کمیسیون انتخابات: سرور دستگاه‌های بیومتریک مورد حمله‌های سایبری قرار گرفته است

آرشیف، کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات حین چک کردن دستگاه های بیومتریک. 27 August 2019

از سه روز به این سو سرور کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان با مشکل سرعت در انتقال معلومات دستگاه‌های بیومتریک روبه‌رو شده است.

کمیسیون مستقل انتخابات این کشور می‌گوید، دلیل کاهش سرعت در سرور این است که تدابیر امنیتی پیشگیرانه از حمله‌های سایبری بالای آن از سوی کمپنی «دارملوگ» افزایش یافته است.

رحیمه ظریفی از اعضای کمیسیون انتخابات افغانستان روز جمعه (۱۹ میزان) به رادیو آزادی گفت، مرکز ذخیرۀ اطلاعات دستگاه‌های بیومتریک «سرور» تا حال چندین بار مورد حملات هکر‌ها قرار گرفته است.

رحیمه ظریفی عضو کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان

این که چند بار چنین حمله‌ها بالای سرور صورت گرفته خانم ظریفی گفت: "این را ما دقیق نمی‌دانیم که چند مورد حمله شده، به هر صورت تلاش‌های صورت گرفته، اما هیچ گاهی نتوانسته اند که از کمر بند اول امنیتی بگذرند و داخل سرور شوند، ما در این باره هیچ نگرانی نداریم چون کمپنی دارملوگ اطمینان داده است."

او همچنان در باره اینکه حمله‌ها بالای «سرور» از سوی کی و کدام کشور صورت گرفته، معلومات نداد.

کمپنی «دارملوگ» فراهم کننده دستگاه‌های بیومتریک و سرور مرکزی آن برای انتخابات افغانستان است.

کمیسیون انتخابات برای جلوگیری از حمله‌های سایبری بالای «سرور» در داخل کشور امکانات ندارد.

کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات در جریان کار در دیتا سنتر این کمیسیون. October 2,2019

رحیمه ظریفی عضو کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید، تدابیر ایمنی سرور این کمیسیون از طرف کمپنی دارملوگ از جرمنی صورت می‌گیرد.

کارشناسان امور سایبری می‌گویند، در صورتی که سرور کمیسیون انتخابات افغانستان «آفلاین» کار کند، هکر‌های داخل کشور می‌توانند به آن دست رسی پیدا کرده و سرور را هک کنند.

فرید احمدی کارشناس مسایل سایبری به رادیو آزادی می‌گوید، در صورتی که سرور کمیسیون انتخابات «آنلاین» کار کند، هکر‌ها از هر نقطۀ دنیا می‌توانند به آن حمله کرده و معلومات داخل سرور را مطابق میل خود تغییر دهند.

اما آیا کمپنی دارملوگ می‌تواند سرور کمیسیون انتخابات افغانستان را از جرمنی تأمین امنیت کند؟

آقای احمدی در این باره می‌گوید: "آن‌ها کاری را که می‌توانند انجام دهند این است سرور‌هایی که پیش خود‌شان است و سروری که اینجا در کابل است و اطلاعات را به آنجا «جرمنی» انتقال می‌دهد، می‌توانند آنرا از حمله‌های کشور‌های خارجی حفاظت کنند، اما به شکل محلی نمی‌توانند سرور را حفاظت کنند، چون سرور در اینجا است و هر هکر از خود محل می‌تواند اطلاعات را دزدی کند و یا در آن تغییرات ایجاد کند."

آقای احمدی می‌گوید، کمیسیون مستقل انتخابات باید اشخاص فنی را برای حفاظت سرور‌ از حملات هکر‌های داخلی، مؤظف کند.

برای حل مشکلات فنی کمیسیون، انجنیران خارجی به کابل فراخوانده شده است

از سوی دیگر یوسف رشید رئیس موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان «فیفا» می‌گوید، کمیسیون باید آخرین تلاشش را به خرج دهد تا مانع حمله‌های هکر‌های داخلی و خارجی بالای سرور کمیسیون شود.

به گفته وی، در صورت انجام حمله بالای سرور، انتخابات ششم ماه میزان وارد جنجال‌های تازه خواهد شد.