لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۶

دیدبان حقوق بشر از اخراج زنان و دختران افغان از کشورهای مختلف به ویژه پاکستان نگرانی کرد


هیدر بار، مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر
هیدر بار، مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر

با شدت گرفتن روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان، دیدبان حقوق بشر می‌گوید که با توجه به وضعیت حقوق بشر، به‌ ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان، در مورد اقدامات پاکستان در زمینهٔ اخراج مهاجرین افغان نگرانی عمیق دارد.

هیدر بار، معاون بخش زنان این سازمان در صحبت با رادیو آزادی گفت، در حال حاضر هیچ کشوری نباید افغان‌ها به‌ ویژه زنان و دختران را به افغانستان بازگرداند، زیرا به گفتهٔ او، آنان در آنجا با آزار و اذیت جنسیتی از سوی طالبان روبه‌رو می‌شوند و از حقوق اساسی‌شان محروم خواهند شد.

در حال حاضر هیچ‌کس نباید مجبور شود که از هیچ کشوری به افغانستان بازگردد.

"در حال حاضر هیچ‌کس نباید مجبور شود که از هیچ کشوری به افغانستان بازگردد، همان‌طور که تمام کشورهای جهان می‌دانند، طالبان با ممنوع ساختن دختران از رفتن به مکتب و زنان از کار، در آزار و اذیت جنسیتی دخیل هستند و زنان و دختران نمی‌توانند به گونۀ مصون در افغانستان زندگی کنند، طالبان همچنان در بسیاری از نقض‌های دیگر حقوق بشری دخیل‌اند و اقدامات آنان به ایجاد یک بحران جدی بشری در کشور کمک کرده است."

هیدر بار همچنین از دولت پاکستان خواست تا روند اخراج مهاجران افغان را متوقف سازد و به آنان اجازه دهد تا به‌ گونۀ امن در این کشور زندگی کنند.

او با ابراز نگرانی از تعلیق در روند اسکان مجدد افغان‌ها در کشورهای مختلف، گفت کشورهای غربی و اروپایی باید برای افغان‌ها، به‌ویژه زنانی که مجبور به ترک کشور خود شده‌اند، مسیرها و فرصت‌های اسکان مجدد را در کشورهای خود فراهم کنند.

تجمع اعتراضی برخی دارندگان پرونده‌های مهاجرتی امریکا در پاکستان (تصویر آرشیف)
تجمع اعتراضی برخی دارندگان پرونده‌های مهاجرتی امریکا در پاکستان (تصویر آرشیف)
اگر خودم به افغانستان دیپورت شوم، ممکن است هر بلایی بر سرم بیاید، در آنجا همه درها به روی زنان بسته است.


برخی از زنان افغان مقیم پاکستان که با تهدید اخراج از این کشور مواجه هستند، می‌گویند در صورت بازگشت به افغانستان از تمامی حقوق خود محروم خواهند شد.

حمیرا، یکی از آنان به رادیو آزادی گفت:

"دخترانی که در افغانستان تهدید شده بودند و از آنجا فرار کرده‌اند و به پاکستان آمده‌اند، اکنون در معرض خطر اخراج قرار دارند، اگر خودم به افغانستان دیپورت شوم، ممکن است هر بلایی بر سرم بیاید، در آنجا همه درها به روی زنان بسته است، آنجا زنان نمی‌توانند آزادانه گشت و گذار، کار و یا تحصیل کنند، به همین دلیل من بسیار نگران استم."

سعدیه، یکی دیگر از پناهجویان افغان در پاکستان می‌‎گوید که فشارهای حکومت پاکستان بر مهاجرین افغان بیشتر شده و آنان در صورت برگشت به افغانستان هیچ آینده‌ای نخواهند داشت.

"در این روزها پاکستان موضع بسیار سختی در برابر مهاجران گرفته است، در حالی که در افغانستان برای زنان و دختران زمینۀ کار و آموزش فراهم نیست، این‌ها اگر در این شرایط آنجا بروند چه کنند سرنوشت‌‎شان در آنجا نامعلوم است، من از پاکستان می‌خواهم به کسانی که منتظر رسیدگی به پرونده‌هایشان هستند، مهلت دهد."

دولت پاکستان از سال ۲۰۲۳ به این سو روند اخراج مهاجران افغان بدون مدرک را از این کشور آغاز کرده که تاکنون به‌صورت وقفه‎ای ادامه دارد و از اول ماه اپریل، اخراج دارندگان کارت تابعیت افغان (ACC) نیز آغاز شده است.

بر اساس معلومات کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر)، از آغاز ماه اپریل جاری، بیش از ۱۲۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان بازگردانده شده‌اند که زنان و دختران نیز شامل آنان هستند.

یو ان اچ سی آر پیش از این، در مورد مشکلاتی که زنان و دختران افغان پس از بازگشت از پاکستان با آن روبه‌رو می‌شوند، نگرانی کرده بود.

برخی از زنان و دختران بازگشته نیز در صحبت با رادیو آزادی، علاوه بر سایر مشکلات، از نبود خدمات صحی شکایت کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG