لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۱

اسرائیل «یک فرمانده ارشد حزب‌الله» را در بیروت هدف قرار داد


ساختمانی که روز سه‌شنبه ۹ اسد هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت. محله «حاره حریک» در جنوب بیروت
ساختمانی که روز سه‌شنبه ۹ اسد هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت. محله «حاره حریک» در جنوب بیروت

یک منبع امنیتی ارشد لبنانی گفت که یک حمله هوایی اسرائیل در غروب روز سه‌شنبه یک فرمانده ارشد حزب‌الله را در حومه جنوبی بیروت هدف قرار داد.

او به خبرگزاری رویترز گفت که سرنوشت این فرمانده هنوز نامشخص است.

یکی از شاهدان عینی به این خبرگزاری گفت که صدای انفجار مهیبی شنیده شد و ستونی از دود بر فراز پایگاه گروه مسلح لبنانی حزب‌الله مشاهده شد.

خبرگزاری دولتی لبنان هم اعلام کرده است که یک حمله اسرائیلی منطقه اطراف شورای مشورتی حزب‌الله در محله «حاره حریک» در منطقه ضاحیه در حومه پایتخت لبنان را هدف قرار داده است.

در همین حال به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد که بیروت پایتخت لبنان را هدف قرار داده و مرکز فرماندهی را هدف قرار داده است که گفته می‌شود مسئول کشته شدن ۱۲ کودک و نوجوان در زمین فوتبالی در بلندی‌های جولان بوده است.

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند، حمله راکتی به روستایی در بلندی‌های جولان در روز شنبه که باعث کشته شدن ۱۲ کودک و نوجوان شد، توسط حزب‌الله، گروه مورد حمایت ایران، انجام شد و وعده پاسخ داده‌ بودند.

این در حالی است که حزب‌الله مسئولیت خود در این حمله به روستای دُروزی مجدل شمس را انکار می‌کند.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، پس از حمله هوایی «هدفمند» نیروی هوایی اسرائیل به لبنان، روز سه‌شنبه ۹ اسد در پیامی در شبکه ایکس نوشت که گروه مسلح حزب‌الله لبنان با حمله به مجدل شمس، «از خط سرخ عبور کرد.»

بیروت روزها قبل از حمله پیش‌بینی‌شده اسرائیل در تلافی حمله به بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرائیل که منجر به کشته شدن ده‌ها جوان شد، در حالت آماده‌باش بوده است.

مشخصات فرماندهی که «هدف حمله اسرائیل» در جنوب بیروت بوده

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع امنیتی گزارش داده است که هدف حمله ضاحیه «فؤاد شُکر» فرمانده اتاق عملیات حزب‌الله بود.

خبرگزاری‌های دیگر هم همین نام را تأیید کرده‌اند اما تا کنون سرنوشت این فرمانده ارشد در حزب‌الله مشخص نیست. البته حزب‌الله مدعی است که «اسرائیل در ترور فرمانده ارشد» این گروه، شکست خورده است.

روزنامه اسرائیلی «یدعوت احرنوت» گزارش داد که اسرائیل، به دنبال حملات بیشتر به ضاحیه نیست.

جنگجویان حزب الله در لبنان
جنگجویان حزب الله در لبنان

«فؤاد شکر» ملقب به «حاج محسن» متولد سال ۱۹۶۲ میلادی در شهرک نبی شیت، از توابع بعلبک لبنان است. او از بیش از ۳۰ سال پیش، عضو حزب‌الله است و اکنون سمت مشاور ارشد حسن نصرالله، دبیرکل این گروه در امور نظامی و فرماندهی اتاق عملیات حزب‌الله را بر عهده دارد.

«حاج محسن» همچنین فرمانده اول عملیات حزب‌الله در جنوب لبنان و عضو عالی‌ترین هیئت نظامی این گروه با نام «شورای جهاد» است.

فؤاد شُکر که فرماندهی موقت واحد راکتی حزب‌الله را بر عهده دارد، از نزدیکان «عماد مغنیه» فرمانده نظامی حزب‌الله به‌شمار می‌آید که سال ۲۰۰۷، در انفجار بمب جاسازی شده در موتر خود در دمشق پایتخت سوریه کشته شد.

