جنبش حمایت از تعلیم و تربیه با کیفیت در افغانستان میگوید تلاش دارد از طریق "کمپاین جهانی برای دانش" تا سال ۲۰۳۰ میلادی سهولتها در بخش آموزش مصون، با کیفیت و رایگان برای هر فرد در جهان فراهم گردد.
اعضای این جنبش از حکومت و جامعه جهانی تقاضا کرد که برای بهبود کیفیت و کمیت تعلیم و تربیه در افغانستان همکاری مالی و تخنیکی کنند.
این مطلب توسط مسئولان این جنبش روز سه شنبه در نشست مسئولان وزارت معارف، معلمین و شاگردان در کابل بیان شد.
رحیمالله جامی یکی از تنظیم کنندهگان این کمپاین برخی پیشنهاداتشان را برای حکومت چنین بیان کرد:
"در اولویت قرار دادن بودجه برای تعلیم و تربیه توسط ازدیاد فیصدی بیشتر در بودجه ملی، ازدیاد در شمار معلمین زن در ساحات دور دست، ایجاد هماهنگی میان وزارتها، ریاستها نهادهای ملی و بینالمللی و مؤسسات دخیل در سکتور معارف، بازسازی مکاتب و جذب معلمین مسلکی میباشد."
مسئولان کمپاین از حکومت افغانستان و نهادهای کمک کننده بینالمللی خواستند تا ۲۰ درصد کمکهایشان را برای بخش تعلیم و تربیه اختصاص داده و به تعهدات خود عمل نماید.
ضمیر گوارا نماینده وزارت معارف افغانستان در این نشست گفت، در دو سال اخیر در بخش کیفیت و کمیت تعلیم و تربیه یک سلسله تغییرات مثبت بوجود آمدهاست، اما گفت هنوز هم مشکلاتی وجود دارد که مانع تطبیق پلانهای آنان شدهاست.
وی افزود:
"متأسفانه ۱۰۱۷ باب مکاتب ما به نسبت نا امنی مسدود بوده، سرویهای که قبلاً صورت گرفته بیشتر از سه میلیون اطفال واجد شرایط را خارج از مکتب شمارش کردند، هنوز هم پنجاه فیصد مکاتب ما ماحول مصون درسی ندارد."
این نماینده وزارت معارف به برخی از دست آوردهای این وزارت نیز اشاره کرده گفت که در دو سال اخیر تعداد معلمین از ۲۱۷۰۰۰ به ۲۲۰۰۰۰ تن و تعداد شاگردان از حدود ۹ میلیون به ۹،۴ میلیون تن افزایش یافته و برنامههای مسلکی معلمین هم نتیجه مثبت دادهاست.
کارشناسان افغان میگویند که برای بهبود کیفیت و کمیت در بخش تعلیم و تربیه کمکهای مالی و تخنیکی ضروری بوده و حکومت باید از کمکهای جامعه جهانی در این بخش کار گیرد.
عبدالجبار سپاند یکی از این کارشناسان در مورد به رادیو آزادی گفت:
"وزارت معارف باید کارهای بنیادی را انجام داده و خدماتی را عرضه کند، برای عرضه خدمات مدیریت سالم به کار است این هم یک فرصت است که توجه جامعه جهانی به افغانستان شدهاست در کنفرانس اخیر بروکسل که تعهد کمک ۱۵ اعشاریه ۲ میلیارد دالر صورت گرفت بخشی از این کمکها در بخش تعلیم و تربیه مصرف شود و این برای کارمندان بلند رتبه و متصدیان وزارت معارف است که از این فرصت مالی استفاده کرده و چوکات مدیریتی را ایجاد نمایند."
این در حالیست که برخی از مسئولان حکومت افغانستان میگویند که بهبود کیفیت و کمیت در بخش تعلیم و تربیه در اولویتهای کار رهبران حکومت وحدت ملی قرار دارد.
گزارش: جاوید حسنزاده