دید بان حقوق بشر پس از آن خواهان وضع تحریمها علیه سوریه شد که یافتههای سازمان ملل متحد نیروهای دولتی این کشور را مسئول یک حمله کیمیاوی خواند.
گزارش تیم تحقیقاتی سازمان ملل در مورد استفاده مواد کیمیاوی در سوریه روز گذشته نشر شد که در آن گفته شدهاست اعضای هیئت این سازمان اطمینان دارند که اردوی سوریه مسئول پخش گاز سارین در شهرک خانشیخون ایالت ادلیب اند.
حمله که در آن گفته شد از گاز سارین استفاده شدهاست بتاریخ چهارم اپریل سال ۲۰۱۷ میلادی صورت گرفت که در آن ۸۷ تن کشته شدند.
سی کودک در جمع کشته شدهگان این رویداد شامل بودند.
دید بان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ که مرکز آن در نیویارک است پس از نشر گزارش دیروز سازمان ملل متحد گفت که شورای امنیت سازمان ملل باید هر چه زودتر علیه افراد و موسسات که مسئول راه اندازی حمله کیمیاوی در سوریه اند تحریمهای شدید را وضع کند.
از سوی دیگر اولی سولوانگ مسئول بخش امور اضطراری دید بان حقوق بشر گفتهاست که نشر گزارش سازمان ملل که اردوی سوریه را مسئول استفاده گاز سارین خوانده باید گزارشهای فرضی دیگری را که حکومت سوریه نشر کرده است منسوخ سازد.
به گفته سولوانگ، استفاده گاز کیمیاوی از سوی رژیم سوریه میتواند جامعه جهانی را با یک تهدید جدی رو به رو کند.
ایالات متحده امریکا که پیش از این نیز اردوی سوریه را مسئول حمله کیمیاوی در شهرک خانشیخون خوانده بود پس از نشر گزارش سازمان ملل واکنش نشان داد.
نیکی هیلی سفیر امریکا در سازمان ملل در یک اعلامیه از نشر این گزارش استقبال کرد و گفت این گزارش حرفی را تائید کرد که امریکا مدتها قبل آن را میدانست.
خانم هیلی همچنان گفتهاست که شورای امنیت سازمان ملل بایدپیام واضح دهد که استفاده از سلاح کیمیاوی تحمل نخواهد شد و باید به طور کامل از تحقیقات بی طرف حمایت شود.
به گفته سفیر امریکا در سازمان ملل متحدبار دیگر یک نهاد مستقل تائید کرد که رژیم بشار اسد از سلاح کیمیاوی استفاده کردهاست، این در حالی است که برخی از کشورها میکوشند، از این رژیم محافظت کنند.
سوریه و متحد نزدیک آن روسیه تا کنون واکنشی نشان ندادهاند اما پیش از این سوریه و روسیه هر دو دست داشتن نیروهای دولتی سوریه در حملات کیمیاوی را رد کرده بودند.
سوریه ادعا کرده بود رویداد خانشیخون طوری طراحی شده که دولت سوریه مقصر جلوه داده شود.
رژیم بشار اسد گفته بود که در زمانی بمباری یک بمب به انبار مهماتی متعلق به مخالفان دولت اصابت کرده بود که پر از سلاحهای کیمیاوی بود.