نام «فؤاد شکر» در فهرست تروریستی وزارت خارجه آمریکا، درج شده و برای دریافت اطلاعات دربارهٔ او، پاداش تعیین شده است.

واکنش امریکا

درپی این حمله تازه به بیروت، وزارت امور خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده به تلاش‌های دیپلوماتیک خود برای جلوگیری از تشدید درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان ادامه خواهد داد.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه در یک نشست خبری گفت:

«ما به تلاش برای رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک ادامه می‌دهیم که به غیرنظامیان اسرائیلی و لبنانی اجازه دهد به خانه‌های خود بازگردند و در صلح و امنیت زندگی کنند. ما قطعاً می‌خواهیم از هرگونه تشدید اوضاع جلوگیری کنیم.»

پاتل در پاسخ به پرسشی دربارهٔ حمله به محله «حاره حریک» بیروت از اظهار نظر خودداری کرد و گفت که «این اتفاق به تازگی رخ داده است.»

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده

او بار دیگر تأکید کرد که حمایت ایالات متحده از اسرائیل «آهنین» است زیرا «این کشور یهودی با تهدیداتی از سوی ایران و گروه‌های نیابتی بدخواه آن مانند حزب‌الله مواجه است.»

پاتل افوزد که «اسرائیل حق کامل دارد از خود دفاع کند» و «قطعاً با تهدیداتی مواجه است که هیچ کشور دیگری در آن منطقه از جهان با آنها مواجه نیست.»

تلاش‌های دیپلوماتیک

پنج منبع مطلع روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند امریکا و چند کشور دیگر با اقدامات دیپلوماتیک گسترده در روزهای اخیر تلاش کرده بودند اسرائیل را از حمله به بیروت و زیرساخت‌های غیرنظامی لبنان در واکنش به حمله روز شنبه به بلندی‌های جولان، منصرف کنند.

یک مقام ارشد حزب‌الله لبنان به رویترز گفت این گروه درخواست کشورهای خارجی برای پرهیز از واکنش به حمله تلافی‌جویانه اسرائیل را نپذیرفته است و به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، در دیدار از مانیلا، پایتخت فیلیپین، در نشستی خبری گفت:

«ما کماکان در مورد گسترش بالقوه درگیری‌ها در نوار مرزی لبنان و اسرائیل به یک جنگ تمام‌عیار نگران هستیم. ولی به اعتقاد من وقوع جنگ اجتناب‌ناپذیر نیست. ما خواستار حل این معضل از طریق دیپلوماتیک هستیم.»

ایمانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه
ایمانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه

رئیس‌جمهور فرانسه روز یکشنبه نیز با هدف جلوگیری از گسترش درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان با بنیامین نتانیاهو،‌نخست‌وزیر اسرائیل، گفت‌وگوی تلفنی داشت.

به گزارش دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه، آقای مکرون در این تماس با نخست‌وزیر اسرائیل بر تعهد کامل پاریس به تلاش برای «جلوگیری از تنش جدید در منطقه با انتقال پیام به همه طرف‌های درگیر» تأکید کرده است.

پیش‌تر در روز دوشنبه سخنگوی دولت آلمان گفت که دولت این کشور از همه طرف‌های درگیری خاورمیانه، به‌ویژه ایران، می‌خواهد پس از حمله بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرائیل، از تشدید تنش جلوگیری کنند.

بریتانیا از شهروندان خود خواسته است لبنان را ترک کنند و هشدار داده که درگیری‌ها در نوار مرزی لبنان و اسرائیل به سرعت ممکن است تشدید شود.

دو مقام اسرائیلی روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند این کشور می‌خواهد به حزب‌الله لبنان ضربه شدیدی بزند ولی هدفش کشاندن خاورمیانه به یک جنگ تمام‌عیار نیست.

به دلیل تشدید تنش و حملات هوایی اسرائیل در روزهای اخیر، برخی از پروازها در میدان هوایی بیروت لغو شد یا به تأخیر افتاد.

گزارش از رادیو فردا، بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی

XS
SM
MD
LG