اتحادیه اروپا و ایران قرار است در نشست امروز وزرای خارجه حمایت خود را از موافقتنامه سال ۲۰۱۵ میلادی هسته یی ایران و کشورهای مقتدر جهان، نشان دهند.
در نشست امروز در بروکسل که به میزبانی فدریکا موگرینی رئیس پالیسی خارجه اتحادیه اروپابرگزار میشود، انتظار میرود، قدرتهای اروپایی که در مذاکرت برای توافق هسته یی ایران کمک کردند، به تهران اطمینان بدهند که آنها به این موافقتنامه متعهد باقی میمانند.
خبرگزاری رویترز از منابع دیپلوماتیک نقل میکند که میگویند:
"هدف این است که پیامی را به واشنگتن ارسال کنیم که ایران از این توافق پیروی میکند و بهتر است که توافق هسته یی را با این کشور داشته باشیم، بجای اینکه، ایران را منزوی سازیم."
نشست اتحادیه اروپا و ایران یک روز پیش از ضرب الاجل برگزار میشود که دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا باید یک بار دیگر تصمیم بگیرد که آیا ایالات متحده به حمایت خود از این موافقتنامه ادامه میدهد و یا نه؟
موافقتنامه هسته یی، ایران را مکلف میسازد که فعالیتهای هسته یی خود را در بدل رفع تعزیرات، کاهش دهد.
گفته میشود، تعدادی زیادی از مشاروین رئیس جمهور دونالد ترمپ خواستار ادامه کاهش تحریمها در بدل تواقف فعالیتهای هسته یی ایران میباشند.
اما او خود تا دیروز هم در این زمینه بی میل بود.
گزارشهای حاکی از آن اند که رئیس جمهور ترمپ و مشاورین کلیدی وی امروز باهم دیدار داشته و این تصمیم را نهایی میسازند. تصمیم که، فردا روز جمعه اعلان خواهد شد.
گزارشها میگویند، وزاری خارجه و دفاع و مشاوری امنیت ملی امریکا بالای رئیس جمهور دونالد ترمپ فشار وارد میکنند که این موافقتنامه را تمدید کند.
رئیس جمهور دونالد ترمپ فردا برای یک ضرب الاجل دیگر در مورد تائید این موضوع که ایران مطابق موافقتنامه هسته یی با کشورهای غربی عمل میکند و یانه، هم تصمیم خود را اعلان خواهد کرد.
رئیس جمهور در هنگام اعلان ضرب الاجل گذشته در ماه اکتوبر، این موافقتنامه را شدیداً، انتقاد کرده و از تائید اینکه ایران مطابق موافقتنامه اتمی عمل میکند و یا نه؟ خود داری کرد.
ایران دیروز هشدار داد که اگر ایالات متحد موافقتنامه هسته یی ایران و کشورهای مقتدر جهان را ترک کند، تهران هم از آن خارج میشود.
خبرگزاری ایرنا ایران از مشاور رئیس جمهور حسن روحانی نقل قول کرده که میگوید:
"در صورتیکه امریکاییها از موافقتنامه خارج شوند، ما هم بدون از دست دادن وقت به آن پاسخ میدهیم."
اما دیگر امضا کنندهگان موافقتنامه-بریتانیا، جرمنی، چین، فرانسه و روسیه به پشتیبانی از این توافق ادامه میدهند.