لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۴۹

آسیب پذیری میلیون‌ها نفر در افغانستان با کاهش کمک‌های بشردوستانه


گروهی از مردم که کمک‌های بشردوستانه را در ماه رمضان دریافت می‌کنند- تصویر از آرشیف
گروهی از مردم که کمک‌های بشردوستانه را در ماه رمضان دریافت می‌کنند- تصویر از آرشیف

با کاهش کمک‌های بشردوستانه در افغانستان، نگرانی‌ها درباره سرنوشت میلیون‌ها  نیازمند رو به افزایش است، شورای پناهندگان ناروی «ان آر سی» هشدار داده که کاهش کمک های بشردوستانه، مردم را با بحران‌های جدی مواجه می کند و دامنه فعالیت سازمان‌های بشردوستانه را به‌شدت محدود خواهد کرد.

«ان آر سی» روز دوشنبه ۲۴ مارچ در اعلامیه گفته که این معضل پیامدهای ناگواری برای مردم به ویژه بر زندگی زنان و کودکان در افغانستان دارد.

در ادامه به نقل ازسوز وان میگن، رئیس شورای پناهندگان ناروی در افغانستان آمده«در زمانی که مردان، زنان و کودکان در افغانستان نیاز فوری به کمک‌های مالی و حمایت بین‌المللی دارند، «ان آر سی» و شرکای اش با کاهش شدید بودجه از سوی کمک‌کنندگان کلیدی مواجه اند.

شورای پناهندگان ناروی گفته که مجبور شده مثل بسیاری از سازمان های بشردوستانه، دفاتر خود را در چندین ولایت افغانستان مسدود کند و شماری دیگر از دفاتر اش هم در معرض بسته شدن قرار دارند.

به گفته «ان آر سی»این مراکز در حمایت از افغان های عودت کننده و بیجاشده داخلی، ارائه کمک در زمینه مسکن، غذا، کمک های قانونی و ارجاع به ارائه دهندگان مراقبت های صحی، به ویژه برای زنان خدمات ارائه می کنند.

در این حال شماری از افغان‌ها قطع و محدود شدن کمک های بشری در برخی ولایت افغانستان را تایید می‌کنند.

یک رضا‌کار محلی یکی از موسسه های امداد‌رسان در بغلان که نخواست نام اش در گزارش ذکر شود به رادیو آزادی گفت که از یک ماه به اینسو کمک ها در بخش های از این ولایت قطع شده است.

«تقریبا تا ماه دلو هم کمک ادامه داشت برای مردم مواد خوراکه، البسه و بعضی چیزهای دیگر می داد، اما پس از ماه حوت این کمک ها فعلا قطع است.»

درعین حال یک کارمند پیشین یکی از موسسات امداد رسان در ولایت سمنگان که به دلیل حساسیست موضوع نخواست نام اش در گزارش ذکر شود به رادیو آزادی گفت:

«تقریبا تمام موسسات کار های خود را در اینجا به پایان رساندند ،اگر کدام موسسه یی اینجا هم باشد توزیع شان محدود است متاسفانه،کمک ها نیست و وضعیت اقتصادی مردم بسیار وخیم است.»

یک محافظ امنیتی طالبان برای کنترل مردم در جریان توزیع کمک‌های بشردوستانه - تصویر از آرشیف
یک محافظ امنیتی طالبان برای کنترل مردم در جریان توزیع کمک‌های بشردوستانه - تصویر از آرشیف

اما نیازمندان در افغانستان می گویند به کمک های بشری ضرورت دارند.

وجیهه باشنده ولایت پروان به رادیو آزادی گفت:

«هیچ کمکی دریافت نکرده ایم سه طفل هم مریض اند که از آن خاطر هم بسیار جگر خون هستم از سوی هم اقتصاد بر ما فشار آورده،وضعیت اقتصادی ما بسیار بد شده است یعنی خداوند ای کاش غریب را هیچ خلق نمی کرد.»

نظیفه باشنده کابل در این مورد می گوید:

«خودم مریض هستم فشار بلند دارم، درخانه کرایی زندگی می کنم شوهرم هم تقاعد کرده و در خانه است هیچ کدام عایدی ندارم و با من تا حال کدام کمک هم نشده است.»

دونالد ترمپ رئیس جمهور جدید ایالات متحده با صدور یک فرمان اجرائیوی ، تمام کمک های خارجی امریکا را در ماه جنوری برای ۹۰روز به حالت تعلیق در آورده و گفته که کمک های خارجی ایالات متحده و بروکراسی آن با منافع امریکا همسو نیست.

اداره هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل(اوچا) می‌گوید در سال جاری ۲۰۲۵ حدود ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG