لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۴۴

شماری از کارمندان نهادهای بشردوستانه می‌گویند که طالبان در روند توزیع کمک‌ها مداخله می‌کنند


توزیع کمک های بشردوستانه
توزیع کمک های بشردوستانه

شماری از کارمندان نهادهای بشردوستانه می‌گویند که طالبان در روند توزیع کمک‌ها مداخله می‌کنند.
برخی از این کارمندان در صحبت با رادیو آزادی ادعا کردند که طالبان فهرست افراد نیازمند به کمک‌های بشری را تغییر داده و نام افراد منتخب و بستگان خود را در آن شامل می‌سازند.

خیلی جگرخون می‌شوم، وقتی برای ما فهرست افراد مستحق می‌رسد، از طرف طالبان تغییر داده می‌شود.
یک کارمند کمک‌های بشردوستانه

یکی از کارمندان نهادهای کمک‌رسان که به‌دلیل حساسیت موضوع، نخواست نامش در گزارش ذکر شود.ادعا می‌کند که طالبان با مداخله در روند توزیع کمک‌ها، فهرست افراد نیازمند را مطابق شناخت خود تغییر می‌دهند. او به‌شرط تغییر صدا، به رادیو آزادی گفت:
«خیلی جگرخون می‌شوم، وقتی برای ما فهرست افراد مستحق می‌رسد، از طرف طالبان تغییر داده می‌شود و به‌جای افراد نیازمند، نام کسانی نوشته می‌شود که با طالبان شناخت دارند یا خودشان عضو طالبان‌اند.»

یکی دیگر از کارمندان نهادهای بشردوستانه نیز که به‌دلایل مشابه نخواست نامش ذکر شود، در مورد چالش‌هایی که با آن روبه‌رو است به رادیو آزادی گفت:

«در توزیع پروژه‌ها منفعت‌طلبی زیاد است تا توزیع عادلانه. بعضی از پروژه‌ها بر اساس شناخت و بعضی بر اساس منفعت‌طلبی داده می‌شود به‌عوض این‌که بر اساس عدالت و یا منفعت افراد مستحق داده شود.»

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که شبکهٔ تحلیل‌گران افغانستان (AAN) در گزارشی تحلیلی که به‌تاریخ دهم ماه می در وب‌سایت «ریلیف» سازمان ملل منتشر شده، تأثیر توقف کمک‌های مالی ایالات متحده را بر زندگی افغان‌ها و اقتصاد کشور بررسی کرده و به چالش‌های نهادهای امدادرسان نیز اشاره کرده است.

در این گزارش، با استناد به یافته‌های دفتر بازرس ویژهٔ امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) آمده است که کارمندان نهادهای بشری با مشکلاتی چون فشار مستقیم طالبان، مداخله در طراحی، اجرا و تأیید برنامه‌ها، دخالت در انتقال مواد غذایی و یا سایر کمک‌ها به افراد منتخب طالبان و اعمال نفوذ در استخدام مواجه‌اند.

پیش از این، دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل (اوچا) نیز از مداخلهٔ طالبان در روند توزیع کمک‌ها گزارش داده است. با این حال، حکومت طالبان بارها این اتهامات را بی‌اساس خوانده و گفته است که حکومت آن‌ها با نهادهای بین‌المللی برای توزیع کمک‌ها همکاری می‌کند.

در همین حال، تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، به‌تاریخ هشتم اپریل تأیید کرد که کمک‌های این کشور به افغانستان و یمن به‌دلیل نگرانی‌های جدی از سوء‌استفادهٔ گروه‌های تروریستی، از جمله طالبان و حوثی‌ها، به‌گونهٔ کامل متوقف شده است.

تعلیق کمک‌های ایالات متحده به افغانستان تأثیر مستقیمی بر زندگی مردم داشته است.
براساس گزارش اخیر سیگار که به‌تاریخ ۳۰ اپریل منتشر شده، در سه ماه گذشته ۲۲ برنامهٔ حمایتی ایالات متحده در افغانستان، از جمله کمک‌های غذایی اضطراری، مراقبت‌های صحی مادران و کودکان، تحقیق در مورد توبرکلوز، کمک به پناهجویان و آموزش دختران متوقف شده است که هزینهٔ مجموعی این برنامه‌ها ۱.۳ میلیارد دالر عنوان شده است.

این در حالی‌ست که دفتر هماهنگی امور بشردوستانهٔ سازمان ملل (اوچا) گفته است که در سال جاری میلادی نزدیک به ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند.


XS
SM
MD
LG