لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳۰ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۶

سفیر اتحادیۀ اروپا در افغانستان: روند جاری انتخابات قابل قبول نیست


سفیر اتحادیۀ اروپا در افغانستان از پروسه برگزاری انتخابات پیشرو نگران است و می‌گوید تلاش‌های جاری در این راستا کافی نیست.

اتحادیه اروپا در افغانستان کمبود ظرفیت، موجودیت بست‌های خالی در کمیسیون، دسترسی کمتر مردم و موارد دیگر را از عوامل می‌داند که به‌گفته مسئولان این اداره روند انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی‌ها را با چالش روبه‌رو کرده‌است.

پیری میاودون سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان در یک مصاحبه اختصاصی با رادیو آزادی گفت تلاش‌های جاری برای برگزاری انتخابات کافی نیست.

پیري میاودون
پیري میاودون

او افزود:

"این روند در مسیر درست روان نیست، کارهای دیگر است که باید انجام شود، وضعیت کنونی قابل قبول نیست و این وضعیت به تغییر زود هنگام نیاز دارد. اشتراک ضعیف مردم در روند ثبت‌نام که دلیل مهم آن‌را امنیت بیان می‌کنند، امنیت یک چالش است، اما فکتورهای زیادی است که باید حل شود."

میاودون می‌گوید وضعیت بد امنیتی نگرانی در برابر این پروسه را برانگیخته است و تأکید دارد که کمیسیون انتخابات باید مسئولیت‌اش را در این باره ادأ کند.

وی می‌افزاید اتحادیۀ اروپا با کمیسیون مستقل انتخابات در بخش مالی و تخنیکی کمک کرده و از آن حمایت می‌کند.

اتحادیه اروپا با کمیسیون مستقل انتخابات در بخش مالی و تخنیکی کمک کرده و از آن حمایت می‌کند.

اتحادیه اروپا در حالی از پروسه برگزاری انتخابات پیشرو ابراز نگرانی می‌کند که پیش از این شماری از نهادها و جریان‌های سیاسی و اعضای شورای ملی در مورد چگونگی این روند ابراز نگرانی کرده‌اند.

کمیسیون مستقل انتخابات ۲۸ میزان سال روان خورشیدی را زمان برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی‌ها تعیین کرده‌است و از بیش از یک ماه به این‌سو پروسه ثبت‌نام را آغاز کرده‌است.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان برخی مشکلات در برابر این پروسه را می‌پذیرد، اما امنیت را چالش بزرگ در برابر برگزاری انتخابات می‌داند.

سید حفیظ‌الله هاشمی یک کمیشنر این کمیسیون به رادیو آزادی گفت، نگرانی‌ها در بارۀ اشتراک مردم در حال کاهش یافتن است.

سید حفیظ‌الله هاشمی
سید حفیظ‌الله هاشمی

آقای هاشمی افزود:

​"روند ثبت‌نام رأی دهنده‌گان با گذشت هر روز در حال افزایش است. در مرحله اول، دوم و سوم ما بیش از ۷۳۰۰ مرکز داریم. از این میان بر اساس گزارش نهاد‌های امنیتی ۹۸۴ مرکز بسته است، زیرا در آن‌جا نا امنی است."

با این همه فیفا یا بنیاد انتخابات شفاف افغانستان نگرانی اتحادیه اروپا را تأیید می‌کند و می‌گوید در این اواخر کشمکش سیاسی در این پروسه نیز اضافه شده‌است.

یوسف رشید رئیس این بنیاد به رادیو آزادی گفت، این همه مشکلات عدم موجودیت اراده قوی برای برگزاری انتخابات شفاف و سرتاسری را بیان می‌کند.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG