لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۴۶

کارشناسان: در استراتژی امریکا به عنصر پاکستانی جنگ افغانستان توجه شود


انتظار می‎رود که استراتژی جدید امریکا در مورد افغانستان به‌زودی نهایی شود.

بر مبنای این استراتژی، امریکا یک تعداد از سربازان تازه‌نفس به افغانستان خواهد فرستاد.

در حالیکه حکومت امریکا سرگرم ترتیب استراتژی جدید امریکا در قبال افغانستان است، برخی از کارشناسان و تحلیلگران افغان و امریکایی می‎گویند که درین استراتژی باید بیشتر به عنصر پاکستانی جنگ افغانستان توجه شود.

پیتر بروکس عضو یک بنیاد تحقیقاتی موسوم به هیریتج فوندیشن مستقر در امریکا و معاون پیشین وزارت دفاع ایالات متحده می‎گوید که در مورد پالیسی جدید امریکا در قبال افغانستان و فرستادن نیروهای بیشتر به این کشور بحث‎های صورت می‎گیرند، اما به باور وی مشکلات افغانستان تا زمانی حل نخواهند شد که با پاکستان به‌طور جدی صحبت نشود.

بروکس: لازم است تا در برابر پاکستان هم از جدیت کار بگیریم.
بروکس: لازم است تا در برابر پاکستان هم از جدیت کار بگیریم.

آقای بروکس تأکید کرده، گفته‎است:

"اگر ما در مورد افغانستان جدی هستیم ، لازم است تا در برابر پاکستان هم از جدیت کار بگیریم."

شماری از کارشناسان سیاسی و نظامی افغان نیز می‎گویند، تا زمانی‎که مراکز و پناه گاه‎های شورشیان مسلح در خاک پاکستان موجود باشند، دشوار است که جنگ در افغانستان به پایان برسد.

اجمل سهیل یک کارشناس افغان در صحبت با رادیو آزادی، وارد شدن فشار بالای پاکستان از سوی امریکا را برای تأمین صلح و ثبات در افغانستان مهم خواند.

پاکستان اتهام‎ها مبنی بر حمایتش از شورشیان مسلح را همواره رد کرده و اخیرآ گفت که مرکزهای طالبان افغان و رهبران‌شان به افغانستان انتقال یافته‎اند.

به دنبال خروج بخش اعظم نیروهای بین‎المللی در پایان سال ۲۰۱۴ از افغانستان، وضعیت امنیتی این کشور به تدریج خراب شده‎است.

اکنون در کنار طالبان مسلح، داعش هم در افغانستان فعالیت دارد.

بروکس: روی کمک‎های امریکا به پاکستان باید دوباره غور شود.
بروکس: روی کمک‎های امریکا به پاکستان باید دوباره غور شود.

پیتر بروکس عضو هیریتج فوندیشن می‎گوید که وضعیت امنیتی افغانستان به این دلیل خراب شده‎است که به‌گفته وی شواهد معتبر نشان می‎دهند که پاکستان از طالبان افغان و شبکه حقانی حمایت می‎کند، به رهبران‌شان پناه داده و به سایر اعضای آن‎ها اجازه رفت و آمد را می‎دهد.

او همچنان می‎گوید که اداره بارک اوباما رئیس جمهور پیشین امریکا برای ختم حمایت پاکستان از طالبان تلاش کرد تا با اسلام‌آباد برخورد خوب کند، کمک‎های نظامی و اقتصادی را فراهم نماید و روابط دیپلوماتیک را با پاکستان به بلندترین سطح برساند، اما نتیجه مطلوب به همراه نداشت.

بسیاری از تحلیلگران افغان به این باور اند که اگر امریکا به کمک‎های مالی و نظامی به پاکستان خاتمه دهد، ممکن این کشور در پالیسی‌اش در مورد افغانستان تغییر وارد کند.

بروکس نیز می‎گوید که روی کمک‎های امریکا به پاکستان باید دوباره غور شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، با آنکه سال گذشته کمک امریکا به پاکستان بسیار کاهش یافت، اما باز هم پاکستان در آن سال نزدیک به یک میلیارد دالر کمک از امریکا دریافت کرد.

XS
SM
MD
LG