لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۹

حزب اسلامی می‌خواهد به‌خاطر گسترش فعالیت‌هایش بار دیگر منظم شود


گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان می‌گوید، برای موقف‌گیری واحد در باره مسایل مهم و گسترش فعالیت‌های این حزب می‌خواهد، حزب اسلامی بار دیگر منظم شود.

در حالی که برخی کارشناسان وضعیت جاری در افغانستان را نگران کننده می‌خوانند، حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار برای به‌ میان آوردن یک موقف واحد در باره مسایل مهم ملی، از منظم ساختن حزب‌اش سخن می‌گوید.

آقای حکمتیار که روز چهار شنبه "۱۷ عقرب ۱۳۹۶" در اولین کنگرۀ این حزب در تالار لویه جرگه سخنرانی می‌کرد، وضعیت فعلی را حساس خواند و بر مؤثریت حزب اسلامی برای مهار کردن این وضعیت، تأکید کرد.

به‌گفته رهبر حزب اسلامی، همان‌گونه که در این حزب اختلاف وجود ندارد باید دفاتر و بیرق این حزب نیز از هم جدا نباشند.

او افزود:

"ما مسایل بزرگ را در پیش‌رو داریم، اول آن تنظیم مجدد حزب است، در این‌جا تعدادی دفاتر به نام حزب باز شده بود، در ابتدا یک دفتر بود و بعداً این تعداد به سه و چهار افزایش یافت، کار اول ما این بود که تمام این دفاتر را توحید کنیم تا از این پس نه آدرس‌های جداگانه باشد و نه هم دفاتر و بیرق جداگانه."

گلبدین حکمتیار
گلبدین حکمتیار

آقای حکمتیار همچنان گفت، شماری از حلقات داخلی و خارجی از گذشته‌ها در تلاش اند که این حزب را پارچه کنند، اما نشست امروز که به‌گفته وی با اشتراک حدود سه هزار تن از چهره‌های شورای مرکزی حزب اسلامی برگزار شده، جواب خوبی به این حلقات است.

رهبر حزب اسلامی می‌افزاید، تشکیلات حزبی آنان تا سطح ولسوالی‌ها گسترش خواهد یافت و همچنان به‌جای شورای مرکزی اسبق، مطابق شرایط فعلی، شورای جدید مرکزی ایجاد می‌شود.

به‌گفته وی، در این شورا، خطیب‌های مساجد بزرگ، برخی اعضای پیشین و برحال شورای ملی، وزیران پیشین و برحال، سفیران، والیان و قوماندانان جهادی شامل خواهند بود.

حکمتیار برگزاری انتخابات شفاف را یگانه راه بیرون رفت از وضعیت کنونی خوانده می‌گوید، انتخابات باید در زمان تعیین شده، برگزار شود.

وی به این باور است که برخی احزاب سیاسی از این که

، در هراس اند و به همین دلیل می‌خواهند تا با وارد کردن تغییرات در کمیسیون، برگزاری انتخابات را به تأخیر اندازند.

حزب اسلامی در انتخابات پیش رو حامیان بیشتر دارد.

در همین حال برخی کارشناسان افغان می‌گویند، به‌شمول حزب اسلامی تمام احزاب سیاسی که داعیه اسلامی دارند، به آسانی می‌توانند اعتماد مردم را به دست بیارند، اما مشروط به این که موقف ملی داشته باشند.

قدرت‌الله زواک یکی از این کارشناسان در این باره گفت:

"اگر این‌ها دو خصوصیات را داشته باشند موفق خواهند بود، اول این که وابسته به حلقات بیرونی نباشند و دوم این که موقف ملی به خود اختیار کنند و از این راه می‌توانند حمایت مردمی به دست بیاورند."

حزب اسلامی یکی از احزاب شناخته شده در افغانستان است که پس از سال ۲۰۰۱ شورای مرکزی این حزب از هم پاشید، اما در سال ۱۳۹۵ در نتیجه مذاکرات بین‌الافغانی رهبر این حزب به پروسه صلح پیوست و حزب اسلامی فعالیت‌هایش را از سر گرفت.

نشست شورای مرکزی حزب اسلامی برای سه روز دوام خواهد کرد و در اخیر کمیته‌های شش‌گانه این شورا، یک پالیسی عمومی برای این حزب تهیه خواهد کرد.

همچنان در پایان این نشست، یک شورای مرکزی با عضویت پنجصد تن از سرتاسر افغانستان، ایجاد خواهد شد.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG