باشندگان کندز از گشت و گذار گروهی از معتادان مواد مخدر در شهر کندز ابراز نگرانی کرده و میگویند، برخی ساحات مرکزی شهر کندز به محل تجمع معتادین مبدل شده است.
در جادههای شهر کندز افزایش معتادان مواد مخدر سبب نگرانی باشندگان شهر شدهاست.
تجمع دایمی معتادان مواد مخدر در جادهها و کوچهها و همچنین گشت و گذار گروهی آنان در داخل شهر کندز، تصویری جدید از یک معضل بزرگ اجتماعی در این شهر است که توجه هر شخص را به خود جلب میکند.
شماری از باشندگان شهر کندز از این ناحیه شدیداً ابراز نگرانی کرده میگویند اگر نهادهای مسئول این مسئله را جدی پیگیری نکنند، معتادان نظم شهر را برهم میزنند.
اکمل رحمانی یکتن از باشندگان کندز میگوید: افزایش معتادان مواد مخدر در داخل شهر به یک دردسر به ساکنان شهر مبدل شدهاست:
"یک راه این است که با قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر برخورد جدی صورت بگیرد و همچنان برای مردم در مورد اضرار و پیامدهای استفاده از مواد مخدر آگاهی لازم و متداوم داده شود، کمپاینهای آگاهی عامه بسیار مؤثر است و باید این گونه کمپاینها راه اندازی شود تا مردم از اضرار این پدیده آگاهی درست دریافت کنند."
آقای رحمانی یکی از عوامل اعتیاد به مواد خود را بیکاری عنوان کرده میگوید که اگر برای جوانان فرصتهای کاری مساعد گردد، از آشنایی جوانان با این پدیده کاسته میشود.
وی گفت:
"راه اندازی پروژههای زیربنایی و تأسیس کارخانه جات تولیدی میتواند برای تعداد زیادی از مردم زمینه کار را فراهم کند و این امر از یک طرف فرصتهای شغلی را برای مردم فراهم میسازد و اقتصاد را مولد میسازد و از طرف دیگر سطح استفاده از مواد مخدر که بیشتر ناشی از فقر و نبود مصروفیتهای اجتماعی است، پایین میآورد."
از جانبی هم محبوب الله محبوب یک تن دیگر از باشندگان کندز میگوید که اگر با این پدیده برخورد جدی صورت نگیرد، احتمال دارد که بیشتر جوانان شکار مواد مخدر شوند.
وی گفت:
"در سطح ولایت کندز متأسفانه رو آوردن مردم بهخصوص جوانان به مواد مخدر در حال اضافه شدن است و معتادان مواد مخدر رو به افزایش است و گاهی هم که علاقه بر این میگیرند که در این رابطه تداوی صورت بگیرد، متأسفانه که امکانات کافی وجود ندارد."
از سوی هم عبدالبصیر مرشد رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر کندز نیز موجودیت معتادان مواد مخدر را در جادههای شهر یک معضل بزرگ اجتماعی خوانده میگوید که این وضعیت آنان را نیز نگران ساختهاست.
وی گفت:
" کسانیکه به شفاخانه تداوی معتادان مواد مخدر میآیند تداوی میشوند، اما دوباره به اعتیاد رو میآورند و باید به اینها زمینه کار مهیا گردد، تا دوباره به کشیدن موادمخدر رو نیاورند و دیگر اینکه شفاخانه ۸۰ بستر که در ولایت کندز است جوابگوی بیش از ۳۰ هزار معتاد مواد مخدر نیست."
اما فعالان مدنی کندز، در کنار سایر مشکلات، بیکاری و در ضمن ناامنیها و ادامۀ جنگ در این ولایت را از مهمترین عوامل افزایش معتادان مواد مخدر دانسته میگویند اگر در خصوص اشتغالزایی در کشور کارهای لازم صورت نگیرد، آمار معتادان مواد مخدر از این هم افزایش خواهد یافت.
گزارش: اجمل آرین
Your browser doesn’t support HTML5