برنامهٔ جهانی غذا (WFP) میگوید که نرخ تورم در افغانستان رو به افزایش است و بیشتر کسانی که از پاکستان برگشتهاند، به کمکهای فوری بشری نیاز دارند.
سید گلخان پس از بیش از چهار دهه زندگی در پاکستان، چهار روز قبل همراه با خانوادهاش به افغانستان اخراج شدهاست.
به مواد خوراکه و یکمقدار پول ضرورت دارم، بخاطری که همه چیز من، به شمول پولهایم، همانجا باقی ماند. هیچ لوازم خانه با من نیست.
او که سرپرستی یک خانوادهٔ ده نفری را به عهده دارد، میگوید در ولسوالی خیوهٔ ولایت ننگرهار، در خانهٔ یکی از دوستاناش بدون داشتن هیچ امکاناتی بهسر میبرد.
«به مواد خوراکه و یکمقدار پول ضرورت دارم، بخاطری که همه چیز من، به شمول پولهایم، همانجا باقی ماند. هیچ لوازم خانه با من نیست. بعداً باید افراد امارت برای ما جای بدهند که برای خود آباد کنیم. با وضعیت بسیار بد آمدیم و در مسیر راه با ما کمک نشده است.»
ناصریک باشنده ولسوالی نجراب ولایت کاپیسا نیز یکی از اخراج شده گان ازایران نیزمشکل مشابهی را مطرح می کند.
«سه سال به ایران بودم برای پیدا کردن لقمه نانی برای خانواده ام رفتم آنجا کار میکردم وخانواده ام را کمک میکردم سرانجام چند پیش بازداشت ودیپورت شدم اکنون که درافغانستان استم هیچ امکانات ندارم ، نه خانه نه کارونه آینده وجود دارد ، فامیل من منتظرکمک من بودند اما حالا خودم محتاج کمک شده ام ازسازمان ملل متحد میخواهم ما را کمک کند»
این درحالیست که برنامه جهانی غذا (WFP) میگوید که نرخ تورم در افغانستان رو به افزایش است و اکثر بازگشت کنندگان از پاکستان نیاز فوری به حمایتهای بشری دارند.
«دبلیو اف پی» درگزارش ماهانه خود که بهتاریخ ۱۳اپریل منتشر شد، گفته که "تعلیق اخیر کمکهای بشری ایالات متحده، به ویژه کاهش بودجه برای کمکهای غذایی، خطرات جدی را برای امنیت غذایی، به ویژه برای افراد آسیب پذیر که به حمایت خارجی متکی هستند، به همراه دارد."
سازمان جهانی غذا نیز بر اهمیت دوام کمکها تأکید کرده است.
براساس این گزارش، پاکستان و ایران تلاشهای خود را برای اخراج مهاجران افغان بدون اسناد شدت بخشیدهاند و از اگست سال ۲۰۲۱ به اینسو بیش از ۲.۷ میلیون نفر به افغانستان بازگردانده شدهاند.
در ادامه گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۵ تخمیناً ۱ اعشاریه ۶ میلیون مهاجران افغان از پاکستان به همراه تعدادی دیگر از ایران بازگردانده خواهند شد.
WFP گفته است که تعداد فزاینده عودت کنندگان تقاضا برای غذا، سرپناه و اشتغال را افزایش میدهد، در حالیکه بسیاری از عودت کنندگان با آینده نامعلوم روبرو هستند و فاقد منابع ضروری هستند
کارشناسان امور اجتماعی ادامه کمکهای بشری به افغانستان درشرایط فعلی یک ضرورت جدی میخوانند.
این مردم بسیارمجبور ونیازمند هستند، درهربخش به اشد کمک ضرورت دارند، ازخوراکه گرفته تا سرپناه کمک برای بیماری شان، برای جامعه جهانی نیاز است تا کمک های بشری خود را بخاطرهمدردی بشری دراین مرحله به ویژه به شکل اضطراری انجام بدهد تا یک بحران انسانی بوجود نیاید.
مجیب لحاظ یکی از این کارشناسان با اشاره به برگشت مهاجران به افغانستان به رادیو آزادی گفت :
«این مردم بسیارمجبور ونیازمند هستند، درهربخش به اشد کمک ضرورت دارند، ازخوراکه گرفته تا سرپناه کمک برای بیماری شان، برای جامعه جهانی نیاز است تا کمک های بشری خود را بخاطرهمدردی بشری دراین مرحله به ویژه به شکل اضطراری انجام بدهد تا یک بحران انسانی بوجود نیاید.»
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که اخیرا امریکا از قطع کمکهایش به برخی کشورها، به شمول افغانستان، خبر داد.
با آنکه حکومت طالبان همواره مداخله در امور نهادهای کمکرسان را رد کرده است، اما اخیرا تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، به خبرنگاران گفته است که ایالات متحده نگران است از کمکهای این کشور به سازمان غذایی جهان، در افغانستان و یمن، طالبان و حوثیها سود میبرند.