی می‌شود.

XS
SM
MD
LG