کمیسیون روابط بینالمللی ولسی جرگه افغانستان از بسته شدن بخش قونسلی سفارت جرمنی در کابل، ابراز نگرانی کرد.
برخی اعضای کمیسیون روابط بینالمللی ولسی جرگه از بسته شدن بخش صدور ویزه در سفارت جرمنی در کابل ابراز نگرانی کرده گفتهاند، این کار میتواند بر چگونگی روابط دو کشور تأثیرات منفی وارد کند.
نادر خان کتوازی یک عضو این کمیسیون روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی، این کار را تعجبآور خوانده و از حکومت افغانستان خواست تا هرچه زودتر این موضوع را با کشور جرمنی در میان بگذارد.
او گفت:
"این کار جای تعجب است که جرمنی بخش ویزه را در سفارت خود در کابل بستهاست، خواهش ما از وزارت خارجه افغانستان این است که این موضوع را هرچه زودتر با کشور جرمنی شریک کند تا مشکلات به میان آمده برای افغانها در این باره حل شود."
آقای کتوازی اضافه کرد که شماری از افغانها در کشور جرمنی بود و باش میکنند و افغانهای هم اند که درخواست پناهندگیشان در آن کشور قبول شدهاست و دریافت ویزه برای خانوادههای چنین افراد در بیرون از کشور، مشکل خواهد شد.
اخیراً سفارت جرمنی در وبسایت خود نوشتهاست که وزارت خارجه آنکشور اقداماتی را روی دست دارد که زمینه ارائه خدمات ویزه برای افغانها را در نمایندگیهای سیاسی این کشور در اسلامآباد، دوشنبه، دهلی نو و استانبول فراهم کند.
جرمنی این اقدام را پس از آن روی دست گرفته که حدود ۵۰ روز پیش در انفجار یک موتر تانکر در نزدیک سفارت این کشور در کابل حدود ۱۵۰ تن کشته و بیش از چهار صد تن دیگر زخمی شدند.
گزارش شدهاست که در این رویداد سفارت جرمنی در کابل نیز خساره دیدهاست.
تلاش کردیم تا در باره اقدامات اخیر سفارت جرمنی در کابل، نظر وزارت خارجه افغانسان را داشته باشیم، اما موفق به این کار نشدیم.
اما برخی کارشناسان روابط بینالملل میگویند، مردم جرمنی و احزاب سیاسی آن کشور در باره افغانستان موقفهای گوناگون دارند و امکان دارد که جرمنی بر اساس فشار های داخلی این اقدام را کرده باشد.
انتظار خادم یکی از این کارشناسان روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان باید این موضوع را با سران کشور جرمنی شریک کند.
او گفت:
"رئیس جمهور افغانستان باید این موضوع را با رهبری کشور جرمنی شریک کند تا روابط و همکاریشان را با افغانستان ادامه دهند، اگر این کار نشود، نهتنها اینکه افغانستان ضرر میبیند بلکه به جامعه جهانی و بهخصوص جرمنی هم زیان خواهد رسید."
فرانک والتر شتاینمایر رئیس جمهور جرمنی حدود یک هفته پیش به افغانستان آمد و در باره دوام همکاری کشورش اطمینان داد.
برخی اعضای کمیسیون روابط بینالملل ولسی جرگه میگویند، اگر جرمنی بخش خدمات ویزه را در سفارت کابل بهگونه دایمی مسدود کند، این احتمال وجود دارد که برخی سفارتخانههای کشورهای دیگر هم تلاش کنند تا دست به اقدام مشابه بزنند.
گزارش: نصرت پارسا