رئیس اجرائیه حکومت افغانستان میگوید، شمار بیجا شدههای داخلی از اثر حوادث طبیعی و جنگها افزایش یافتهاست.
عبدالله عبدالله نسبت به افزایش این بیجا شدههای داخلی ابراز نگرانی کرده میگوید، به این بیجا شدهها باید توجه جدی صورت گیرد.
وی که روز سه شنبه در مراسم تجلیل از روز جهانی کاهش خطرات حوادث طبیعی در کابل صحبت میکرد همچنان گفت، در این بخش به برداشتن گامهای جدی ضرورت است.
عبدالله همچنان گفت، هرچند به این افراد کمکهای صورت گرفته اما به گفته وی در این بخش به اقدامات بیشتری نیاز است.
او افزود:
"بدون شک در کشوری که معروض به حوادث طبیعی است و همچنان جنگ در آن ادامه دارد این خود سبب بیجا شدن افراد و خانوادهها شده، اگر شرایط کشور را با شرایط امنیتی و بیجا شدههای داخلی یکجا کنیم حالت خاص را افغانستان دارد که قبل از ایجاد حکومت وحدت ملی هم در این زمینه کارهای شده بود، هدف ما این بوده که تمام نیروی خود را برای رسیدهگی به چالشهای بسیج کنیم که مردم ما به آن مواجهاند."
در همین حال اداره مبارزه با حوادث میگوید، در دو سال گذشته نزدیک به ۹۰۰ هزار تن به دلیل جنگ در کشور از خانههای شان بیجا شدهاند.
محمد اسلم سیاس سرپرست این اداره در این محفل به خبرنگاران گفت، بسیاری از افراد و خانوادهها در مناطق جنوب غرب، شرق و شمال شرق کشور بیجا شدهاند.
بیجا شدههای داخلی همیشه این انتقاد را کردهاند که به آنان به موقع کمک صورت نگرفته و حتا گزارشهای هم در باره حیف و میل کمک به بیجا شدهها به نشر رسیدهاست.
در همین حال توبی لانزر هماهنگ کننده امور بشری نمایندهگی خاص سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید، این سازمان به کمک هایش به بیجا شدههای داخلی در افغانستان ادامه خواهد داد.
لانزر تاکید میکند که حکومت باید در چوکات برنامه میثاق شهروندی به بیجا شدههای داخلی سرپناه دهد.
وی افزود:
"سازمان ملل متحد باید این اطمینان را حاصل کند که سرپناههای که به مهاجرین و بیجا شدههای داخلی داده میشود باید در چوکات برنامه میثاق شهروندی حکومت افغانستان توزیع شود و همینگونه باید این اطمینان را حاصل کنیم که سرپناه که به بیجا شدههای داخلی داده میشود، مصون باشد."
مسئولان در اداره مبارزه با حوادث میگویند، به کمک جامعه جهانی و برخی موسسات پلانی را نهایی ساختهاند که بر اساس آن در کنار کاهش خطرات حوادث طبیعی به افراد نیازمند به موقع کمک صورت خواهد گرفت.
گزارش: نصرت پارسا